Ghosty
80+
- Reaksiyon skoru
- 106
%1 değerlere en çok etkiyi ram belirler. 97 ns tam bir facia. Olay ram markası değil ram ayarların. Biraz ayarlama yapılması gerek baştan sona. Çiplerin nedir?
usta chatgpt ye sordum %1 fps drop yapar dedi bilmiyorum valla o yuzden araştırıyorum0.000097 Milliseconds 97 ns in ms değeri buduretkisi var diyosan sen söyle
bu testlerde sizin latency kaç çıkıyor? 72 yüksek ve %1 fps droplara sebep oluyor mudur sizceBu ayarlar benim eski değerlerimden bir tanesi. Hynix ise iyi sonuç verebilir.
Hepsini birebir gir, expo kapat manuel tek tek ayarla. Voltajları Mem vdd =mem vddq vddio 1.40v yap. Muhtemelen Oto voltaj değerleri de 1.40tır. UCLK=MCLK 1:1 yap. FCLK 2067 yap. Testi yap yerse fclk 2133 yap. Daha sonra stabilite için testmem5 linpack tarzı programlarda vakit harcaman lazım.
İşlemcin tek CCD, muhtemelen fclk 2133 rahat olması lazım
Benim ayarlar başka, ben profesyonel düzeyde çok uğraştım 6400 CL28 Fclk 2133 stabilim 57 ns bendeki değer. Pyprime sürem ise 7.7 snbu testlerde sizin latency kaç çıkıyor? 72 yüksek ve %1 fps droplara sebep oluyor mudur sizce
Tamam bu ayarı bozma 72ns iyidir. Sorununu çözebilir ama hangi oyunda sorun yaşıyorsun.Thull Vortex Red 32 GB (2X16) 6400 MHz DDR5 CL32 expo 1 ve expo 2 de 95 oluyor testteki gibi. Bir de içinde hynix oto ayar gibi bir şey var onu yaptım şimdi 75 oldu ama o da yeterli değil sanırım
Post automatically merged:
usta chatgpt ye sordum %1 fps drop yapar dedi bilmiyorum valla o yuzden araştırıyorum
bunlar da ramlerin zamanlaması sanırım
şuan bu şekilde 72
Özellikle pubg ve cs2 de anlık çatışma veya ani dönüşlerde yaşıyorum usta . Dışsrdan bakan anlamaz belki ama ben sisteme alışık olduğumdan en ufak farklılığı hissedebiliyorum akıştaki . Yani takılma değil ama mikro takılma düzeyinde oluyor yine de can sıkıyor.Tamam bu ayarı bozma 72ns iyidir. Sorununu çözebilir ama hangi oyunda sorun yaşıyorsun.
İki oyunda özürlü hocam, buradan zor sonuç çıkar ama şuan ramler okey artık daha kurcalama. Ama ekran kartı sürücünü DDU ile temizleyip kur.Özellikle pubg ve cs2 de anlık çatışma veya ani dönüşlerde yaşıyorum usta . Dışsrdan bakan anlamaz belki ama ben sisteme alışık olduğumdan en ufak farklılığı hissedebiliyorum akıştaki . Yani takılma değil ama mikro takılma düzeyinde oluyor yine de can sıkıyor.
Adam nanosaniyelik değişimi algılıyor vay be sadece zihnim değil bedenimde cahil kalmış 2025e @TechGuyÖzellikle pubg ve cs2 de anlık çatışma veya ani dönüşlerde yaşıyorum usta . Dışsrdan bakan anlamaz belki ama ben sisteme alışık olduğumdan en ufak farklılığı hissedebiliyorum akıştaki . Yani takılma değil ama mikro takılma düzeyinde oluyor yine de can sıkıyor.
FPS oyuncusu ise anlar hacı öyle deme. Ama bozuk timingler çok kötü %1 FPS değerleri verir, aklında bulunsun.Adam nanosaniyelik değişimi algılıyor vay be sadece zihnim değil bedenimde cahil jalnkş 2025e @TechGuy
Steam arayüzden fps ve performans izleyiciyi açınca %1 fps in dip yaptığı anları net bi şekilde görebiliyosunuz tam o anları yaşadığımda grafiğe bakıyorum ve benim hissettiğim şeyi sistem de gösteriyor. Yani piskolojik değilAdam nanosaniyelik değişimi algılıyor vay be sadece zihnim değil bedenimde cahil jalnkş 2025e @TechGuy