Neler Yeni

Çözüldü✓ Ramlerin %99'da çalışıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şan Özşaho

Ekler

• Screenshot_20240526_080505_Gallery.jpg
    Screenshot_20240526_080505_Gallery.jpg
    883.1 KB · Hit: 94
  • Screenshot_20240526_080848_Gallery.jpg
    Screenshot_20240526_080848_Gallery.jpg
    633.2 KB · Hit: 94

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,290
İsim
C Ş
RAM ve SSD %100 kullanılıyor. Arkaplanda bir şey sürekli yükle sil yapıyordur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

RAMlerin yerini değiştirip bakar mısın?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şan Özşaho
Dün akşamdan beri tarama yapıyor sizce normal mi ram kullanımı yüksek olduğundan mı bu şekilde uzun sürdü acaba ?

RAM ve SSD %100 kullanılıyor. Arkaplanda bir şey sürekli yükle sil yapıyordur.
Ram'ler zaten %100'dü ama disk belki virüs taraması yaptığımdan dolayı olabilir eğer değilse de nasıl çözebilirim acaba, birde bilgisayarı kapatıp bir süre bekledim şuan Ram kullanımı düştü ve virüs koruma dün 8 saatte yaptığını şimdi 3dk'da yaptı daha öncede yazdığım gibi ramler biraz yük altına girince şisiyor ve inmek bilmiyorlar

Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra güncel hali, sorun şu ki bu şekilde kalmıyor :/

Ekler

• Screenshot_20240526_095923_Gallery.jpg
    Screenshot_20240526_095923_Gallery.jpg
    646.2 KB · Hit: 77

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,290
İsim
C Ş
Durduk yere mi bir anda %100 oluyor yoksa belirli bir program falan açtığınızda mı oluyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şan Özşaho
Durduk yere mi bir anda %10 oluyor yoksa belirli bir program falan açtığınızda mı oluyor?
Şöyle anlatayım genelde bilgisayarı 2 windows hesabı olarak kullanıyorum kardeşimle, bu şekilde iki oturum da açıkken ama birinde herhangi bir işlem yokken kendi hesabımdan adobe premier proyu çalıştırıyorum bir süre sonra kasmaya başlıyor aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde ram %99'a gelmiş oluyor şimdi diyeceksiniz 2 oturum açık yük bildiriyor olabilir ram kullanımına baktığımda diğer oturumun ram kullanımının çok düşük olduğunu görebiliyorum ayriyeten evde i7 7700 gtx 1050ti ve 1x16gb ddr4 ramli bilgisayarımda da bu şekilde kullanıyorduk hiç bu şekilde yüksek bir ram kullanımı görmedik kasma donma bu şekilde olmuyordu o nedenle ondan olduğunu zannetmiyorum

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,290
İsim
C Ş
Şöyle anlatayım genelde bilgisayarı 2 windows hesabı olarak kullanıyorum kardeşimle, bu şekilde iki oturum da açıkken ama birinde herhangi bir işlem yokken kendi hesabımdan adobe premier proyu çalıştırıyorum bir süre sonra kasmaya başlıyor aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde ram %99'a gelmiş oluyor şimdi diyeceksiniz 2 oturum açık yük bildiriyor olabilir ram kullanımına baktığımda diğer oturumun ram kullanımının çok düşük olduğunu görebiliyorum ayriyeten evde i7 7700 gtx 1050ti ve 1x16gb ddr4 ramli bilgisayarımda da bu şekilde kullanıyorduk hiç bu şekilde yüksek bir ram kullanımı görmedik kasma donma bu şekilde olmuyordu o nedenle ondan olduğunu zannetmiyorum
Onunla ilgili değildir zaten. Ben de DDR3 RAM ile Adobe çalıştırıyorum ama böyle sorun olmuyor hiç.

Şunları bir dener misin:

CMD yönetici olarak açın.

chkdsk C: /f /r /x komutunu yazıp enterlayın.

sfc /scannow komutunu yazıp enterlayın.

Sonra aşağıdaki kodları sıra ile çalıştırın. Bunlar daha uzun sürebilir, bekleyin.

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Bu işlemler eksik sistem dosyası varsa onaracaktır ve diskteki bozuk bölümleri düzeltecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şan Özşaho
Onunla ilgili değildir zaten. Ben de DDR3 RAM ile Adobe çalıştırıyorum ama böyle sorun olmuyor hiç.

Şunları bir dener misin:

CMD yönetici olarak açın.

chkdsk C: /f /r /x komutunu yazıp enterlayın.

sfc /scannow komutunu yazıp enterlayın.

Sonra aşağıdaki kodları sıra ile çalıştırın. Bunlar daha uzun sürebilir, bekleyin.

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Bu işlemler eksik sistem dosyası varsa onaracaktır ve diskteki bozuk bölümleri düzeltecektir.
Hepsini yaptım ayrıca kaspersky taramasını da yeniden yaptım bu sefer çok hızlı yaptı ve yeni bilgisayarda virüs buldu acaba usb'den falan mı geçti anlamadım o usb'yi taktığımda da bu şekilde hata geliyor artık ne yapmam lazım

Ekler

• Screenshot_20240526_102931_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20240526_102931_WhatsApp.jpg
    529 KB · Hit: 71
  • Screenshot_20240526_102941_Gallery.jpg
    Screenshot_20240526_102941_Gallery.jpg
    644.8 KB · Hit: 72

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,290
İsim
C Ş
Hepsini yaptım ayrıca kaspersky taramasını da yeniden yaptım bu sefer çok hızlı yaptı ve yeni bilgisayarda virüs buldu acaba usb'den falan mı geçti anlamadım o usb'yi taktığımda da bu şekilde hata geliyor artık ne yapmam lazım
USB'nin içinde bir şey yoktu ise biçimlendir.

Virüslü dosya USB'nin içindeymiş ve antivirus o dosyayı karantinaya alınca USB'de o dosya bulunamıyor diye hata veriyor sadece. Virüs kısacası USB'yi ev edinmiş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şan Özşaho
USB'nin içinde bir şey yoktu ise biçimlendir.

Virüslü dosya USB'nin içindeymiş ve antivirus o dosyayı karantinaya alınca USB'de o dosya bulunamıyor diye hata veriyor sadece. Virüs kısacası USB'yi ev edinmiş.
Usb'de bazı projelerim vardı acaba dosya kurtarma programı indirip verielrinkurtarsam virüs yine bulaşır mı ? (Usb'yi sıfırladım)

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berbatilavoiç
Gaming gen'den aldığım yeni bilgisayarda kısa süreli kullanımda ramlerin kullanımı %99'a kadar çıkıyor, Anakart, ekran kartı ve aygıt yöneticisinden gerekli güncellemeleri yaptım ancak durum hala bu şekilde.
Sistem; rtx 4070ti super, R7 78003dx , 16x2 gskill ram 6000mhz (ama şuanda 4600'de çalışıyor) asus tuf b650 plus ana kart

Adobe premier pro'ya ilk girdiğimde Birdal şekilde çalışmakta ama bir süre sonra program kasmaya başlıyor aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde paylaştığım görseldeki gibi bir durumla karşılaşıyorum, başta win 11 deneme sürümü yüklüydü ondan kaynaklandığını düşündüm ve win 10 deneme sürümüne geçtim olmayınca tüm sürücüleri güncelledim ama nafile
Bir kere %99'a çıktımı herşeyi kapasam bile %96-97'den aşağısına inmiyor anca bilgisayarı kapatıp açınca normal değerlere %13-%15'e düşüyor
Varsayılan tarayıcınızı opera gx yaparak sorunu çözebilirsiniz

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
Usb'de bazı projelerim vardı acaba dosya kurtarma programı indirip verielrinkurtarsam virüs yine bulaşır mı ? (Usb'yi sıfırladım)
kurtarır.
Ayrıca sistemine uygun Adobe programı indir 32bit / 64bit yazılım çekirdeğine uygun olsun.
Sistemi önyüklemede taraman daha hızlı ve doğru sonuç verir.
Güvenlik kısmından konularıma bakanilirsin.

sende node.js de açık bildiğin sistemini gözden geçiriyor olabilir interneti kapat derim

yerinde olsam boot taramayı bilmiyorsam güvenli modda MRT.EXE çalıştırırdım.

Temiz yükleme yapman gerekebilir. Uzun sürüyorsa. Keza sürücü hatası oluşabiliyor.

Tam görmüyoruz haliyle görev yöneticisi performans kısmından detayları açıp Rami seç ve yüksekten aza sırala...

Grafik kartı sürücüsünü güncelle mevcut yazılımı kaldırıp...

Son düzenleme:

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,290
İsim
C Ş
Bilgisayarda virüs yoksa USB'ye bulaşmaz artık. Bir ihtimal kurtarabililirsin dosyaları. Dosyanın türü ve boyutu bu kurtarma olasılığını etkiler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,435
Üyeler
159,774
Son üye
Toll
Top Bottom