Mehmet Ali KISA
80+ Bronze
- Katılım
- 29 Nisan 2020
- Mesajlar
- 528
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 219
- Konum
- Antakya
- İsim
- Mehmet Ali KISA
- malikisa31
- Steam
- mehmetalikisa
- malikisa31
- malikisa31
Evet gençlik, bu forumdaki ilk inceleme yazıma başlarken sizi sevgiyle selamlıyorum. Şahsen hayatım boyunca mekanik klavye kullanmamış birisi olduğumdan ve etrafımda vasat örnekleri kullanan akrabalarımınkileri denedikten sonra bu olaydan epey soğudum. Ama A4Tech'in 6 sene önce 20 liraya aldığım klavyenin artık işimi görememesi üzerine klavye arayışına girdim.
Kriterlerim, ışıklı mışıklı olması, sağlam olması, uygun fiyatlı olması ve uzun kullanımda beni yarı yolda bırakmamasıydı. Öyle mekanikmiş, membranmış hiç ırgalamadım. Belirli bir bütçem yoktu fakat abartı fiyatlı bir ürünü alacak durumda da değildim. Roka virüsünden dolayı her şeyin fiyatının uçması benim işimi bayağı zorlaştırdı. Ogre, Saber, Calypso, Hydra, Orion falan gezinirken Abdullah reyizin bu klavyeden bahsettiği videosuna denk geldim. Açıkçası o, beni bu ürünü satın almaya itekledi İçinde dünyanın en hızlısı denilen optik tuşların olması, bilek desteğinin bulunması, şahşahlı RGB efektinin bulunması ve gezindiğim birkaç mekanik klavyenin kombosu niteliğinde olması üzerine bu üründe karar kıldım.
411 lira karşılığında Hepsiburada üzerinden Tahaelektronik satıcısından klavyeyi aldım. Almak isteyenler için Tahaelektronik’in kendi sitesinde ürün 399 lira. Buradan ürün hoşunuza gittiyse satın alabilirsiniz.
Antakya’da oturduğum için kargo HepsiJet’le geldi. Ürünün kutusunun üst tarafı biraz ezilmişti ama klavyede herhangi bir şekilde hasar falan yoktu; ama benim tavsiyem siz yine de hangi ürün olursa olsun, aşırı hasarlı kargonuzu SAKIN TESLİM ALMAYIN, TUTANAK TUTTURUP İADE EDİN.
Kutu içeriğine gelecek olursak içinden sağ-sol taraftan süngerlerle ve ince bir kılıfla desteklenmiş klavyemizin kendisi, bir kullanım kılavuzu ve tuş çıkarma tutacağı çıkıyor. Türklük adetidir, “kullanım kılavuzunu okumayam” diye bir havaya girmeyin, zira klavyenin çoğu yerde (reyizin videosunda dahil) bahsedilmeyen Fn kombinasyonları kılavuzda mevcut.
İlk gördüğüm an klavye bana bayağı ağır geldi. İlk mekanik klavyem ya, havaya girmiştim resmen Klavyenin kendi ağırlığı 1.1 kg. Tüm tuşları ışıl ışıl RGB aydınlatmaya sahip ve klavyenin 4 kenarını da çevreleyen yumuşatılmış homojen bir plastik var (burası da RGB). Üst tarafı alüminyum bir yüzeye sahip ve mat bir kaplamayla örtülü. Yani parmak izi falan asla sözkonusu değil. Arka tarafı ise siyah plastik ve ürünün etiketi burada konumlanmış. Ürünün alt tarafında ise bilek desteği var. Kablosu ise cırtcırt bantla gelen 180 cm’lik örgü kablo. USB ucu da altın kaplama.
RGB aydınlatma gündüz aşırı sönük kalıyor, baştan söyleyeyim. Doğru mu yapıyorum şahsen bilmiyorum ama gündüz ben hem tuşların hem de çerçevenin RGB ışıklarını kapatıyorum. Ama akşam hava kararmaya başladıktan sonra açtınız mı ışıkları, ortalık diskoya dönüyor resmen Doygunluk anlamında gayet yüksek bir RGB doygunluğu var. Evde avize falan da yaksanız ışıklar kendini belli ediyor. Ayrıca kendi yazılımı üzerinden aydınlatma kombolarını ayarlayabiliyorsunuz ve istediğiniz bütün tuşlara makro atayabiliyorsunuz. İlaveten, istediğiniz her bir tuşu 16.8 milyonluk spektrumdan birbirinden bağımsız bir şekilde renklendirme imkanı da mevcut. Bundan hiçbir yerde bahsedilmediği için bu klavyeden bir nevii korkmuştum ama araştırıp keşfettikten sonra derin bir “oh” çektim, çünkü kriterlerimden biriydi bu özellik.
Yazılımı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Yazılım olmadığı zaman “Ne yapacağım?” diye düşünmeyin, Fn tuşları var. Şimdi kullanım kılavuzunu neden “Okuyun” dedim, çünkü çoğu yerde bahsedilmeyen ayarlamalar orda mevcut. Ama ben size hepsini buraya yazacağım.
Fn+Ins ile etkileşimli (yani sizin dokunmanızla parlayan) efektlere geçiliyor.
Fn+Del ve Fn+Home ile sabit modlara geçiliyor.
Fn+PageUp ile bulunduğunuz efektin rengi değişiyor.
Fn+PageDown ile taban aydınlatmasının efekti değişiyor.
Fn+End ile 5 profilde kendi istediğiniz tuşları tek tek aydınlatıp kaydedebiliyorsunuz. Kayıt işlemi ise Fn+Backspace(Sil) tuşuyla yapılıyor.
Fn+Pause tuşuyla taban aydınlatmasının yönü ve rengi değişiyor.
Fn+Yön tuşlarıyla da tuşların aydınlatma şiddeti ve hızı ayarlanıyor.
Fn+Numerik 2 ve 5 ile taban aydınlatmasının şiddeti, 1 ve 3 ile de hızı ayarlanıyor.
Fn+Win tuşuyla da Başlat menüsü kilitleniyor.
Bilek desteğine gelecek olursak menteşeli bir yapıya sahip. Normal bir kapı menteşesiyle eşdeğer bir düzeneği var. Klavyenin ve bilek desteğinin üzerinde ikişer vidalı olmak üzere toplam 8 vidalı 2 metal menteşe bulunuyor. Yıldız tornavidayla da bunu sökmeniz mümkün. Ama bilek desteğinin biraz engin ve bir tık kısa kaldığını düşünüyorum. LoL oynarken elim Q-W-E-R tuşlarındayken bileğim yerde kalmıyor, fakat CS:GO gibi oyunlarda el W-A-S-D tuşlarındayken bilek eklemlerim masaya değiyor. Hazırda gelen bilek desteği demonte olabileceğinden ötürü kendiniz bir bilek desteği yaptırıp aynı düzeneğe entegre ederseniz çok daha rahat kullanırsınız. Hazırdaki destekte çizgili doku yüzey kullanılmış ve saf plastik. Ama şu anki haliyle bile bence hoş.
Klavye tam tuş takımına sahip, fabrikasyon Türkçe tuşlu, büyük Enter tuşuna sahip ve sağ üst köşesinde tüm tuşlarla aynı olmak suretiyle 4 kısayol tuşu var. En soldaki tuş ses açma, onun sağındaki ses kısma, onun da sağındaki mute ve en sağdaki tuş hesap makinesi tuşu. Ayrıca F1 ve F10 arasında Fn ile çalışan diğer multimedya kısayol tuşları da mevcut.
Num, Caps Lock gibi tuşların ise bildirim ışıkları için şöyle güzel bir düşünce yapılmış: Tuşlar açıkken beyaz ışıkla yanıyor. Ayrıca Başlat menüsü kilidini açtığınızda Windows tuşu da beyaz aydınlatmayla yanıyor.
Gelelim taze fasulyenin faydalarına: Bu klavyede hangi switch var?
Klavyenin içerisinde firmanın beyan ettiği üzere 20 milyon tıklamaya dayanıklı Lc marka optik mekanik tuşlar var. Optik tuş ne diyecek olursak, normal mekanik klavyeler tamamiyle metal düzeneklidir ve birbirine değmeyle düzenekleri aktif olur. Ama optik tuşlarda bir ışık bulunur ve tuş yukarıdayken ışığın önünü keser ve o ışık tuşun karşı kenarına ulaşamaz. Siz tuşa bastığınız an içerideki ışık karşı tarafa ulaşır ve tuş aktif olur. Bu da sizlere 0.1 ms tepki süresi gibi gerçekten çok yüksek bir iletim hızı sunar. Bunun Türkçe meali şudur: Normal mekanik switchlerin tepki süresi 1 ms’dir. Bu da size kağıt üzerinde 10 kat daha hızlı bir iletim oluşturur. Şimdi bu bilgilerin hepsi teorik. Pratikte kendi hissettiklerimi söyleyeyim, tuşlar siz köküne kadar bastırmadan aktif oluyor. Gayet güzel bir hissiyatı var. Tuşların rengi ise siyah ve etraflarında koruma kalkanı mevcut. Çıkarma tutacağıyla bile kolayca alamıyorsunuz. Sesi (duyduğum kadarıyla) maviden az, kırmızıdan çok. Ayrıca bu klavyenin kendi içerisinde su ve toz geçirmezlik standartları da var. Ben test etmedim, kesinlikle de tavsiye etmem Ama edenlerin dediklerinin yalancısı olacağım, iddialar doğru.
Sonuç olarak bu klavyeyi diğerleriyle mukayese etmek istiyorum. Saber RGB’nin %90 benzeri. Tuş dizimi tamamiyle aynı (kısayol tuşları dahil). Ama bunun artısı şu: Calypso’daki optik tuşların, su geçirmezlik ve bilek desteği olayının Saber’a entegre edildiği bir klavye düşünün. Karşınızda Rampage Ultimate KB-R96.
Umarım incelemem sizi aydınlatabilmiştir. Uzun kullanım süresince de bu yazımı güncelleyeceğim, şimdilik Allah’a emanet olun…
-------------------------------------------------------
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2022
Selamunaleyküm gençlik, nerden baksak 2 sene geçmiş (dile kolay). Klavye zaten bilgisayarda ana parçam olarak kullandığım bir arkadaştır ve bu zaman zarfında gram sıkıntı yaşatmadı. Ne ışığı zamanla söndü, ne bir tuşum bozuldu, ne bir yeri ezildi büzüldü. Hâlâ ilk günkü gibi mübarek. A4Tech klavyeden geçişte o tepki hızını resmen elime hissettirdi. Ve şunu da diyeyim, Cherry MX tuşlu mekanik klavye de kullandım, kesinkes benim klavye bin basar (hız ve tepki konusunda). Kimi forum üyelerinin yazdığı yorumlara baktım, "tuş fırlaması falan oluyor" diyen üyeler vardı. 1 tuşum bile fırlamadı. Bu tamamiyle kullanıma bağlı. Malını iyi kullanan ömrünü uzatır, düz mantık. Doların 20 lirayı gördüğü zamandan geçtikten sonra kimse kusura bakmasın, vura vura veya kıra kıra eşya kullanan kendi adına vicdansızdır. İlla da eleştirecek nokta bulacaksak tuş yatağı metal ama yüzeyde öyle cins bir kaplama var ki klavye acayip toz tutuyor. Onun için genel olarak klavyeyi dışarda bırakmak pek mantıklı değil, kullanır kullanmaz -mantıksız olacak ama- üstünü örtmek gerek (kim yapar bilemem ). Şimdilik diyeceklerim bunlar, kafasına herhangi bir şey takılan olursa ilgiyle cevaplayacağım. Haydin Allah'a emanetsiniz
-------------------------------------------------------
GÜNCELLEME: 1 Aralık 2023
Selamaleyküm arkadaşlar, yine 2 seneye yakın bir zamandan sonra sizlere güncelleme gereği duydum. Bu klavyeyi piyasadan sıfır alacak veya bulabilecek kimse var mıdır bilemem, nitekim bir sürü yeni model ürün çıkmışken insanların bu klavyeyi hatırlayıp hatırlamayacağı ayrı bir tartışma konusu. Klavye 6 Şubat 2023 günü Antakya'da dünyanın en büyük afetlerinden birini yaşayanlar arasında. O gün aynı masanın üstünde duran klavye depremin etkisiyle laptopla birlikte yere çakılmış. Eşyaları tahliye ederken baktık. Klavye tuşların üstüne düşmüş, masanın altında kalmış o sallantının etkisiyle. Velhasılikelam eşyalarımızı bir şekilde çıkarmayı başardık, kendimizi şehirden azad ettik. Kafayı toparladıktan sonra hangi eşya sağlam, hangisi hasarlı diye bakınırken bu da elden geçti. Çok şükür bir şeyi olmadan hâlâ kardeşim klavyeyi kullanmakta. Bunu yazmış olmam ne kadar sizi enterese eder bilemem, ben içimi dökmek için yazdım. Zira 2 dakikaya yakın bir süre 6. katta ölümü beklemiş birisi olarak yaşadığım şeyin kolay olmadığını değil ülke, bütün dünya gördü. Benim derdime ortak olacak, yürek sahibi forum üyeleri illa ki vardır diye yardırdım bu yazıyı Uzun lafın kısası, klavye hâlâ en ufak bir sorunu olmadan çalışıyor -nazar değmesin-, belki almak isteyen üyelere bu da referans olur. 1 nefeslik canımız var gençlik; naçizane tavsiyem yaşadığınız hayatın, sevdiklerinizin, giydiğiniz kıyafetin, kullandığınız eşyanın kıymetini bilin. Allah'a emanet
Kriterlerim, ışıklı mışıklı olması, sağlam olması, uygun fiyatlı olması ve uzun kullanımda beni yarı yolda bırakmamasıydı. Öyle mekanikmiş, membranmış hiç ırgalamadım. Belirli bir bütçem yoktu fakat abartı fiyatlı bir ürünü alacak durumda da değildim. Roka virüsünden dolayı her şeyin fiyatının uçması benim işimi bayağı zorlaştırdı. Ogre, Saber, Calypso, Hydra, Orion falan gezinirken Abdullah reyizin bu klavyeden bahsettiği videosuna denk geldim. Açıkçası o, beni bu ürünü satın almaya itekledi İçinde dünyanın en hızlısı denilen optik tuşların olması, bilek desteğinin bulunması, şahşahlı RGB efektinin bulunması ve gezindiğim birkaç mekanik klavyenin kombosu niteliğinde olması üzerine bu üründe karar kıldım.
411 lira karşılığında Hepsiburada üzerinden Tahaelektronik satıcısından klavyeyi aldım. Almak isteyenler için Tahaelektronik’in kendi sitesinde ürün 399 lira. Buradan ürün hoşunuza gittiyse satın alabilirsiniz.
Antakya’da oturduğum için kargo HepsiJet’le geldi. Ürünün kutusunun üst tarafı biraz ezilmişti ama klavyede herhangi bir şekilde hasar falan yoktu; ama benim tavsiyem siz yine de hangi ürün olursa olsun, aşırı hasarlı kargonuzu SAKIN TESLİM ALMAYIN, TUTANAK TUTTURUP İADE EDİN.
Kutu içeriğine gelecek olursak içinden sağ-sol taraftan süngerlerle ve ince bir kılıfla desteklenmiş klavyemizin kendisi, bir kullanım kılavuzu ve tuş çıkarma tutacağı çıkıyor. Türklük adetidir, “kullanım kılavuzunu okumayam” diye bir havaya girmeyin, zira klavyenin çoğu yerde (reyizin videosunda dahil) bahsedilmeyen Fn kombinasyonları kılavuzda mevcut.
İlk gördüğüm an klavye bana bayağı ağır geldi. İlk mekanik klavyem ya, havaya girmiştim resmen Klavyenin kendi ağırlığı 1.1 kg. Tüm tuşları ışıl ışıl RGB aydınlatmaya sahip ve klavyenin 4 kenarını da çevreleyen yumuşatılmış homojen bir plastik var (burası da RGB). Üst tarafı alüminyum bir yüzeye sahip ve mat bir kaplamayla örtülü. Yani parmak izi falan asla sözkonusu değil. Arka tarafı ise siyah plastik ve ürünün etiketi burada konumlanmış. Ürünün alt tarafında ise bilek desteği var. Kablosu ise cırtcırt bantla gelen 180 cm’lik örgü kablo. USB ucu da altın kaplama.
RGB aydınlatma gündüz aşırı sönük kalıyor, baştan söyleyeyim. Doğru mu yapıyorum şahsen bilmiyorum ama gündüz ben hem tuşların hem de çerçevenin RGB ışıklarını kapatıyorum. Ama akşam hava kararmaya başladıktan sonra açtınız mı ışıkları, ortalık diskoya dönüyor resmen Doygunluk anlamında gayet yüksek bir RGB doygunluğu var. Evde avize falan da yaksanız ışıklar kendini belli ediyor. Ayrıca kendi yazılımı üzerinden aydınlatma kombolarını ayarlayabiliyorsunuz ve istediğiniz bütün tuşlara makro atayabiliyorsunuz. İlaveten, istediğiniz her bir tuşu 16.8 milyonluk spektrumdan birbirinden bağımsız bir şekilde renklendirme imkanı da mevcut. Bundan hiçbir yerde bahsedilmediği için bu klavyeden bir nevii korkmuştum ama araştırıp keşfettikten sonra derin bir “oh” çektim, çünkü kriterlerimden biriydi bu özellik.
Yazılımı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Yazılım olmadığı zaman “Ne yapacağım?” diye düşünmeyin, Fn tuşları var. Şimdi kullanım kılavuzunu neden “Okuyun” dedim, çünkü çoğu yerde bahsedilmeyen ayarlamalar orda mevcut. Ama ben size hepsini buraya yazacağım.
Fn+Ins ile etkileşimli (yani sizin dokunmanızla parlayan) efektlere geçiliyor.
Fn+Del ve Fn+Home ile sabit modlara geçiliyor.
Fn+PageUp ile bulunduğunuz efektin rengi değişiyor.
Fn+PageDown ile taban aydınlatmasının efekti değişiyor.
Fn+End ile 5 profilde kendi istediğiniz tuşları tek tek aydınlatıp kaydedebiliyorsunuz. Kayıt işlemi ise Fn+Backspace(Sil) tuşuyla yapılıyor.
Fn+Pause tuşuyla taban aydınlatmasının yönü ve rengi değişiyor.
Fn+Yön tuşlarıyla da tuşların aydınlatma şiddeti ve hızı ayarlanıyor.
Fn+Numerik 2 ve 5 ile taban aydınlatmasının şiddeti, 1 ve 3 ile de hızı ayarlanıyor.
Fn+Win tuşuyla da Başlat menüsü kilitleniyor.
Bilek desteğine gelecek olursak menteşeli bir yapıya sahip. Normal bir kapı menteşesiyle eşdeğer bir düzeneği var. Klavyenin ve bilek desteğinin üzerinde ikişer vidalı olmak üzere toplam 8 vidalı 2 metal menteşe bulunuyor. Yıldız tornavidayla da bunu sökmeniz mümkün. Ama bilek desteğinin biraz engin ve bir tık kısa kaldığını düşünüyorum. LoL oynarken elim Q-W-E-R tuşlarındayken bileğim yerde kalmıyor, fakat CS:GO gibi oyunlarda el W-A-S-D tuşlarındayken bilek eklemlerim masaya değiyor. Hazırda gelen bilek desteği demonte olabileceğinden ötürü kendiniz bir bilek desteği yaptırıp aynı düzeneğe entegre ederseniz çok daha rahat kullanırsınız. Hazırdaki destekte çizgili doku yüzey kullanılmış ve saf plastik. Ama şu anki haliyle bile bence hoş.
Klavye tam tuş takımına sahip, fabrikasyon Türkçe tuşlu, büyük Enter tuşuna sahip ve sağ üst köşesinde tüm tuşlarla aynı olmak suretiyle 4 kısayol tuşu var. En soldaki tuş ses açma, onun sağındaki ses kısma, onun da sağındaki mute ve en sağdaki tuş hesap makinesi tuşu. Ayrıca F1 ve F10 arasında Fn ile çalışan diğer multimedya kısayol tuşları da mevcut.
Num, Caps Lock gibi tuşların ise bildirim ışıkları için şöyle güzel bir düşünce yapılmış: Tuşlar açıkken beyaz ışıkla yanıyor. Ayrıca Başlat menüsü kilidini açtığınızda Windows tuşu da beyaz aydınlatmayla yanıyor.
Gelelim taze fasulyenin faydalarına: Bu klavyede hangi switch var?
Klavyenin içerisinde firmanın beyan ettiği üzere 20 milyon tıklamaya dayanıklı Lc marka optik mekanik tuşlar var. Optik tuş ne diyecek olursak, normal mekanik klavyeler tamamiyle metal düzeneklidir ve birbirine değmeyle düzenekleri aktif olur. Ama optik tuşlarda bir ışık bulunur ve tuş yukarıdayken ışığın önünü keser ve o ışık tuşun karşı kenarına ulaşamaz. Siz tuşa bastığınız an içerideki ışık karşı tarafa ulaşır ve tuş aktif olur. Bu da sizlere 0.1 ms tepki süresi gibi gerçekten çok yüksek bir iletim hızı sunar. Bunun Türkçe meali şudur: Normal mekanik switchlerin tepki süresi 1 ms’dir. Bu da size kağıt üzerinde 10 kat daha hızlı bir iletim oluşturur. Şimdi bu bilgilerin hepsi teorik. Pratikte kendi hissettiklerimi söyleyeyim, tuşlar siz köküne kadar bastırmadan aktif oluyor. Gayet güzel bir hissiyatı var. Tuşların rengi ise siyah ve etraflarında koruma kalkanı mevcut. Çıkarma tutacağıyla bile kolayca alamıyorsunuz. Sesi (duyduğum kadarıyla) maviden az, kırmızıdan çok. Ayrıca bu klavyenin kendi içerisinde su ve toz geçirmezlik standartları da var. Ben test etmedim, kesinlikle de tavsiye etmem Ama edenlerin dediklerinin yalancısı olacağım, iddialar doğru.
Sonuç olarak bu klavyeyi diğerleriyle mukayese etmek istiyorum. Saber RGB’nin %90 benzeri. Tuş dizimi tamamiyle aynı (kısayol tuşları dahil). Ama bunun artısı şu: Calypso’daki optik tuşların, su geçirmezlik ve bilek desteği olayının Saber’a entegre edildiği bir klavye düşünün. Karşınızda Rampage Ultimate KB-R96.
Umarım incelemem sizi aydınlatabilmiştir. Uzun kullanım süresince de bu yazımı güncelleyeceğim, şimdilik Allah’a emanet olun…
-------------------------------------------------------
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2022
Selamunaleyküm gençlik, nerden baksak 2 sene geçmiş (dile kolay). Klavye zaten bilgisayarda ana parçam olarak kullandığım bir arkadaştır ve bu zaman zarfında gram sıkıntı yaşatmadı. Ne ışığı zamanla söndü, ne bir tuşum bozuldu, ne bir yeri ezildi büzüldü. Hâlâ ilk günkü gibi mübarek. A4Tech klavyeden geçişte o tepki hızını resmen elime hissettirdi. Ve şunu da diyeyim, Cherry MX tuşlu mekanik klavye de kullandım, kesinkes benim klavye bin basar (hız ve tepki konusunda). Kimi forum üyelerinin yazdığı yorumlara baktım, "tuş fırlaması falan oluyor" diyen üyeler vardı. 1 tuşum bile fırlamadı. Bu tamamiyle kullanıma bağlı. Malını iyi kullanan ömrünü uzatır, düz mantık. Doların 20 lirayı gördüğü zamandan geçtikten sonra kimse kusura bakmasın, vura vura veya kıra kıra eşya kullanan kendi adına vicdansızdır. İlla da eleştirecek nokta bulacaksak tuş yatağı metal ama yüzeyde öyle cins bir kaplama var ki klavye acayip toz tutuyor. Onun için genel olarak klavyeyi dışarda bırakmak pek mantıklı değil, kullanır kullanmaz -mantıksız olacak ama- üstünü örtmek gerek (kim yapar bilemem ). Şimdilik diyeceklerim bunlar, kafasına herhangi bir şey takılan olursa ilgiyle cevaplayacağım. Haydin Allah'a emanetsiniz
-------------------------------------------------------
GÜNCELLEME: 1 Aralık 2023
Selamaleyküm arkadaşlar, yine 2 seneye yakın bir zamandan sonra sizlere güncelleme gereği duydum. Bu klavyeyi piyasadan sıfır alacak veya bulabilecek kimse var mıdır bilemem, nitekim bir sürü yeni model ürün çıkmışken insanların bu klavyeyi hatırlayıp hatırlamayacağı ayrı bir tartışma konusu. Klavye 6 Şubat 2023 günü Antakya'da dünyanın en büyük afetlerinden birini yaşayanlar arasında. O gün aynı masanın üstünde duran klavye depremin etkisiyle laptopla birlikte yere çakılmış. Eşyaları tahliye ederken baktık. Klavye tuşların üstüne düşmüş, masanın altında kalmış o sallantının etkisiyle. Velhasılikelam eşyalarımızı bir şekilde çıkarmayı başardık, kendimizi şehirden azad ettik. Kafayı toparladıktan sonra hangi eşya sağlam, hangisi hasarlı diye bakınırken bu da elden geçti. Çok şükür bir şeyi olmadan hâlâ kardeşim klavyeyi kullanmakta. Bunu yazmış olmam ne kadar sizi enterese eder bilemem, ben içimi dökmek için yazdım. Zira 2 dakikaya yakın bir süre 6. katta ölümü beklemiş birisi olarak yaşadığım şeyin kolay olmadığını değil ülke, bütün dünya gördü. Benim derdime ortak olacak, yürek sahibi forum üyeleri illa ki vardır diye yardırdım bu yazıyı Uzun lafın kısası, klavye hâlâ en ufak bir sorunu olmadan çalışıyor -nazar değmesin-, belki almak isteyen üyelere bu da referans olur. 1 nefeslik canımız var gençlik; naçizane tavsiyem yaşadığınız hayatın, sevdiklerinizin, giydiğiniz kıyafetin, kullandığınız eşyanın kıymetini bilin. Allah'a emanet
Son düzenleme: