pcsavaşçısı
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,186
- İsim
- Arda Ardıç
Ranvier boğumu nöral sistemde nöronun akson bölgesinde miyelin kılıflarının arasında oluşan
İmpulsların atlama yoluyla iletilmesini sağlayan yardımcı bölge peki ranvier boğumunun çapı artabilir mı?
Bugün derste işledik hocaya sordum hoca bilmiyorum dedi bende çapının artabileceğini düşünüyorum
(DOGANALPASLAN hocama yazdığım metindir
Öğrenmek isteyen varsa buraya bakabilir)
Hocam biyoloji profuna sordum dediki
Bir ranvier boğumuyla oynanırsa diğerleriyle uyumsuzluk gelişir ve beklenen hızlanma ters tepip kötüleşebilirmiş
Bir şans bu oynama hepsine olursa tepkime
Süreleri büyük oranda azalıp bunama alzhemier gibi hastalıklara tedavi olabilrmiş
Yani teorik olarak doğru bir sorunmuş ama pratikte şuan mümkünatı yokmuş
Keza bir vücut hücresinde bile yanlış bir oynama öldürücüyken burada daha ölümcül oluyor
İmpulsların atlama yoluyla iletilmesini sağlayan yardımcı bölge peki ranvier boğumunun çapı artabilir mı?
Bugün derste işledik hocaya sordum hoca bilmiyorum dedi bende çapının artabileceğini düşünüyorum
(DOGANALPASLAN hocama yazdığım metindir
Öğrenmek isteyen varsa buraya bakabilir)
Hocam biyoloji profuna sordum dediki
Bir ranvier boğumuyla oynanırsa diğerleriyle uyumsuzluk gelişir ve beklenen hızlanma ters tepip kötüleşebilirmiş
Bir şans bu oynama hepsine olursa tepkime
Süreleri büyük oranda azalıp bunama alzhemier gibi hastalıklara tedavi olabilrmiş
Yani teorik olarak doğru bir sorunmuş ama pratikte şuan mümkünatı yokmuş
Keza bir vücut hücresinde bile yanlış bir oynama öldürücüyken burada daha ölümcül oluyor
Son düzenleme: