Neler Yeni

Ranvier boğumu büyüyebilir mi

pcsavaşçısı

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,186
İsim
Arda Ardıç
Ranvier boğumu nöral sistemde nöronun akson bölgesinde miyelin kılıflarının arasında oluşan
İmpulsların atlama yoluyla iletilmesini sağlayan yardımcı bölge peki ranvier boğumunun çapı artabilir mı?

Bugün derste işledik hocaya sordum hoca bilmiyorum dedi bende çapının artabileceğini düşünüyorum
(DOGANALPASLAN hocama yazdığım metindir
Öğrenmek isteyen varsa buraya bakabilir)

Hocam biyoloji profuna sordum dediki
Bir ranvier boğumuyla oynanırsa diğerleriyle uyumsuzluk gelişir ve beklenen hızlanma ters tepip kötüleşebilirmiş

Bir şans bu oynama hepsine olursa tepkime
Süreleri büyük oranda azalıp bunama alzhemier gibi hastalıklara tedavi olabilrmiş

Yani teorik olarak doğru bir sorunmuş ama pratikte şuan mümkünatı yokmuş
Keza bir vücut hücresinde bile yanlış bir oynama öldürücüyken burada daha ölümcül oluyor

Son düzenleme:

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Ranvier boğumu nöral sistemde nöronun akson bölgesinde miyelin kılıflarının arasında oluşan
İmpulsların atlama yoluyla iletilmesini sağlayan yardımcı bölge peki ranvier boğumunun çapı artabilir mı?

Bugün derste işledik hocaya sordum hoca bilmiyorum dedi bende çapının artabileceğini düşünüyorum
Seey kanka ne dion ki 🤡

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz

Ranvier Boğumunun çapı artmaz.
Akson çapı artar.

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,794
İsim
emirhan

sen neler anlatıyorsun ya :D

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

Histoloji textbook'um yanımda olsa bakardım da şu an yanımda değil. Acelesi yoksa 1 hafta sonra sor sana junqueri'dan gerekli bölgeyi atarım.

pcsavaşçısı

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,186
İsim
Arda Ardıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Histoloji textbook'um yanımda olsa bakardım da şu an yanımda değil. Acelesi yoksa 1 hafta sonra sor sana junqueri'dan gerekli bölgeyi atarım.
Hocam biyoloji profuna sordum dediki
Bir ranvier boğumuyla oynanırsa diğerleriyle uyumsuzluk gelişir ve beklenen hızlanma ters tepip kötüleşebilirmiş

Bir şans bu oynama hepsine olursa tepkime
Süreleri büyük oranda azalıp bunama alzhemier gibi hastalıklara tedavi olabilrmiş

Yani teorik olarak doğru bir sorunmuş ama pratikte şuan mümkünatı yokmuş
Keza bir vücut hücresinde bile yanlış bir oynama öldürücüyken burada daha ölümcül oluyormuş
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ranvier Boğumunun çapı artmaz.
Akson çapı artar.
Bu teorik olarak öyle akson çapı artar ama ranvier boğumu çapı hakkında bir araştırma yokmuş
Altta DOGANALPASLAN abiye yazdığımı gibi bir açıklaması varmış

Top Bottom