Rat Sonrası Bios Formatı Atamıyorum.

Jyute

80+
Reaksiyon skoru
0
1 gün önce RAT yedim ve RAT yedikten yaklaşık 2 saat sonra Discord'dan düştüğümde hesabımın çalındığını fark ettim. Hesabı kurtardım, PC'yi kapatıp yattım. Sabah kalktığımda Instagram hesabımdan paylaşım yapılmıştı. Onu da görünce bilgisayarıma sızıldığını anladım.

Bütün şifrelerimi değiştirdim. Sabah bilgisayarın fişini çektim. İşten gelince Wi-Fi'yi sıfırladım ve internet bağlı değilken format atmaya çalıştım ama karşıma garip bir hata çıktı. Defalarca denedim fakat hata gitmedi.

Ardından Secure Boot'u ne kadar kapatsam da yeniden BIOS'a girdiğimde aktif olduğunu fark ettim. Yani yaptığım ayarlar hiçbir şekilde kaydedilmiyordu. Ventoy ve Rufus ile hazırladığım USB'leri denedim, hepsinde hata aldım.

Son olarak BIOS pilini çıkarıp taktım ve anakart üzerindeki CMOS sıfırlama yöntemini de denedim. Evet, BIOS sıfırlanıyor gibi görünüyor ama sonrasında yine hiçbir ayarı değiştiremiyorum.

Kısacası hiçbir şekilde format atamıyorum. Hatta başka bir bilgisayarda SSD'ye Windows kurulumunu başlatıp kendi sistemime takmayı bile denedim ama o da olmadı.

Yardımcı olabilir misiniz? Sanırım anakartım kilitlendi ama tam emin değilim.

Ekler

• IMG_3342.webp
    IMG_3342.webp
    727.3 KB · Hit: 11
Geri