İnceleme Razer Deathadder V3 PRO ve Razer Deathadder V3 İnceleme

kyzler

80+
Reaksiyon skoru
101
2025 Mayıs ayında Amazon üzerinden, Amazon satıcılı Razer DeathAdder V3 Pro modelini 4.300 TL’ye satın aldım.
Kutu içeriğinde: mouse, 2.4 GHz alıcı, USB Type-C kablo, grip tape, kullanım kılavuzu ve kablo uzatıcı (üçgen Razer adaptörü) bulunuyordu. Ancak 8K Hz destekli HyperPolling dongle bu versiyonda yer almıyordu. HyperPolling dongle içeren yeni versiyonlar, benim siparişimden kısa bir süre sonra normal fiyatlara indi; bu yüzden ben cihazı 1000 Hz modunda kullanmak zorunda kaldım.

Kutu içeriği:
Review: Razer DeathAdder V3 Pro - Iconic MNL

1000 Hz modunda kullandığım için kullanım süresi gerçekten etkileyiciydi yaklaşık 2-3 haftada bir şarja takmam gerekiyordu. Mouse inanılmaz derecede hafif, elde oldukça premium bir his veriyor.
Kullandığı Focus Pro 30K sensör, hem CS2 hem de Valorant gibi rekabetçi oyunlarda fark yaratıyor. Takip hassasiyeti, flick tepkisi ve mikro hareketlerdeki kararlılığı gerçekten üst seviye.

Ne yazık ki mouse, masa seviyesinden düştükten sonra sol tıkta takılma problemi yaşamaya başladı; tuşa basarken kötü rahatsız edici hissediliyordu. Durumu hemen Amazon müşteri hizmetlerine bildirdim başka bir firma olsa “kullanıcı hatası” deyip geçebilirdi ama Amazon hiçbir sorun çıkarmadan, satın alımdan 5 ay geçmiş olmasına rağmen direkt para iadesi yaptı. Kargocu ürünü adresimden aldı ve ücret hesabıma geri yatırıldı.

Razer DeathAdder V3 Pro - Artılar / Eksiler

✅ Artılar

• Focus Pro 30K sensör: Üst düzey izleme performansı
  • Kablosuz özgürlük: 2.4 GHz bağlantı son derece stabil
  • Çok hafif (63g civarı) ve elde rahat oturuyor
  • Mükemmel pil ömrü: 2-3 haftada bir şarj yeterli
  • Grip tape kutudan çıkıyor
  • Premium hissiyat ve kaliteli malzeme

❌ Eksiler

• Bazı versiyonlarda 8K Hz dongle çıkmıyor.
  • Düşmelere karşı sağlam değil.
  • Şarj kablosu bazen sıkı oturabiliyor.
  • Fiyatı V3’e göre oldukça yüksek.

Hem 8K Hz kullanmak hem de kablosuzun düşme riskinden kurtulmak için DeathAdder V3 (kablolu versiyon) modeline geçtim. Batarya bulunmadığı için V3 Pro’dan bile daha hafif ve gecikme süresi daha da düşük. Üstelik 8K Hz desteği sayesinde giriş gecikmesi fark edilir derecede az.
Fiyatı da inanılmaz uygun2.080 TL’ye, yine Amazon’un kendi satıcısından, güvenli şekilde satın aldım. Çünkü diğer firmalar sizi yetkili servisle süründürürken Amazon sorgusuz sualsiz iade kabul ediyor.

Kutu içeriği :
Razer Viper V2 Pro vs Razer DeathAdder V3 Side-by-Side Mouse Comparison -  RTINGS.com

Tasarım ve ergonomi olarak V3 Pro ile neredeyse birebir aynı, fark olarak kutu içeriğinde grip tape bulunmuyor. Onun dışında hem kalite hissi hem performans olarak kesinlikle fiyatının çok üzerinde bir mouse.

Elime tam olarak oturuyor ve oyunlarda performansım ciddi seviyede artış sağladı.

Razer DeathAdder V3 (Kablolu) - Artılar / Eksiler

✅ Artılar

• 8K Hz desteği sayesinde ultra düşük gecikme.
  • Hafiflik Bataryası olmadığı için V3 Pro’dan da hafif.
  • V3 PRO ile aynı ergonomi ve sensör performansı
  • Fiyat/performans oranı çok yüksek (yaklaşık yarı fiyatına)
  • Dayanıklı ve sabit bağlantı, kablo oldukça esnek ve kablosuz gibi hissettiriyor.

❌ Eksiler

• Grip tape kutudan çıkmıyor
  • Kablolu olması

Eliniz büyükse ve palm grip tutuyorsanız Razer DeathAdder V3 ailesini kesinlikle tavsiye ederim.
13517.webp

Güzel inceleme.
Razere karşıyım şahsi meselem var geçmişten kalma..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,161,404
Üyeler
184,447
Son üye
awornsx
Geri