RDR2 GPU Tabanlı Drop Sorunu

Reaksiyon skoru
11
Merhaba rdr2 oynarken arada bir drop yiyorum. Sistemim laptop gtx 1650ti, intel core i5 10200H, 16gb ram var içinde. Ayarlarım resimlerde görünüyor. GPU genelde %98 de takılıyor ama birden %81e falan düşüyor bu yüzden de drop oluyor. İşlemci %45-70 arasında seyir ediyor. Ram de 12-13 gb falan kullanıyor. Ama genel olarak GPU drop yiyor. Yardım edebilirseniz harika olur.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Düşük veya orta ayarda dene. VRAM yetersizliği drop yapıyordur.

bilgisayarı en son ne zaman temizledin?

bilgisayarı en son ne zaman temizledin?
Çok olmadı. Sıcaklık için soruyorsanız gayet uygun sıcaklıklarda takılıyorlar 70-88 arası. Laptop için gayet uygun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Düşük veya orta ayarda dene. VRAM yetersizliği drop yapıyordur.
VRAM ile alakalı olduğunu sanmıyorum resimde de görünüyor zaten 1 gb boş vram.

VRAM ile alakalı olduğunu sanmıyorum resimde de görünüyor zaten 1 gb boş vram.
VRAM olayı öyle olmuyor. 4 GB varsa 3000 MB üstü gördüğün zaman her an drop yaptırabilir. 3200 MB olur, 3600, 3800 olabilir. Mutlaka 4000 MB yazması gerekmez yani. Resimde dediğin gerçek sonuç değil zaten. Oyunun tahmini o. Gerçek rakam msı afterburner açıkken görünür.

VRAM olayı öyle olmuyor. 4 GB varsa 3000 MB üstü gördüğün zaman her an drop yaptırabilir. 3200 MB olur, 3600, 3800 olabilir. Mutlaka 4000 MB yazması gerekmez yani. Resimde dediğin gerçek sonuç değil zaten. Oyunun tahmini o. Gerçek rakam msı afterburner açıkken görünür.
Dediğiniz gibi afterburner ile baktım 2850 mb kullanıyor vram den. Yine de az.

GPU yüzdesinin düşmesi yani darboğaz sebeplidir o zaman. Farklı ayarları deneyip en iyi FPS'i alacak şekilde ayarlayabilirsin.

Geri