Neler Yeni

recent temp %temp% dosyalarını silmek zararlımı

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,722
İsim
Taha yücel
bir videoda görmüstüm bilgisayar hızlandırmak için adam windows+R ile çalıştır açıp temp yazdı ordaki dosyaları sildi sonra %temp%yazdı ordakileride sildi sonrada recent yazdı sildi bunun zararı varmı bu dosyaları silmenin

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
Hayır değil ben sürekli yapıyorum

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
bir videoda görmüstüm bilgisayar hızlandırmak için adam windows+R ile çalıştır açıp temp yazdı ordaki dosyaları sildi sonra %temp%yazdı ordakileride sildi sonrada recent yazdı sildi bunun zararı varmı bu dosyaları silmenin
Recent hakkında bir bilgim yok fakat temp ve %temp% dosyalarını haftalık olarak temizlemek zarara sebebiyet vermez.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Recent hakkında bir bilgim yok fakat temp ve %temp% dosyalarını haftalık olarak temizlemek zarara sebebiyet vermez.

Daha önce temp dosyalarını silince oyun dosyalarım silinmişti.

Neyden kaynaklı olabilir?

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Daha önce temp dosyalarını silince oyun dosyalarım silinmişti.

Neyden kaynaklı olabilir?
Hatırladığım kadarıyla iki adet temp var, birinde geçici dosyalar barınıyor diğerinde program dosyaları.

Windows+R kombinasyonu ile çalıştırı açıp temp yazınız, çıkan dosyanın içeriği Ctrl+A ile seçip Shift+Delete ile siliniz. Yine aynı şekilde çalıştırı açıp %temp% yazıp çıkan dosyanın içeriğini dediğim şekilde temizleyiniz.

* Bu temizliği haftada 1 yapmanız önerilir.

PureRa aracı ile aylık olarak temizlik yapmanız da önerilir. 75 KB'lık bu araç gerekli süprüntüleri temizleyecektir.

İndirmek için : https://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/purera,1.html

İlgili yönerge : https://donanimarsivi.com/forum/konu/purera-purification-tool-ile-gereksiz-dosya-temizligi.158453/

Prefetch zararlı diye biliyorum ama temp dosyaları zararsız.
Hayır, değil. 2 Haftada 1 olmak suretiyle prefetch dosyasının içeriği temizlenebilir.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,524
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bir sonraki Windows açılış süresini uzaltıyor ve o kadar dosyayı silsen ne değişir silmesen ne değişir. Zaten her yeniden açtığında dolmuş oluyor.
Bunun analizi böyle mi yapılıyor?

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,722
İsim
Taha yücel
Hatırladığım kadarıyla iki adet temp var, birinde geçici dosyalar barınıyor diğerinde program dosyaları.

Windows+R kombinasyonu ile çalıştırı açıp temp yazınız, çıkan dosyanın içeriği Ctrl+A ile seçip Shift+Delete ile siliniz. Yine aynı şekilde çalıştırı açıp %temp% yazıp çıkan dosyanın içeriğini dediğim şekilde temizleyiniz.

* Bu temizliği haftada 1 yapmanız önerilir.

PureRa aracı ile aylık olarak temizlik yapmanız da önerilir. 75 KB'lık bu araç gerekli süprüntüleri temizleyecektir.

İndirmek için : https://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/purera,1.html

İlgili yönerge : https://donanimarsivi.com/forum/konu/purera-purification-tool-ile-gereksiz-dosya-temizligi.158453/

Hayır, değil. 2 Haftada 1 olmak suretiyle prefetch dosyasının içeriği temizlenebilir.
preceft recentmi oluyor

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Bir sonraki Windows açılış süresini uzaltıyor ve o kadar dosyayı silsen ne değişir silmesen ne değişir. Zaten her yeniden açtığında dolmuş oluyor.
Her yeni açtığında dolmuş oluyorsa o zaman hiçbir şeyi temizlemeyelim? Tabii ki dolacak, 2 haftada 1 dememin sebebi o süre zarfında kabarık olacağından temizlemek daha fazla yer açacaktır. Ancak sık sık temizlemek bilinmeyen sonuçlara neden olabilir, 2 haftada 1 temizlemek yeterli.

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
preceft recentmi oluyor
Hayır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben Prefetch'i kaç aydır temizlemedim ama 1 tane dosya var onun da boyutu çok düşük.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunun analizi böyle mi yapılıyor?
Biraz yanlış yazmışım mesajı. O Dosyayı silersen bir sonraki windows açılma hızını yavaşlatıyor. Benim prefetch klasörümü bir kaç aydır temizlemiyorum ama sadece 1 dosya var o da kb'lık bir dosya yani prefetch klasörüne bulaşmamak en iyisi benim için ama adamda dosyalar birikmiş ve ciddi değerde yer kaplıyorsa silmesi iyi olur. @Mehmet Yılmaz

Son düzenleme:
Top Bottom