Neler Yeni

Recep Tayyip Erdoğan Çin için sessiz mi kalıyor? (Siyasi için açmadım konuyu)

Avolay

80+ Gold
Bence Ayrım yapmamalıyız Mesela senin 2 kardeşin var birisi mavi gözlü diye dövülüyorsa buna ses çıkartırsın değil mi?
Olaya kardeşim diye baktığımı kim söyledi :D
Asıl ayrım çıkar konusunda, çıkarım yoksa Uygurların bağımsızlığı beni bağlamaz.
Türkmenler petrol bölgesi ve Misak-ı Milli sınırları içerisinde

HüseyinG

80+ Bronze
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İsrail için sessiz kalmadı ve de meşhur "one minute"(bunu dalga geçmek için yapmadım) olayını biliyorum fakat Çin'in Uygur Türklülere işkence ettiğine karşı bir cümle duymadım galiba.Lütfen Ülkemize Çin malı sokmayalım malesef bende Çin malı mouse,tablet,bluetooth kulaklık kullanıyorum fakat Bazen kullanmak zorunda kalabiliyorum mesela Fen dersine girmek için falan fakat bu ülkeye Çin malı sokulmamalı bence

Hatta Çin yazarken baş harfini büyük yazmak istemedim ama Türkçe'ye göre büyük yazmalıyım.

Bu konuyu Siyasi anlamayın lütfen!
Bu dünyada her devlet siyasi çıkarlar üstüne kurulu. Her şey bizim gördüğümüz gibi olmayabilir. Ben bu yüzden pek ağıza alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Ona kalırsa Azerbaycan baküde bazı büyük binalarda israil bayrağı açıldı. Ama bana kalırsa gönlünden filistini desteklemek geçiyor.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İsrail için sessiz kalmadı ve de meşhur "one minute"(bunu dalga geçmek için yapmadım) olayını biliyorum fakat Çin'in Uygur Türklülere işkence ettiğine karşı bir cümle duymadım galiba.Lütfen Ülkemize Çin malı sokmayalım malesef bende Çin malı mouse,tablet,bluetooth kulaklık kullanıyorum fakat Bazen kullanmak zorunda kalabiliyorum mesela Fen dersine girmek için falan fakat bu ülkeye Çin malı sokulmamalı bence

Hatta Çin yazarken baş harfini büyük yazmak istemedim ama Türkçe'ye göre büyük yazmalıyım.

Bu konuyu Siyasi anlamayın lütfen!
Ya bu ürünleri kullanmayıp ne yapalım? Aynısını İsrail için de diyorlar eğer bunu kullanmamızı istiyorlarsa biz aynı ürünlerin daha güzellerini üretelim zaten kullanmayız yerli üretim olmadığı için çin ürünleri alıyoruz zaten. Erdoğan sessiz kalıyor maalesef ama iş Suriyeliler'e gelince sesi çıkıyor yani kendi öz kardeşlerimize ses çıkarmıyoruz ama bize zamanında ihanet etmiş olanlara yardım ediyoruz çok çelişki var burada

Atletli

80+
Olaya kardeşim diye baktığımı kim söyledi :D
Asıl ayrım çıkar konusunda, çıkarım yoksa Uygurların bağımsızlığı beni bağlamaz.
Türkmenler petrol bölgesi ve Misak-ı Milli sınırları içerisinde
Bence bu işi çıkar için değil kardeşlik için yapmalıyız kardeşinle şöyle bağladım Türk ve Uygur Türk kardeşliği açısından

Avolay

80+ Gold
Bence bu işi çıkar için değil kardeşlik için yapmalıyız kardeşinle şöyle bağladım Türk ve Uygur Türk kardeşliği açısından
Dünya ve bulunduğumuz durum buna müsait değil.
Ülke duygularla yönetilmez, lütfen bunu dayatmayın bana. Kaç yaşındasınız? Muhtemelen küçükçe bir arkadaşımızsın.
Dostum duygularla yönetirsen Türkiye batar, çıkarların birinci önceliğin olacak.

Chrollo04

80+ Bronze
Birbirinden nefret eden bir sürü ülke var mesela fransa ve almanya birbirilerine girerlerse kendi topuklarına sıkacaklarından birbirlerini destekliyorlar bu iki millet 1000 yıldan fazladır savaşıyor ama bu yüzden de kendi ülkesini düşürecek kadar duygularına yenilmiş de değiller

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,701
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Çin'de bir iç savaş çıkmadan biz orayı müdehale etmeyiz gibi geliyor. Çünkü adamlar en ufak bir kınama ambargo uygulasa dünyaya ekonomik bunalım yaşanır. Çin'deki etnik farklılıklardan dolayı iç savaş çıkma ihtimali diğer ülkelere göre oldukça fazla. Ama askeri gücü fazla olduğu için çok kolay bastırabilirler.

smsísmαíl

80+ Silver
yok israil malı alma
yok çin malı alma
ne alacağız o zaman kardeşim biz

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2

-RutHleSs-

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Bence iki olaydada tarafımı belli etmeliyim Filistin eskiden Ermenistan'ı desteklemiş olabilir fakat orada ki küçük yaştaki Filistin'li çocuğun İsrail polisi tarafından tutuklanmasına göz yumamam ve de Mesela şöyle düşün kardeşine işkence yapan birine sessiz mi kalacaksın?
Onların kardeşim olduğunu nerden çıkardın ki? Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlet. Yani dini yoktur, din kardeşimiz diyerek Filistin'i desteklemek saçmalık. Siviller değil, silah altındakiler savaşmalı.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Silindi

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Çin malı kullanmazsak hiçbirşey kullanamayız kısaca çok saçma.

Top Bottom