Recep Tayyip Erdoğan Çin için sessiz mi kalıyor? (Siyasi için açmadım konuyu)

Bence Ayrım yapmamalıyız Mesela senin 2 kardeşin var birisi mavi gözlü diye dövülüyorsa buna ses çıkartırsın değil mi?
Olaya kardeşim diye baktığımı kim söyledi :D
Asıl ayrım çıkar konusunda, çıkarım yoksa Uygurların bağımsızlığı beni bağlamaz.
Türkmenler petrol bölgesi ve Misak-ı Milli sınırları içerisinde

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İsrail için sessiz kalmadı ve de meşhur "one minute"(bunu dalga geçmek için yapmadım) olayını biliyorum fakat Çin'in Uygur Türklülere işkence ettiğine karşı bir cümle duymadım galiba.Lütfen Ülkemize Çin malı sokmayalım malesef bende Çin malı mouse,tablet,bluetooth kulaklık kullanıyorum fakat Bazen kullanmak zorunda kalabiliyorum mesela Fen dersine girmek için falan fakat bu ülkeye Çin malı sokulmamalı bence

Hatta Çin yazarken baş harfini büyük yazmak istemedim ama Türkçe'ye göre büyük yazmalıyım.

Bu konuyu Siyasi anlamayın lütfen!
Bu dünyada her devlet siyasi çıkarlar üstüne kurulu. Her şey bizim gördüğümüz gibi olmayabilir. Ben bu yüzden pek ağıza alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Ona kalırsa Azerbaycan baküde bazı büyük binalarda israil bayrağı açıldı. Ama bana kalırsa gönlünden filistini desteklemek geçiyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İsrail için sessiz kalmadı ve de meşhur "one minute"(bunu dalga geçmek için yapmadım) olayını biliyorum fakat Çin'in Uygur Türklülere işkence ettiğine karşı bir cümle duymadım galiba.Lütfen Ülkemize Çin malı sokmayalım malesef bende Çin malı mouse,tablet,bluetooth kulaklık kullanıyorum fakat Bazen kullanmak zorunda kalabiliyorum mesela Fen dersine girmek için falan fakat bu ülkeye Çin malı sokulmamalı bence

Hatta Çin yazarken baş harfini büyük yazmak istemedim ama Türkçe'ye göre büyük yazmalıyım.

Bu konuyu Siyasi anlamayın lütfen!
Ya bu ürünleri kullanmayıp ne yapalım? Aynısını İsrail için de diyorlar eğer bunu kullanmamızı istiyorlarsa biz aynı ürünlerin daha güzellerini üretelim zaten kullanmayız yerli üretim olmadığı için çin ürünleri alıyoruz zaten. Erdoğan sessiz kalıyor maalesef ama iş Suriyeliler'e gelince sesi çıkıyor yani kendi öz kardeşlerimize ses çıkarmıyoruz ama bize zamanında ihanet etmiş olanlara yardım ediyoruz çok çelişki var burada

Olaya kardeşim diye baktığımı kim söyledi :D
Asıl ayrım çıkar konusunda, çıkarım yoksa Uygurların bağımsızlığı beni bağlamaz.
Türkmenler petrol bölgesi ve Misak-ı Milli sınırları içerisinde
Bence bu işi çıkar için değil kardeşlik için yapmalıyız kardeşinle şöyle bağladım Türk ve Uygur Türk kardeşliği açısından

Bence bu işi çıkar için değil kardeşlik için yapmalıyız kardeşinle şöyle bağladım Türk ve Uygur Türk kardeşliği açısından
Dünya ve bulunduğumuz durum buna müsait değil.
Ülke duygularla yönetilmez, lütfen bunu dayatmayın bana. Kaç yaşındasınız? Muhtemelen küçükçe bir arkadaşımızsın.
Dostum duygularla yönetirsen Türkiye batar, çıkarların birinci önceliğin olacak.

Birbirinden nefret eden bir sürü ülke var mesela fransa ve almanya birbirilerine girerlerse kendi topuklarına sıkacaklarından birbirlerini destekliyorlar bu iki millet 1000 yıldan fazladır savaşıyor ama bu yüzden de kendi ülkesini düşürecek kadar duygularına yenilmiş de değiller

Çin'de bir iç savaş çıkmadan biz orayı müdehale etmeyiz gibi geliyor. Çünkü adamlar en ufak bir kınama ambargo uygulasa dünyaya ekonomik bunalım yaşanır. Çin'deki etnik farklılıklardan dolayı iç savaş çıkma ihtimali diğer ülkelere göre oldukça fazla. Ama askeri gücü fazla olduğu için çok kolay bastırabilirler.

yok israil malı alma
yok çin malı alma
ne alacağız o zaman kardeşim biz

Bence iki olaydada tarafımı belli etmeliyim Filistin eskiden Ermenistan'ı desteklemiş olabilir fakat orada ki küçük yaştaki Filistin'li çocuğun İsrail polisi tarafından tutuklanmasına göz yumamam ve de Mesela şöyle düşün kardeşine işkence yapan birine sessiz mi kalacaksın?
Onların kardeşim olduğunu nerden çıkardın ki? Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlet. Yani dini yoktur, din kardeşimiz diyerek Filistin'i desteklemek saçmalık. Siviller değil, silah altındakiler savaşmalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,875
Üyeler
184,067
Son üye
BiGDreAM06
Geri