Red Dead Redemption 2 Ciddi Takılma Sorunu

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
426
Dostlar selamlar, ben bilgisayarımdan RDR2 oynuyorum ancak oyunda anlık olarak çok ciddi takılmalar oluyor. Kimi zaman tek bir defa kimi zaman ise 10 saniye süren takılmalar yaşıyorum. Hatta bu takılmalar esnasında oyundan çıkarsam bilgisayarım masaüstünde de aynı şekilde takılmalara 1-2 dakika boyunca devam ediyor.
İnternetten kendi sistemime ait videolara baktığımda Minimum FPS'nın Ortalama FPS'den 1-2 düşük olduğunu görürken, benim minimum FPS değerim 1'in bile altına düşüyor. Sizce sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Adsız.jpg

Sistem Özelliklerim
CPU: Ryzen5 4600H
GPU: Gtx 1650 ti Mobile
RAM: 8 Gb 3200mhz

Ram yetmiyordur çok büyük ihtimalle.
O oyun yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 10 gb ram kullanıyordu.

RAM yetersiz

Ram yetmiyordur çok büyük ihtimalle.
O oyun yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 10 gb ram kullanıyordu.
Evet Ram'in eksikliğini kesinlikle çekiyorum ancak youtube'den izlediğim kanalın ram'i hem 2933mhz hem de benimle aynı boyutta olmasına rağmen bir kere bile takılma yaşamıyordu. Bu yüzden rahatsız oldum ben de.

Ram için MHZ ve CL değerlerinin tutması yeterli midir acaba? Benim ramim samsung ama aynı ram 550 lira piyasada. Kingston olanı ise 350 lira. Kingston alsam sorun yaşar mıyım?

Evet Ram'in eksikliğini kesinlikle çekiyorum ancak youtube'den izlediğim kanalın ram'i hem 2933mhz hem de benimle aynı boyutta olmasına rağmen bir kere bile takılma yaşamıyordu. Bu yüzden rahatsız oldum ben de.

Ram için MHZ ve CL değerlerinin tutması yeterli midir acaba? Benim ramim samsung ama aynı ram 550 lira piyasada. Kingston olanı ise 350 lira. Kingston alsam sorun yaşar mıyım?
O video'da v-sync felan açılmış olabilir.
Ayrıca farklı bir ram almayın hocam sorun yaşarsanız bu sefer daha çok ödemek zorunda kalırsınız.
Aynı ram alın dememizin sebebi içindeki çip,Cl değeri ve MHz aynı olsa bile çip farklı olduğu için sorun çıkartma şansı var.

O video'da v-sync felan açılmış olabilir.
Ayrıca farklı bir ram almayın hocam sorun yaşarsanız bu sefer daha çok ödemek zorunda kalırsınız.
Aynı ram alın dememizin sebebi içindeki çip,Cl değeri ve MHz aynı olsa bile çip farklı olduğu için sorun çıkartma şansı var.
Anladım hocam ben aynı modellere bakıyım o zaman. Fiyatı epey tuzlu ama fiyat düşmesini bekleyeceğim mecbur.. Teşekkürler.

ram yetersiz falan değil, 8 gb rame 2 gb muamelesi yapmayı bırakın 8gb 3200 mhz ram ile hiç donmadan kasmadan oynadım

thermal throttling vardır

ram yetersiz falan değil, 8 gb rame 2 gb muamelesi yapmayı bırakın 8gb 3200 mhz ram ile hiç donmadan kasmadan oynadım

ben masaüstüne 16gb ramli pcde oynuyorum, 10-12gb ram kullanıyor. 10gb altına düştüğünü görmedim. ayarları kısarsan belki olur ama bu sefer de bilgisayarın kapasitesini kullanamamış olursun.

ben masaüstüne 16gb ramli pcde oynuyorum, 10-12gb ram kullanıyor. 10gb altına düştüğünü görmedim. ayarları kısarsan belki olur ama bu sefer de bilgisayarın kapasitesini kullanamamış olursun.
16gb ramde yayıla yayıla kullanıyor, 8 gb ramde biraz daha derli toplu oluyor, bacaklarını açarak oturmak veya düzgün oturmak gibi

16gb ram, 8 gb rame göre +5-10 fps falan alabiliyor ama asla drop yaşatmıyor, en azından bu oyun için öyle

16gb ramde yayıla yayıla kullanıyor, 8 gb ramde biraz daha derli toplu oluyor, bacaklarını açarak oturmak veya düzgün oturmak gibi

16gb ram, 8 gb rame göre +5-10 fps falan alabiliyor ama asla drop yaşatmıyor, en azından bu oyun için öyle
bu oyunu hiç 8gb ram ile kullanmadığım için bir şey diyemem ama daha önce 8gb ram ile forza horizonda ayar düşürmeden oynamak istersem çok fazla drop oluyordu. böyle anlık anlık takılmalar. 0.2-0.3sn için oyun 0fps oluyor sonra devam ediyor gibi oluyordu. oyunun grafik ayarlarını düşürmem gerekiyordu. 16gb ram alınca rahatlamıştı laptop.

Ayarları düşürmeyi denediniz mi
Evet genel olarak düşük ayarlarda da ultra ayarlarda da yaşıyorum bunu.

Açıkçası işlemcim bir dönem 85-90 dereceleri gördü ve ben youtube'dan gördüğüm bir yöntemle kayıt defteri üzerinden birkaç değişiklikle aşağıdaki görselde mavi ile gözüken "İşlemci Performans Arttırma Modu" ayarını ortaya çıkardım. Bunu şu anda devre dışı bıraktığımda işlemcinin sıcaklığı 70'i geçmiyor. Yani thermal throttling'e yol açacağını sanmıyorum ancak bu ayar acaba işlemcinin frekansını doğrudan etkiliyor mu bilmiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Format atıp bu ayarı devre dışı bırakıp öyle deneyebilirim, veya oyun içinde işlemci frekansını mı takip etmem doğru olur
1631693075786.png

Aaah RDR2 üzümlü kekim
kolay gelsin hocam, sorunun çözümünü bilmiyorum ama ben RDR2 görünce duramadım geldim.

Geri