SerdarT35
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 675
- İsim
- Serdar Totuzbeş
- İlgilendiği Kategoriler
- laptop
- giorno_plush
- Discord
- SerdarT35
Sa beyler technopatı kısa süreliğine bıraktığımdan size laptop bilgisi getirmeye getirdim. burada laptoplarda halen cyborg excalibur falan atıyormuşsunuz ondan size yardım etmeye geldim. hadi daha fazla zırvalamadan konuya geçelim.
Eğer GPU odaklı işler yapılıyorsa (oyun oynamak, 3D render almak vs) oyuncu laptoptopu alınmalıdır.
Eğer daha çok kompaktlığa ve pil süresine önem veriyorsanız ve GPU o kadar önemli değilse (gündelk kullanım, 2D render almak vs) Ultrabook almanız daha iyi olacaktır.
Biz burada çoğunluk öyle tercih ediyor diye oyuncu laptoplarından gideceğiz.
-MSI: Cyborg/Thin ve kazık fiyatlı Katana'lar
-HP: Victus 15 serisi, Victus 16 ANCAK R0XXXNT ve önceki modelleri, Omen 16 sensör sorunlu modelleri
-Acer: Nitro V15-16
-Dell: G15-16
-ASUS: TUF serisi ve kazık fiyatlı ROG G16'lar
-Casper Excalibur: Hepsi
-Monster: Clevo kasa kullanan modeller ve fiyatı şişirilmiş modeller
-Lenovo: Lenovo sayılmaz ancak onun şirketi Erazer var.
-Erazer: Clevo kasa kullanan modelleri
Gigabyte: Clevo kasa modelleri
Eğer bunlardan birini arkadaş ya da forumdaş önerisi olarak alırsanız pişman olursunuz. Bu önerileri umursamayanız.
Dipnot: Bu kaçınılması gereken modeller çok fena indirim görürse belki tercih edilebilir.
Giriş Seviyesi: Lenovo IdeaPad G3/LOQ, Acer Nitro 5, HP Victus 16
Orta Seviye: Acer Nitro 16, MSI Sword (GameGaraj Slayer 4)
Tam bu iki tier'ın ortası: HP Omen serisi, MSI Crosshair/Vector serisi
Premium ürünler: Gigabyte Aorus serisi, Razer'ın tüm ürünleri, ASUS ROG Strix G18 serisi, MSI Raider serisi
Aynı fiyatta aynı donanımda farklı tier görürseniz üst tier olanı tercih etmeniz gerekir.
Dipnot: Tierlar içerisinde de farklar vardır. Örnek olarak LOQ serisi IdeaPad G3 serisinden daha iyidir.
Birden fazla forumda konu açın, tek bir forumla kısıtlı kalmayın. Şahsen benim önerilerim Technopat Sosyal, Techolay Sosyal ve burası. Bu üç forum da laptoplara ilgi gösteriyor ve (burada olmasa bile) bilgili insanlar var.
Manuel olarak model bulmaya çalışmayın, kafayı yersiniz, Akakçe'de tonla kötü model de listeleniyor.
Makale bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler. İsterseniz beni ve @YüzbaşıJohnPrice hocamı da etiketleyerek öneri alabilirsiniz.
1) Amaç belirleme:
İlk öncelikle amacınızı belirlemeniz gerekiyor. Burada ikiye ayrılan laptop türleri var.Eğer GPU odaklı işler yapılıyorsa (oyun oynamak, 3D render almak vs) oyuncu laptoptopu alınmalıdır.
Eğer daha çok kompaktlığa ve pil süresine önem veriyorsanız ve GPU o kadar önemli değilse (gündelk kullanım, 2D render almak vs) Ultrabook almanız daha iyi olacaktır.
Biz burada çoğunluk öyle tercih ediyor diye oyuncu laptoplarından gideceğiz.
2) Bütçe belirleme:
Bütçe belirliyorsunuz işte fazla bir şey yok kısımda.3) Kaçınılacak modelleri belirleme:
Şimdi ilk kısımda dediğim gibi oyuncu laptopları üzerinden gideceğiz. Burada almamanız gereken modelleri hemen kısa şekilde yazayım.-MSI: Cyborg/Thin ve kazık fiyatlı Katana'lar
-HP: Victus 15 serisi, Victus 16 ANCAK R0XXXNT ve önceki modelleri, Omen 16 sensör sorunlu modelleri
-Acer: Nitro V15-16
-Dell: G15-16
-ASUS: TUF serisi ve kazık fiyatlı ROG G16'lar
-Casper Excalibur: Hepsi
-Monster: Clevo kasa kullanan modeller ve fiyatı şişirilmiş modeller
-Lenovo: Lenovo sayılmaz ancak onun şirketi Erazer var.
-Erazer: Clevo kasa kullanan modelleri
Gigabyte: Clevo kasa modelleri
Eğer bunlardan birini arkadaş ya da forumdaş önerisi olarak alırsanız pişman olursunuz. Bu önerileri umursamayanız.
Dipnot: Bu kaçınılması gereken modeller çok fena indirim görürse belki tercih edilebilir.
4) Laptopların Tier'larını belirleme:
Evet, bu laptopları karşılaştırırken önemli. Aynı fiyata aynı donanımsa işinize mutlaka yarayacaktır. Üsteki modeller hariç piyasadaki revaçtaki modelleri tierlara ayırdım.Giriş Seviyesi: Lenovo IdeaPad G3/LOQ, Acer Nitro 5, HP Victus 16
Orta Seviye: Acer Nitro 16, MSI Sword (GameGaraj Slayer 4)
Tam bu iki tier'ın ortası: HP Omen serisi, MSI Crosshair/Vector serisi
Premium ürünler: Gigabyte Aorus serisi, Razer'ın tüm ürünleri, ASUS ROG Strix G18 serisi, MSI Raider serisi
Aynı fiyatta aynı donanımda farklı tier görürseniz üst tier olanı tercih etmeniz gerekir.
Dipnot: Tierlar içerisinde de farklar vardır. Örnek olarak LOQ serisi IdeaPad G3 serisinden daha iyidir.
5) Bütçeniz için model bulma:
Burada forumlarda konu açarak yardım alabilirsiniz. Eğer bu makaledekilerle AŞIRI ÇELİŞEN bir şey söylerlerse onlara bu makaleyi gösterebilirsiniz. Malum, her ağzı olan konuşuyor.Birden fazla forumda konu açın, tek bir forumla kısıtlı kalmayın. Şahsen benim önerilerim Technopat Sosyal, Techolay Sosyal ve burası. Bu üç forum da laptoplara ilgi gösteriyor ve (burada olmasa bile) bilgili insanlar var.
Manuel olarak model bulmaya çalışmayın, kafayı yersiniz, Akakçe'de tonla kötü model de listeleniyor.
Makale bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler. İsterseniz beni ve @YüzbaşıJohnPrice hocamı da etiketleyerek öneri alabilirsiniz.