Neler Yeni

[REHBER] Windows 10 Kurulum CD veya Flash'ı hazırlama.

Deliever

80+ Bronze

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
FAT32 ne işe yarıyor? Bir de UEFI (CSM yok)'a tıklarsak neler çıkıyor?

BugraSamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
904
İsim
Buğra Samet
Rufusa gerek kalmadan da yapılıyor diye biliyorum.

Deliever

80+ Bronze

Lawless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yasin Aydın
hocam son cümlenizi anlayamadım kuracağımız bilgisayatın biosundan mı değişeceğiz

Deliever

80+ Bronze

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,319
İsim
Semih Boran
İlk olarak bu siteye giriyoruz,
Bu siteye girip "aracı indir" butonuna tıklayp indiriyoruz, indirdikten sonra programı açıp ISO dosyasını indir diyoruz, ve dil seçip devam dediğimizde bize x64 x32 seçeneği geliyor, istediğinizi indirin.

ISO Dosyası indikten sonra indirdiğimiz programda CD'ye yazma bölümü var, isterseniz CD'ye de yazabilirsiniz. UEFI veya Eski anakartlar için de aşağıdaki yazılarımı okuyun.

Rufus programını bu linkten indiriyoruz;

ISO dosyasını indirdikten sonra Rufus programını açıp en üst kısmından Flash Belleğimizi seçiyoruz, Flash Belleğinizin boyutu minimum 8 veya 6GB olmalıdır.

2. Kısımdan "seç" veya "select" butonuna tıklayıp indirdiğimiz ISO dosyasını seçip bütün ayarları bu fotoğraftaki gibi yapıyoruz;

Alıntıyı görüntüle
Yeni birim etiketi yazan kısma Flash Belleğinizin ismini yazıyoruz, ben "Windows 10" yazmıştım.

Eğer anakartınız UEFI desteklemiyor ise Rufus üzerinden "GPT" ayarını "MBR" yapın.

Peki anakartımızın UEFI desteklediğini nereden anlayacağız?
Bunun için Windows'un arama çubuğuna Çalıştır yazıp programı açıyoruz, ve msinfo32 yazıp enter tuşuna basıyoruz ve "Sistem Bilgisi Aracı" diye bir program açılıyor, açılan programda "Bios Modu" yazan bilgiyi bulmaya çalışıyoruz. Eğer Eski yazıyorsa UEFI desteklemiyor, Yeni veya UEFI yazıyorsa anakartınız UEFI destekliyor demektir.

NOT: Rufus, Flash Belleğinizi biçimlendirdikten sonra USB'mizi hazırlıyor. Bu işlemden sonra tek yapmamız gereken bir ayar var, oda bu;

Sorunsuz bir şekilde Windows kurabilmek için "Secure Boot" ayarını yapmamız gerekiyor. Bunu yapmak için BIOS'tan Boot sekmesine girip "Secure Boot" ayarını "Disabled" yada "Other OS" yapıyoruz.

@keremcnsz24, hocamızın hazırladığı bu rehber ile bedava Windows Etkinleştirebilirsiniz :)

@Mehmet Yılmaz, abi konuyu sabitleyebilirmisin?
(U)EFI öğrenme kısmını lütfen kaldırın. Sizin yazdığınız şey sadece Windows 8.x ve üstünün (U)EFI ya da Legacy kurulup kurulmadığını öğrenmeye yarıyor. (U)EFI için BIOS marka ve modeline bakmak lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,642
Üyeler
163,353
Son üye
hasanky
Top Bottom