Neler Yeni

Rekabetçi bir oyuncu için TN vs IPS panel

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Altuğ Özdemir
Arkadaşlar merhaba ciddi bir şekilde CS:GO oynayan bir oyuncuyum ve sizlerce kaliteli 1 ms IPS bir panel mi önerirsiniz yoksa 0.5 ms TN panel mi?

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,317
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Arkadaşlar merhaba ciddi bir şekilde CS:GO oynayan bir oyuncuyum ve sizlerce kaliteli 1 ms IPS bir panel mi önerirsiniz yoksa 0.5 ms TN panel mi?
Cs için TN daha uygun ancak ben IPS öneririm hayatın boyunca CS oynamayacaksın ya yada sadece CS oynamıyorsundur diye düşünüyorum bu yüzden kaliteli bir IPS bence daha güzel olur

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Şahsen esporcu olmadığım sürece TN panel kullanmam hatta ozaman bile VA panel kullanabilirim. Teknik detaylar yüzünden göz zevkimi kenara bırakamam. Ayrıca bu değerler griden griye olduğundan bana pazarlama stratejisi gibi geliyor. ms dediğimiz değer milisaniye olduğu için 1 3 5 bana farketmez açıkcası.

Mr_Alpha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet İçen
ıps panellerde gerçek 1ms var artık veya 0.5ms onlara bakıp alabilirsin bence. CS oynarken TN tamam ama CS haricinde bir şey yapmak istediğin an pişman olursun TN panel aldığına.

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Altuğ Özdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Zowie XL2411K kullanmış biri olarak saçmak da istemiyorum ama ben de biraz sizler gibi düşünüyorum. Öneriniz var mı peki?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
"Ciddi bir şekilde" oynadığınız konusunda ciddiyseniz kaliteli bir TN panel en mantıklı tercih olur. Fakat "Yok, arkadaş grubumla birkaç saat girip zevkine el atıyorum. Bilgisayarın benim için asıl amacı CS:GO değil." diyorsanız IPS panel daha mantıklı olur.

MertMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,057
İsim
Mertcan Ceylan
profosyonel olmayacağın için günlük kullanıma da uygun olan Ips daha iyidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Altuğ Özdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
"Ciddi bir şekilde" oynadığınız konusunda ciddiyseniz kaliteli bir TN panel en mantıklı tercih olur. Fakat "Yok, arkadaş grubumla birkaç saat girip zevkine el atıyorum. Bilgisayarın benim için asıl amacı CS:GO değil." diyorsanız IPS panel daha mantıklı olur.
Günde maçlar dışında bazen 2 saatten fazla dm ve aimmap oynuyorum açıkçası. Başka oyunlara da gelecek olursak R6 oynuyorum. Başka öyle aman aman bir oyun oynamıyorum.

bedo28533

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
bedirhan
Dostum tamamen tercih meselesi aklında esporcu olmak varsa tabi ki tn panel alabilirsin ama yok ben dizi/film/anime veya grafikli single player oyunlarda oynuyorum diyorsan va yada ips panel tercihin olmalı

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Günde maçlar dışında bazen 2 saatten fazla dm ve aimmap oynuyorum açıkçası. Başka oyunlara da gelecek olursak R6 oynuyorum. Başka öyle aman aman bir oyun oynamıyorum.
Bu saydıklarınız tamamı rekabetçi, hıza önem veren ve el göz koordinasyonu gerektiren oyunlar. Sadece bunları oynuyorsanız ve "Arada bir YouTube'den video izlediğimde soluk görüntüler benim için problem değil." diyorsanız kaliteli bir TN panel alın. IPS panel gecikme konusunda genel olarak VA'dan iyi olsa da TN'nin yanında fark edilir derecede geride kalıyor.

Eld037

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Furkan Aşlakcıoğlu
Zowie XL2411K kullanmış biri olarak saçmak da istemiyorum ama ben de biraz sizler gibi düşünüyorum. Öneriniz var mı peki?
O monitörü kullandıktan sonra hangi monitörü kullansam yavaş geliyor. Onu baştan bir söyleyeyim. Ama renk kalitesi de cabası TN panel sonuçta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Altuğ Özdemir
Bu saydıklarınız tamamı rekabetçi, hıza önem veren ve el göz koordinasyonu gerektiren oyunlar. Sadece bunları oynuyorsanız ve "Arada bir YouTube'den video izlediğimde soluk görüntüler benim için problem değil." diyorsanız kaliteli bir TN panel alın. IPS panel gecikme konusunda genel olarak VA'dan iyi olsa da TN'nin yanında fark edilir derecede geride kalıyor.
Dediğiniz gibi CS, R6 dışında maç izlerim veya arada YouTube'da video izlerim. Ama onları da tablette yapmayı düşünüyorum bilgisayardan sonra. Ilginiz için teşekkürler bu arada <3
Önerdiğiniz bir monitör var mı peki şu an?
Mesaj otomatik birleştirildi:

O monitörü kullandıktan sonra hangi monitörü kullansam yavaş geliyor. Onu baştan bir söyleyeyim. Ama renk kalitesi de cabası TN panel sonuçta.
Evet gerçekten Benq Zowie bu konuda çok farklı bence de

Ahmet7752

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Ahmet Çakır
ortalama tn panellerin goruntu kalitesi çamur fakat kaliteli bir tn panel bulursan fena olmayan bi goruntu kalitesi olabilir eger fps oyunlarinda yuksek hedeflerin varsa tn panel oneririm şahsen ips ve tn panel kullanmis biri ve 10 yıllık fps gecmisi olan biri olarak tn panel dusuk gecikme farkini cok net hissettiriyor ama normal bir kullanici pek bi fark goremeyebilir eğer ben hikayeli oyunlarida seviyorum sık sık oynarım dersen ips panel öneririm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,561
Üyeler
163,189
Son üye
squfly
Top Bottom