Neler Yeni

Rekabetçi bir oyuncu için TN vs IPS panel

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Altuğ Özdemir
ortalama tn panellerin goruntu kalitesi çamur fakat kaliteli bir tn panel bulursan fena olmayan bi goruntu kalitesi olabilir eger fps oyunlarinda yuksek hedeflerin varsa tn panel oneririm şahsen ips ve tn panel kullanmis biri ve 10 yıllık fps gecmisi olan biri olarak tn panel dusuk gecikme farkini cok net hissettiriyor ama normal bir kullanici pek bi fark goremeyebilir eğer ben hikayeli oyunlarida seviyorum sık sık oynarım dersen ips panel öneririm
Hocam ilgili cevabınız için sizlere de teşekkür ederim. Güzelce açıklamışsınız <3
Peki sizin bir öneriniz var mı?

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,695
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
TN yi tek bir şekilde alırım
2 monitör alıcak kadar manyak isem
birini ips diğerini tn alırım fps oyunlarını falan tn den oynarım
Ama kimse bu kadar manyak değil git ips al geç

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Enes Bahadır
Arkadaşlar merhaba ciddi bir şekilde CS:GO oynayan bir oyuncuyum ve sizlerce kaliteli 1 ms IPS bir panel mi önerirsiniz yoksa 0.5 ms TN panel mi?
Lg gn600b bakabilirsin. kendim kullanıyorum 650b modelini 600b de sadece pivot özelliği yok. IPS panel GtG 1ms. Kullandığım için önerebilirim. onun haricinde sadece rekabetçi oyunlar oynamayacaksındır illlaki video izlerken dizi izlerken gözüne güzel gelmesi lazım renklerin.

Bir önceki monitörüm asus vg248QG idi tn panel , 165 hz ve 0,5 ms di. Aralarında renk haricinde bir fark yok. Renkler TN panelde biraz daha soluk olur fakat ıps panellere göre daha hızlı tepkime sürelerine sahiptir ancak günümüzde IPS panellerde artık hızlı tepkime sürelerine sahip oldukları için IPS panel attığım modeli tercih edebilirsin GtG 1 ms olduğu için. İtopyada en son 3600 tl idi dün bir tanıdığıma satın aldık.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Lg gn600b bakabilirsin. kendim kullanıyorum 650b modelini 600b de sadece pivot özelliği yok. IPS panel GtG 1ms. Kullandığım için önerebilirim. onun haricinde sadece rekabetçi oyunlar oynamayacaksındır illlaki video izlerken dizi izlerken gözüne güzel gelmesi lazım renklerin.
GN650-B modeli tepkime açısından oldukça başarılı olsa da 1 ms GtG değil, pazarlama stratejisi sadece. IPS panellerin 1 ms GtG tepkime süresine sahip olması şu anlık mümkün değil. Monitörünüzde "BOE MV238FHM-NG1" paneli bulunuyor. GtG değeri ortalama 6 ms olarak belirtilmiş üretici tarafından. Overdrive ayarını normalde kullanmanız ise en mantıklısı, detaylı testlerde en itidalli değerler bu ayarda:

1669208449811.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Altuğ Özdemir
GN650-B modeli tepkime açısından oldukça başarılı olsa da 1 ms GtG değil, pazarlama stratejisi sadece. IPS panellerin 1 ms GtG tepkime süresine sahip olması şu anlık mümkün değil. Monitörünüzde "BOE MV238FHM-NG1" paneli bulunuyor. GtG değeri ortalama 6 ms olarak belirtilmiş üretici tarafından. Overdrive ayarını normalde kullanmanız ise en mantıklısı, detaylı testlerde en itidalli değerler bu ayarda:
Hocam sizin bir öneriniz var mıdır?
TN'de karar kıldım büyük oranda

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Hocam sizin bir öneriniz var mıdır?
TN'de karar kıldım büyük oranda
Şu an piyasada ne var ne yok hakim değilim, uzun süredir fiyatları ve modelleri takip etmiyorum. Emin olmadığım konuda öneride bulunmak istemem. Araştırın, illaki bütçenize göre bir şeyler çıkar. Yukarıda değindiğiniz üzere BenQ Zowie bu konuda iyidir.

Top Bottom