Çözüldü✓ Ghosting olayını nasıl çözebilirim

2 hafta önce bu monitörü aldım

James Donkey Rion R40 24″ 240Hz 0.5Ms FHD VA Panel Gaming Monitör

cs2 de ghosting yediğim için iade işlemi başlattım şimdi tekrardan yeni monitör aldım markası

Lenovo Legion R24e 67CCGAC4TK 23.8" 0.5 ms Full HD Pivot IPS 180 Hz

bunda da aynı şekilde ghosting yiyorum sizce başka bir durumdan dolayımı ghosting yiyorum yoksa monitörle mi alakalı bu durum anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Belki 3 5 ayarla biraz azalır ama tamamen geçiremezsiniz eğer monitör ghostingliyse daha düzgün panele sahip monitör almanız gerekir

Belki 3 5 ayarla biraz azalır ama tamamen geçiremezsiniz eğer monitör ghostingliyse daha düzgün panele sahip monitör almanız gerekir
birisi VA panel anlarım ondan ghosting olmasını ama bu yeni aldığım IPS panel daha önce viewsonic xg2405 -2 monitörü kullandım o da IPS paneldi onda böyle durumlar olmadı şimdi iki panelde de aynı sorunu yaşıyorum başka bir şey mi var diye yardım istiyorum

birisi VA panel anlarım ondan ghosting olmasını ama bu yeni aldığım IPS panel daha önce viewsonic xg2405 -2 monitörü kullandım o da IPS paneldi onda böyle durumlar olmadı şimdi iki panelde de aynı sorunu yaşıyorum başka bir şey mi var diye yardım istiyorum
En büyük yanılgılardan biri de bu, IPS panel alınca ghosting olmayacak anlamına gelmez hatta eskiden çok fazla IPS panel yavaştı şimdilerde geliştikleri için daha az rast geliyor. İnsanlara IPS panel algısı yaptılar ama laptoplarda IPS panellerin hala yavaşı bulunmakta ayrıca laptop alırken panel teknolojileri masaüstünden baya bağımsız. Batarya girdiği için işin içine onun ömrü için yavaş veya düşük hz yüksek tepkime süresine sahip paneller tercih edilebiliyor. Özellikle Panda IPS panellerde çok şikayet var.

Monitörlerde de IPS için ghosting olabilir VA'larda ekstra olark black smearing var yapısından dolayı IPS olanlarda olmaz. IPS monitörlerin kendi içinde ghosting değerleri değişiyor.

Overclock kullanmayın
Mümkünse MPRT kullanın
En yüksek hız seviyesinin bir altını kullanın

3 çözümden birisini uygularsanız sorun çözülür. Odanız çok karanlıksa MPRT işi çözer bence

2 hafta önce bu monitörü aldım

James Donkey Rion R40 24″ 240Hz 0.5Ms FHD VA Panel Gaming Monitör

cs2 de ghosting yediğim için iade işlemi başlattım şimdi tekrardan yeni monitör aldım markası

Lenovo Legion R24e 67CCGAC4TK 23.8" 0.5 ms Full HD Pivot IPS 180 Hz

bunda da aynı şekilde ghosting yiyorum sizce başka bir durumdan dolayımı ghosting yiyorum yoksa monitörle mi alakalı bu durum anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Modlardan tepki süresini azaltmayı deneyebilirsin

MPRT NOLUYUOR KRAL
Monitörün hızını en hızlı yaparak ghosting yapmayı engelliyor ama parlaklığından ödünç veriyorsun ekranın parlaklığı düşük kalıyor

her ips panel kaliteli olmaz ama 2 3k lık monitörlerede ips koyuyolar mesele kaliteli bir ips monitör almak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,002
Üyeler
184,869
Son üye
Pasalii
Geri