Neler Yeni

Risk alıp elimdeki bütün parayla istedigim oyunu yapcam

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüsnü baday
Aslinda belli bir fikrim var bu dogrultuda ufak bi ekip kurdum cevremden 4 kisilik dokumasyonum falan hazir ama daha başlardayiz hepimiz genc oldugumuzdan dolayi ozelliklede bu işte acemiyiz ve ilk defa boyle birseye kalkisiyoruz o yjzden basarma ihtimalimi kwstiremiyorum bunu ogrenmek icin oyun fikrim hakkinda geri donus almam gerektigini anladim. Oyun 4 kisilik (local sunucu bazli deilde local sekilde caliscak ve 4 kisi olmak zorunlu) absürt mizah ve kara mizahin bol bol oldugu ama hikayeli bir oyun deil oyun ici sunumlarla bunu vermek istiyoruz mekanikler ise genis olmasindansa derin olmasini istiyoruz her 4 bir karakterin kendine has bir gucu olcak (element gucu de denilebilir ates-buz-elektirik-hava tps boyle diyince heroic tps shooter gibi uzerimize gereksiz mob yağdıran oyunlar gelmesin) oyun tamamen yakın dovus odakli olcak herhangibi bir ekipman olmicak arada sirada kullanabilcegi element gucu olcak oyunun en onemli mekaniği kisaca anlatcak olursam bu 4 elwmwnt birbiri arasinda etkilesime gecebiliyor dogru kombolar cikarsa fazla fazla hasar cikartiyolar bunun icin 4 kisinin iyi bir takim oyunu gecirmesi lazim dusmanlarda bu element ozelligini tasicak ama onlar guc kullanmicak onlarin olayi kisaca ornek vercek olursam ates elementi buz a fazladan hasar verirken ates elementi olarak havaya hasar veremicek hasar verebilmesi icin bir diger takim arkadasinin onda etki(güç kullanmadi veya pasif islemesi icin vurmasi lazim) birakmasi lazimki damage vurabilsin bunun tam tersi sekilde mob damage lari da oyle isliyor ve bolum gecmek mob keserek deil puzzle lari cozerek olcak puzzle lari cozerken ölmemek için moblari kesmek lazim daha çok bunun gibi bir cok detay var ama boyle bile cok uzun oldu fikirlerinizi ve boyle bir oyunu oynayip oynamicanizi belirtirseniz benim icin cok destekleyici olur

raceist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Metin girin
Dediğimi yanlış anlama. Başkasının ağzına bakma. Burada güzelleme yaparlar proje çıkmaz batarsın. Bir tanıdığım 1 milyon tl kadar para batırdı hiç uğruna neredeyse proje yok. Bir bakarsın idle gaming steam de ilk 10 da olursun. Ekibin ve sende bitiyor iş. Tavsiyem patron sen isen arkadaşın da olsa ekibindeki bahane kabul etme. 10 fazlasını ver bilen birini çalıştır ekibinde

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüsnü baday
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğimi yanlış anlama. Başkasının ağzına bakma. Burada güzelleme yaparlar proje çıkmaz batarsın. Bir tanıdığım 1 milyon tl kadar para batırdı hiç uğruna neredeyse proje yok. Bir bakarsın idle gaming steam de ilk 10 da olursun. Ekibin ve sende bitiyor iş. Tavsiyem patron sen isen arkadaşın da olsa ekibindeki bahane kabul etme. 10 fazlasını ver bilen birini çalıştır ekibinde
Projenin basinda ben varim ve proje icinde hem ue5 deki ui lar ve level tasarimlarini benim istegime gore bi nevi birlikde yapcaz ama 3d modelleme isi tamamen bende oyunun kodlamasi ise ve geriye kalanlar 2 arkadasda olcak ozellikle cevremden secmemin sebebi tamamen güvendigim ne is yapdiklarini yeteneklerini bildigim kisiler ayrica beni daha iyi anliyacaklarini dusunuyorum normal bir calisana gore yani dosardan birini almama sebebim ekip içi iletişim

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
Alihan YILMAZ
Elinde ne kadar para var? Ve neye yatıracak sın? Birbirinize maaş mı ödeyeceksiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayri Yusuf
Fikirden bağımsız olarak mekanikleri güzel olan her oyunu oynarım. İyi çalışan bir oyun olursa neden fikir yansıtılırsa tabi ki oynanabilir ama benim tavsiyem -sürecin de çok zorlu olduğu bilerek bu yorumu yapıyorum- acemi, indie ve küçük ekipler için oyunun içeriği oldukça basit tutmak ve bu oyunlarla mümkünse bir communitye sahip olmak.

Ayrıca bu konuda yazılarım bulunmakta bakmak istersen.
Bloguma burdan gidebilirsin.

Buna ek olarak türkiyedeki indie oyun geliştiricilerin birbirine destek çıkabileceği bir platform oluşturuyorum. Burada ekibinle üye olup yaptığınız çalışmaları paylaşabilirsin ve soruların olursa ya da ekip arkadaşları ararsan bu platformdan yapabilirsin. Henüz çok yardımcı olabilecek biri yok ama ben yardım edebilirim. Platformuma da burada ulaşabilirsin.

penthaL

80+
Sen önce düzgün Türkçe kullanmasını öğren sonra ekibin başına geçersin. Ayrıca birisi yardımcı olup cevap yazdığında direk o kişinin dediğini umursamadan ikna aşamasına geçiyorsun. Madem burada yazılanlar senin fikrini değiştirmeyecek ne diye konu açıp hayat hikayeni anlatıyorsun bize?

Top Bottom