Neler Yeni

Rehber Robot Süpürgelerin Ömrü Nasıl Artırılır?

ZehraHK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Zehra
Arkadaşlar selamlar, Geçtiğimiz haftalarda bir robot süpürge edindim ve araştırmalarım sırasında birçok kişinin süpürgelerinin bakımını tam olarak nasıl yapması gerektiğini bilmediğini fark ettim. Bu yüzden, hem süpürgenizin ömrünü uzatmak hem de performansını en üst seviyede tutmak için pratik bir rehber hazırlamak istedim.

Ben Roborock Qrevo Curv modelini kullanıyorum, ancak aşağıdaki adımlar çoğu robot süpürge için geçerlidir. Kendi cihazınıza uygun şekilde uygulayabilirsiniz.

1. Robot Süpürge Uygulamasını Açın

Öncelikle, kullandığınız robot süpürgenin uygulamasını açıyoruz. Ben Roborock uygulamasını kullanıyorum ve buradan Bakım seçeneğine tıklıyorum. Bu bölümde, robot süpürgeye ait tüm parçaların kalan kullanım ömürlerini ve temizlenme durumlarını görebilirsiniz. Sensörler, temizlik tepsisi, fırçalar, filtre ve ana fırçanın durumu burada listelenir.
1741825076988.png

2. Sensör Temizliği

Eğer uygulama sensörlerin kirli olduğunu gösteriyorsa, bunları nemli bir bez ile temizlemelisiniz. Uygulama, hangi bölgelerin temizlenmesi gerektiğini detaylı bir şekilde gösteriyor, bu nedenle belirtilen alanları dikkatlice silerek sensörlerin sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.
1741825200301.png

3. Fırçalar ve Filtrelerin Bakımı

• Yan fırçalar ve ana fırça: Flexi Arm yan fırça ve Duo Divide %100 dolanma karşıtı ana fırça, zamanla aşınır. Bu parçaları belirli aralıklarla kontrol ederek gerektiğinde yenisiyle değiştirmenizi tavsiye ederim.
  • Toz torbası: 7 haftaya kadar değiştirme gerektirmeyen toz torbasını 7 hafta sonunda kutudan çıkan yedek toz torbası ile değiştirebilirsiniz yoksa da eğer kendi marka modelinize göre yedek toz torbası almayı ve değiştirmeyi unutmayın. Kesinlikle annelerimizin elektrikli süpürgelerde yaptığı toz torbasını kesip dikme yapmayın sorun oluşturabilir.

4. Bakım Sonrası Sıfırlama

Parçaları değiştirdikten veya temizledikten sonra, uygulamadaki sıfırla butonuna basarak bakım süresini güncelleyebilirsiniz. Bu sayede, parçaların ne zaman değiştirilmesi gerektiğini daha kolay takip edebilirsiniz.

Bu adımları düzenli olarak uygularsanız, robot süpürgenizin ömrünü uzatabilir ve performansını en üst seviyede tutabilirsiniz. Siz de kendi robot süpürgenizle ilgili bakım ipuçlarınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz! 😊

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,116
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
Bu süpürgelerin fiyatları sadece bana mı aşırı pahalı geliyor? Yerleri süpürmekten sorumlu cihaza 70.000 TL'ye yakın para vermek benim gözümde gereksiz ve zengin işi.

ZehraHK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Zehra
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu süpürgelerin fiyatları sadece bana mı aşırı pahalı geliyor? Yerleri süpürmekten sorumlu cihaza 70.000 TL'ye yakın para vermek benim gözümde gereksiz ve zengin işi.
şöyle ki dyson kadar bir emiş gücü var bu yüzden temizlikte tamamen evde değilken evi temizlesin yerleri silsin ben uğraşmıyım diyenler için birebir ürünler aslında o yüzden kullanıyorum

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,116
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
şöyle ki dyson kadar bir emiş gücü var bu yüzden temizlikte tamamen evde değilken evi temizlesin yerleri silsin ben uğraşmıyım diyenler için birebir ürünler aslında o yüzden kullanıyorum

Dyson'u da gereksiz buluyorum. Geçtiğimiz zamanlarda ilgimi çektiği için her birini inceledim, araştırdım. Roborock evet kaliteli, iyi hatta piyasanın en iyisi diyebiliriz ancak Dyson benim gözümde sadece tasarım ve isimden ibaret. Genel üretim kalitesi düşük, her bir parçasını temizlemek gerekiyor ve oldukça zahmetli.

Her şey çekiş gücü değildir, fırçasız motor kullanan her türlü süpürge iyi çeker. Bunu vergisiyle birlikte 300 TL'lik bir motorla bile sağlayabiliriz.

Anneanneme 3500 TL fiyata Samsung'un standart bir süpürgesini aldım ve gidip evini süpürdüm yaşlı olduğundan. 2+1 evin her bir köşesini süpürmek tam olarak 20 dakikamı aldı. Günlük 20 dakika ayıramayacak insan yoktur sanırım. Her şeyi geçtim bu akıllı süpürgelerin bakımı da mevcut, kendi halinde her şeyi halletmiyorlar. Fiyatı 20.000 TL bandında olsa mesela bahsi geçen modelin, gayet alınabilir düzeyde olduğunu savunurdum.

Top Bottom