Bu sistemi işlevden öte görsellik amaçlı topladım. Zaten 8. nesil çıktığında x3d işlemci ile yükselteceğim. Maksadım üst segment ürünleri birleştirip son am5 platformuna kadar götürmekti. Anakartı 9600TL ye aldım.
Birde tekrar değişim olursa yine sorunlu anakart gelme imkanı var. Eğer öyle olacaksa ben iade edip başka anakart alacağım. Tekrar aynı sorunu yaşarsam işlemciyi servise gönderirim.
Birde tekrar değişim olursa yine sorunlu anakart gelme imkanı var. Eğer öyle olacaksa ben iade edip başka anakart alacağım. Tekrar aynı sorunu yaşarsam işlemciyi servise gönderirim.
Asus servisine sorabilirsin tabii kabul ederlerse gönder ama kabul etmeme ihtimalleri yüksek. Kabul etmezlerse sadece anakartı gönder. Anakart gitmişken işlemcini de gönder ona da kendi servisi baksın. Ram'i zaten gönderdiğini söylüyorsun o kalabilir. Ya da onu da ikinci elde ilana koy expo uyumlu başka bir ram al.
Bunları göndermeden önce de bir format at sıfırdan sonra bir kez dene.
Belki son bios'tan bir önceki BIOS'u yüklemeyi de deneyebilirsin.
Anakart ve işlemciyi gönderirken tüm parçalarının marka model numaralarını yaz yaşadığın sorunu ve denediğin çözüm yollarını da yaz.
Benim aklıma gelenler bu kadar. Kolay gelsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir de DOCP aç normal 6000 mhz cl30 kendi değerlerinde çalışsın ama voltajı el ile biraz arttır. 1.35V veriyorsa 1.38 yap.
1.4 veriyorsa 1.43 yap.
Son olarak bunu deneyeceğim. 5200MHz de sorun çıkarmadı birde 6000MHz de voltajı artırarak deneyceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam DOCP nin verdiği 1.35 lik voltajı 1.38 e çıkardım. 6000MHz e yükselttim. Cinebench R20 de test yaptım 3 kere problem olmadı ama CS2 ye girdiğimde sistem reset atıyor.