Onu uygulayıp memtest e başladım. Şuan CS2 oynayıp test edicem.DDU'yu bir uygula.
Tekrar kapandı. Herhangi bir değişiklik yokDDU'yu bir uygula.
Hocam zaten Temmuzdan beri sistemi kullanamıyorum doğru düzgün. Bu sorunun kesinlikle anakarttan kaynaklandığını mı gösteriyor? Eğer sorun anakarttaysa iade edip başka anakart alacağım.DOCP kapalıyken de mi?
O zaman anakart bir daha değişecek gibi.
Format atmayı deneyebilirsin. Pek bir alakası olduğunu sanmıyorum ama yine düzelmezse sistemi söküp servise yollayacaksın anakartı mecburen. Anakartı yollamadan önce anakart pinlerini de kontrol et belki yamukluk olabilir.
Anakart gitmişken işlemcini de gönderebilirsin kontrol etmeleri için.
Kesin diyemem. Önceki anakartında da olduysa işlemciden bile olabilir. Hatta aldığın ram'in EXPO desteği olmadığı için bile olabilir. Yani RAM sorunsuzdur ama işlemcin ve anakartınla değerleri uyuşmuyordur.Hocam zaten Temmuzdan beri sistemi kullanamıyorum doğru düzgün. Bu sorunun kesinlikle anakarttan kaynaklandığını mı gösteriyor? Eğer sorun anakarttaysa iade edip başka anakart alacağım.
Anakartın sorunlu olduğunu söyleyenler var ben de bu mağdurlardan biriyim açıkçası. Ramleri asusun ram desteği listesine bakarak aldım ve birçok kişi bu ramlerle amd sistem kullanıyor. Sistemi tamamen uyumlu olduğunu düşünerek aldım ve sorunsuz bir gün bile geçiremedim. Eğer anakartta ise sorun hiç uğraşmadan iade edip başka anakarta yöneleceğim ama aklımda sadece rog x670-a var başka anakart almak istemiyorum. Bütçem de o kadar yok çok kararsIz kaldım.Kesin diyemem. Önceki anakartında da olduysa işlemciden bile olabilir. Hatta aldığın ram'in EXPO desteği olmadığı için bile olabilir. Yani RAM sorunsuzdur ama işlemcin ve anakartınla değerleri uyuşmuyordur.
Değişimden gelen anakartın yine sorunlu olma ihtimali de var.
Başka bir işlemci, başka bir expo destekli ram ya da başka bir anakartla denemeden hatanın hangisinden kaynaklandığını bilmek zor.
Bu sistemi işlevden öte görsellik amaçlı topladım. Zaten 8. nesil çıktığında x3d işlemci ile yükselteceğim. Maksadım üst segment ürünleri birleştirip son am5 platformuna kadar götürmekti. Anakartı 9600TL ye aldım.7600x için rog x670'e neden ihtiyacın olsun
Hatta bence daha düşük bir anakart alıp işlemcinin Ryzen 7700 yap daha iyiAnakartın 1 FPS bile etki etmeyeceğini biliyorsun değil mi? Kaç TL'ye aldın anakartı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Aldığın yer iade sorun etmeyecekse iade et başka anakart al. Hatta daha düşük al. Arta kalan parayla ekipmanlarını ya da diğer parçalarını yükselt.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hatta ve hatta daha düşük bir işlemci alıp ikinci el 4000 TL rx6600 alsan FPS'in 3-4 katlanır gerçekten istediğin ekran kartını alıncaya kadar.