Rog Strix 3070 için kasa ve R7 5800x için sıvı soğutma tavsiyesi

maho5734

80+
Reaksiyon skoru
1
İyi forumlar arkadaşlar tavsiyeye ihtiyacım var. Bu işlerden çok uzak kalmışım.
Rm850x power supplyım var.
İncehesap'tan, Rog strix rtx 3070 oc ekran kartı ve bundle paket içinde Asus tuf x570 gaming plus wifi anakart satın aldım.
Bunların yanına r7 5800x almayı düşünüyorum.

İşte asıl burada yardıma ihtiyacım var.
Rtx Rog strix 3070 32cm uzunluğa sahip bunun için en az 34 cm ekran ksrtı destekleyen Argb fanlsrı bulunan PC kasasına ihtiyacım var. Kasa olarak MSI gungnir 110r nasıldır. Bu bahsettiğim işler için yeterli mi ve hava akışı nasıldır acaba. Şuan indirimde 1066tl Amazon da.
Aynı zamanda Argb destekli bir 240mm sıvı soğutma istiyorum. Bunların hepsini üzerinde Argb controller bulunan yada, anakartta (aura sync v2) ye uyumlu kasa ve soğutucu ihtyacım var.

Kasa, üzerinde 4 5 adet sıvı soğutma dahil Argb fanlı bir kasa oluşturmak istiyorum. Bunlar için Max bütçem 2500tl. Yardımcı olur musunuz.

Birde ekstra olarak 16 GB ram alacağım. 5800x işlemciye en uyumlu olabilecek 3600mhz 18-16 Cl , Argb uyumlu ram olarak ne önerirsiniz. 1000-1400 TL arası ram için ayırdığım bütçe.

Yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Kasa, üzerinde 4 5 adet sıvı soğutma dahil Argb fanlı bir kasa oluşturmak istiyorum. Bunlar için Max bütçem 2500tl. Yardımcı olur musunuz.
Bu mesajı tam anlayamadım hocam. Kasa için mi 2500₺, yoksa sıvı soğutma+ Fan için mi?

Ram

Bu mesajı tam anlayamadım hocam. Kasa için mi 2500₺, yoksa sıvı soğutma+ Fan için mi?

Ram
Kasa(en azından dahili 3 Argb fanlı bir kasa) ortalama 1000 1500 ve sıvı soğutma da Max 1000 1500 olacak şekilde toplam 2500 hadi zorlayayım 3000 olsun diye bir hesap yapmıştım. Aslında p500a aklımda ama biraz pahalı. Ekran kartına çok çok yükseldim, bunlara çok fazla para kalmadı maalesef. Birde phanteks p500a drgb modelini alırsam onda dikey ekran ksrtı özelliği var herhalde. Onun riser uzatma ve kartı kutudan çıkmıyor herhalde. Çok pahalı bişey mi o da. Ekran kartı daha uzun ömürlü olur ozaman herhalde yok kart büküldü vs diye düşünmem fazla. Doğru mu sizce de?

Daha uygun tavsiye varmıdır acaba f/p olarak. tabi bu kartı gidip çok kötü kasaya da koymak istemem o da ayrı mesele.

Ekran kartı daha uzun ömürlü olur ozaman herhalde yok kart büküldü vs diye düşünmem fazla. Doğru mu sizce de?
Aynı kasa var bende 2 slotlu kart bile cama çok yakın. 3 slot rog 3070 muhtemelen cama yapışık ve ufak sarsıntıda çarpacak şekilde durur. +10 derece falan da artacaktır. Hem o kartın büyüsü normal takımda zaten.

Kasa(en azından dahili 3 Argb fanlı bir kasa) ortalama 1000 1500 ve sıvı soğutma da Max 1000 1500 olacak şekilde toplam 2500 hadi zorlayayım 3000 olsun diye bir hesap yapmıştım. Aslında p500a aklımda ama biraz pahalı. Ekran kartına çok çok yükseldim, bunlara çok fazla para kalmadı maalesef. Birde phanteks p500a drgb modelini alırsam onda dikey ekran ksrtı özelliği var herhalde. Onun riser uzatma ve kartı kutudan çıkmıyor herhalde. Çok pahalı bişey mi o da. Ekran kartı daha uzun ömürlü olur ozaman herhalde yok kart büküldü vs diye düşünmem fazla. Doğru mu sizce de?

Daha uygun tavsiye varmıdır acaba f/p olarak. tabi bu kartı gidip çok kötü kasaya da koymak istemem o da ayrı mesele.
Alt seviye kasalara hâkim değilim. En dip bildiğim P500A modeliydi o yüzden kasa önerisi yapamayacağım.
Kart büküldü gibi bir sorun olmaz eğer dik tutmak isterseniz aparatlar satılıyor.
Bazı ekran kartlarının içinden kart ağır olduğu için destek aparatları da çıkıyor zaten.

Aynı kasa var bende 2 slotlu kart bile cama çok yakın. 3 slot rog 3070 muhtemelen cama yapışık ve ufak sarsıntıda çarpacak şekilde durur. +10 derece falan da artacaktır. Hem o kartın büyüsü normal takımda zaten.

Alt seviye kasalara hâkim değilim. En dip bildiğim P500A modeliydi o yüzden kasa önerisi yapamayacağım.
Kart büküldü gibi bir sorun olmaz eğer dik tutmak isterseniz aparatlar satılıyor.
Bazı ekran kartlarının içinden kart ağır olduğu için destek aparatları da çıkıyor zaten.
Peki sıvı soğutma olarak ne seçmem doğru olur. Orda var mı tavsiyeleriniz?
Ml240l v2 rgb
ARCTIC AR-ACFRE00046A 240
Thermaltake TH240 ARGB
Silverstone Pf240 Argb 240Mm 2 X 12Cm Fan İşlemciSilverstone Pf240 Argb
Veya varsa başka hangi tavsyeniz olur.

Peki sıvı soğutma olarak ne seçmem doğru olur. Orda var mı tavsiyeleriniz?
Ml240l v2 rgb
ARCTIC AR-ACFRE00046A 240
Thermaltake TH240 ARGB
Silverstone Pf240 Argb 240Mm 2 X 12Cm Fan İşlemciSilverstone Pf240 Argb
Veya varsa başka hangi tavsyeniz olur.
Ben 5800x'e 280 ya da 360'lık Radyatör öneriyorum. Galahad 360, Arctic Liquid Freezer II 360
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Her kasa desteklemez ama şöyle bir ürün var. Benim bildiğim kadarıyla Rog Helios'un 420mm desteği vardı (Pahalı bir kasa aramanıza gerek yok)

Ben 5800x'e 280 ya da 360'lık Radyatör öneriyorum. Galahad 360, Arctic Liquid Freezer II 360
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Her kasa desteklemez ama şöyle bir ürün var. Benim bildiğim kadarıyla Rog Helios'un 420mm desteği vardı (Pahalı bir kasa aramanıza gerek yok)
Çok teşekkür ederim inceleyeceğim. Kasayı toplayınca haber vereceğim ;)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,582
Üyeler
183,139
Son üye
dteahmet
Geri