Kaankarsu
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Merhaba, yeni topladığım sistemimde uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum ve herhangi bir çözüm bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Sorun şu şekilde; Samsung 980 Pro SSD'yi M2_1 yuvasına takıyorum Windows kuruyorum başta sorun yok ama PC'yi 2-3 defa resetlediğimde veya tamamen kapatıp tekrar açtığımda açılmıyor. ASUS girmek için del veya F2'ye basın ekranında kalıyor ve BIOS'a hiçbir şekilde giremiyorum. bu noktada PSU'yu kapatıp 5 dakika sonra tekrar açtığımda bu sefer boot ediyor ve Windows'a giriyor. SSD'de bir sorun olabileceğini düşünüp M2_2 yuvasına taktığımda herhangi bir sorunla karşılaşmadım gayet normal bir şekilde açıldı. 10 defa reset attım kapattım tekrar açtım açılış ekranında takılmadı. Fakat M2_1 yuvasına taktığımda 1-2 kez reset attığımda kilitleniyor. Sistemde başka bir M. 2 SSD veya SATA SSD yoktur. BIOS'u güncelledim, VMD'yi devre dışı bıraktım, Hızlı önyüklemeyi kapattım, RAM'leri tek tek takmaya çalıştım, SSD ürün yazılımı güncellemesini yaptım. Anakartın sitesindeki tüm güncellemeleri yaptım ama halen düzelmedi. Sistemde ekran kartı yok o yüzden csm aktivasyon yapamıyorum. Anakartımı servise göndermeye karar verdim ve gitti. uzun bir aradan sonra servis raporu çıktı. Yapılan incelemelerde cihazdaki tüm ssd yuvalarında arıza tespit edilemediği ve cihazda başka bir arıza bulunamadığından cihazı geri gönderdiler. bu noktada SSD'de de sorun olabileceğini düşündüm ve gidip yeni bir SSD aldım. Ama yine aynı sorunla karşılaştım. Lütfen uzun zamandır uğraştığım ve bir türlü sonuç alamadığım bu sorunu çözelim 
i7 13700K
Rog Strix Z690-F
Gskill 32gb 6000mhz Ddr5
Rog Strix 850w Gold Aura Edition
i7 13700K
Rog Strix Z690-F
Gskill 32gb 6000mhz Ddr5
Rog Strix 850w Gold Aura Edition