Neler Yeni

Çözüldü✓ RTX 2060 Performans Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yusuf
Arkadaşlar öncelikle selamlar; ekran kartı, donanım gibi şeylerden pek anlayan biri değilim. Witcher 3 oynarken benim sahip olduğum ekran kartı ve yakın işlemci ile youtube'da dlss açık bir şekilde orta-yüksek arası 90 100 fps alanlar görüyorum. Ben düşük-orta arasında böyle bir fps alıyorum. Şimdi sorunum şu ki GPU kullanımı izlediğim videolarda genelde %80'den aşağıda olmuyor. Bende ise 60 civarında. Acaba GPU kullanımı yükseltmem mi gerekiyor daha yüksek FPS için yoksa değerlerim normal mi bilemediğimden böyle bir konu açıyorum.
DONANIMIM:
RTX 2060 6 GB
INTEL I5 9300H
16GB RAM
The Witcher 3 Screenshot 2024.10.22 - 21.56.44.61.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Darboğazdan dolayı ekran kartı tam kullanılmamış. Grafik ayarlarını yüksek ve ultra yaparak dene bir de.
The Witcher 3 Screenshot 2024.10.22 - 22.20.06.83.png

ultra ayarlara aldığım ss:
ara ara 80 lere çıktı gpu kullanımı ama cpu sıcaklığım 90 - 91 lere çıktı
birde ultraya aldım ama fps çok değişmedi yani aşağı yukarı düşükte de 70 civarı alıyordum, ultraya aldım 60 civarı aldım. Ben Oyun acayip kasıcak sandım ultraya alınca ama çok bir şey değişmedi.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,190
İsim
Volkan
Alıntıyı görüntüle
ultra ayarlara aldığım ss:
ara ara 80 lere çıktı gpu kullanımı ama cpu sıcaklığım 90 - 91 lere çıktı
birde ultraya aldım ama fps çok değişmedi yani aşağı yukarı düşükte de 70 civarı alıyordum, ultraya aldım 60 civarı aldım. Ben Oyun acayip kasıcak sandım ultraya alınca ama çok bir şey değişmedi.
laptopa bir bakım patlat hacı bir miktar daha performansa etkisi olur elbet birde ortalarda olduğu için grafikler yük gpuya binmiyor ondan olmuştur

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yusuf
laptopa bir bakım patlat hacı bir miktar daha performansa etkisi olur elbet birde ortalarda olduğu için grafikler yük gpuya binmiyor ondan olmuştur
termali 3 4 ay önce değiştirdim aynı şekil temizliğini de o zaman yapmıştım. 2 yıldır hiç format atmadım format atmayı düşünüyorum bu hafta acaba format atsam performansım artar mı ?

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,190
İsim
Volkan
termali 3 4 ay önce değiştirdim aynı şekil temizliğini de o zaman yapmıştım. 2 yıldır hiç format atmadım format atmayı düşünüyorum bu hafta acaba format atsam performansım artar mı ?
bilemem arkada boş program varsa oda etkileye bilir

Kagusto

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Kağan Ustaoğlu
cpu 90 91 derece normal değil. üstündeki macunu güzelce temizleyip yenisini sür
soğutucu dikkatli bi şekilde montele anakart ve bileşenlerin genel bi tozunu al kasanın hava yollarını tıkayan bişey olmadığından emin ol.
1080p ultrada çok rahat oynayabilmen lazım witcher 3ü. 2060 fazlasıyla yeterli bi kart.

Sinan_Enginar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
kaanzi
Bilgisayara çok indirme yaptıysanız, temizlik cart curt yapmadıysanız format atınız hocam PC baya rahatlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yusuf
cpu 90 91 derece normal değil. üstündeki macunu güzelce temizleyip yenisini sür
soğutucu dikkatli bi şekilde montele anakart ve bileşenlerin genel bi tozunu al kasanın hava yollarını tıkayan bişey olmadığından emin ol.
1080p ultrada çok rahat oynayabilmen lazım witcher 3ü. 2060 fazlasıyla yeterli bi kart.
attığın termal macun sürülü zaten şu anda dediğim gibi 3 4 ay önce yaptım termal, temizlik vs.
ben de ekran kartımın yeterli olduğunu düşünüyorum ama bir sorun var gibi nasıl çözeceğimi bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayara çok indirme yaptıysanız, temizlik cart curt yapmadıysanız format atınız hocam PC baya rahatlar
format atınca rahatlayacağını düşünüyorum ben de hafta sonu atarım büyük ihtimal. İnşallah gözle görülür bir performans artışı olur.

Kagusto

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Kağan Ustaoğlu
format da iyi olur. windows 10 tavsiye ederim. kurulumdan sonra windows güncelleştirmelerini ve defenderı devre dışı bırakıp debloat yapmanı da şiddetle öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yusuf
format da iyi olur. windows 10 tavsiye ederim. kurulumdan sonra windows güncelleştirmelerini ve defenderı devre dışı bırakıp debloat yapmanı da şiddetle öneririm.
format attıktan sonra konuya yazarım. Çözülmezse yazarım tekrardan şu anlık kapatmıyorum konuyu.
Tekrar teşekkürler herkese bu arada.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yusuf
format attıktan sonra konuya yazarım. Çözülmezse yazarım tekrardan şu anlık kapatmıyorum konuyu.
Tekrar teşekkürler herkese bu arada.
arkadaşlar format attıktan sonra bilgisayarı ilk aldığım zamankine döndü yani fps anlamında gözle görülür bir artış yaşadım. Bunun dışında internette Witcher 3 optimized settings yazıp 2 3 video izledim. Kendimce ayarladım ve şu anda gecikme olmadan güzelce oynayabiliyorum. İmkanınız varsa format atın gerçekten bilgisayar rahatlıyor. Konuyu çözüldü olarak işaretledim ve son olarak bir görüntü bırakıyorum: (dx11 e geçtiğim için çok güzel gözükmeyebilir.)

The Witcher 3 Screenshot 2024.10.30 - 00.43.10.64.png

Top Bottom