Çözüldü✓ RTX 2080 Tİ ARIZASI Bilgili kişileri bekliyorum

Breanlee

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhab arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kime göndersem kartın yapılamaz olduğunu söylüyorlar kart pc ye takılı şuanda görüntü alıyorum fakat bagzı hataları var bunları sizlerle paylşmam lazım çünkü bu işlerden %100 anlayan biri değilim ve sorunun ne olduğunu öğrenmek istiyorum lütfen varsayım deil bilgi ile yazın teşekkürler
2245172428116.webp
lonca139.webp

ekleme yapmak isterim tam anlaşılması amacıyla hiç bir şekilde bios veya nvdia kurulmuyor kart kabul etmiyor

Merhab arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kime göndersem kartın yapılamaz olduğunu söylüyorlar kart pc ye takılı şuanda görüntü alıyorum fakat bagzı hataları var bunları sizlerle paylşmam lazım çünkü bu işlerden %100 anlayan biri değilim ve sorunun ne olduğunu öğrenmek istiyorum lütfen varsayım deil bilgi ile yazın teşekkürlerAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam konudan bağımsız ama o programın adı ne

Merhab arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kime göndersem kartın yapılamaz olduğunu söylüyorlar kart pc ye takılı şuanda görüntü alıyorum fakat bagzı hataları var bunları sizlerle paylşmam lazım çünkü bu işlerden %100 anlayan biri değilim ve sorunun ne olduğunu öğrenmek istiyorum lütfen varsayım deil bilgi ile yazın teşekkürlerAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ekran kartının tüm güç girişlerine göre takılı değilmi pinler, psu kaç watt? Ddu ile tüm driverleri silip temiz kurabilirsin

Bir vramde 24 adet hata tespit edilmiş galiba

Kod 43 hatası için biostan pcie gen 3 sabitleyebilirsin, sorunsuz kullanıyorum diyorsun furmark testine sok kaç watt çekiyor durumu ne onlarda önemli donanımsalmı yazılımsalmı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi farkettim write 24 error vrm hatası hocam. Vrminde sorun var ona yapılacak bir şey yok sanırım. Undervolt belki çözüm olur

1. Undervolt / underclock yap
    • MSI Afterburner ile GPU ve bellek frekansını biraz düşür.
    • VRAM frekansını -200 MHz gibi azalt, hatalar azalıyor mu bak
  2. Soğutmayı iyileştir
    • VRAM’ler fazla ısınıyorsa hata verebilir. Termal padler kurumuş olabilir.
  3. Profesyonel çözüm
    • Eğer garanti yoksa, bazı teknik servisler VRAM değişimi (reballing veya chip değişimi) yapabiliyor.

Vramlerden birisi arızalanmış. Yüksek ihtimalle uzun süre yüksek sıcaklık altında kullanmışsınız. Lehimler çatlamış bunun sonucunda. VRAM değişimi veya reballing gerekli. Fırınlama işlemi yapmayın.

1756860307975.webp

Belki Vramlerin üzerindeki pedleri yenilerseniz sorun çözülebilir. Deneyin. Ama pek sanmıyorum.

Vramlerden birisi arızalanmış. Yüksek ihtimalle uzun süre yüksek sıcaklık altında kullanmışsınız. Lehimler çatlamış bunun sonucunda. VRAM değişimi veya reballing gerekli. Fırınlama işlemi yapmayın.
İşte bakımsızlık hep..

Merhab arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kime göndersem kartın yapılamaz olduğunu söylüyorlar kart pc ye takılı şuanda görüntü alıyorum fakat bagzı hataları var bunları sizlerle paylşmam lazım çünkü bu işlerden %100 anlayan biri değilim ve sorunun ne olduğunu öğrenmek istiyorum lütfen varsayım deil bilgi ile yazın teşekkürler
Kartın 2 vrami ya da onu besleyen veri yolları ölmüş. Eğer uğraşan kişi vram değişip hala olmadığını söylüyorsa Die arızası olabilir. Geçmiş olsun.

vram arıza tamırı yapan yerler var . uygun vram sıparıs edıp degısım yapıyorlar . 2080 ıcın degmez ugrasmaya bence at 2. el 6700xt tarzı bır kart al. ama ılla yaptırcam dersen 5-6 k bandına tamırı olur

bilinmeyen hata yazıyor. FBIOC0 hatalı

kökten çözdüm

Gigabyte RTX 3070 TI Gaming OC 8G

BU ARADA RTX 2080 CHİP ARIZASI ÇIKDI DEYMEDİ İŞLEMCİME UYGUN BU KARTI ALDIM DENEYİMLERİME VE ETRAFIMDAKİ KİŞİLERİN SÖYLEMİYLE 2080 3080 4080 80Lİ KARTLAR CHİP SORUNU YAPIYORMUŞ BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER <3

kökten çözdüm

Gigabyte RTX 3070 TI Gaming OC 8G

BU ARADA RTX 2080 CHİP ARIZASI ÇIKDI DEYMEDİ İŞLEMCİME UYGUN BU KARTI ALDIM DENEYİMLERİME VE ETRAFIMDAKİ KİŞİLERİN SÖYLEMİYLE 2080 3080 4080 80Lİ KARTLAR CHİP SORUNU YAPIYORMUŞ BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER <3
hayırlı olsun hocam tam sisteminiz nedir 2080ti besleyen işleci 3070ti da besler büyük ihtimalle

Geri