Neler Yeni

Yardım RTX 2080 Tİ Aşırı Isınma Sorunu

Gideoba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şafak Doruk AY
Merhaba öncelikle. 2. elden Asus Turbo Geforce RTX 2080 ti aldım. Kart blower model tek fanlı bir ekran kartı. Ekran kartını furmark ile 15 dakika test ettiğimde 86 dereceyi görüyor. Bu normal midir? Kimi yerde blower olduğu için yüksek sıcaklıklar normal diyen de var anormal diyen de var. Kartı piyasasına göre uygun bir fiyata aldım ama eğer normal değilse iade edebilirim.

EmreE38

80+ Bronze
Merhaba öncelikle. 2. elden Asus Turbo Geforce RTX 2080 ti aldım. Kart blower model tek fanlı bir ekran kartı. Ekran kartını furmark ile 15 dakika test ettiğimde 86 dereceyi görüyor. Bu normal midir? Kimi yerde blower olduğu için yüksek sıcaklıklar normal diyen de var anormal diyen de var. Kartı piyasasına göre uygun bir fiyata aldım ama eğer normal değilse iade edebilirim.
Alırken teestlerini yapmadınızmı

Tek fanlı model için normal sayılabilir. Kendim bakım yaparım diyorsanız PTM 7950 ya da pump out yapmayacak bir macun sürerek birazda olsa sıcaklıkları düşürebilirsiniz. Tek fanlı olduğu için yine de sesli ve sıcak çalışmaya devam edebilir.

Gideoba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şafak Doruk AY
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tek fanlı model için normal sayılabilir. Kendim bakım yaparım diyorsanız PTM 7950 ya da pump out yapmayacak bir macun sürerek birazda olsa sıcaklıkları düşürebilirsiniz. Tek fanlı olduğu için yine de sesli ve sıcak çalışmaya devam edebilir.
bakımlarını ben sonradan da yapabilirim. elimdeki kasada da sadece 2 tane fan takılı ve çok iyi bir kasa değil. ilk başta kasanın yan kapağı takılı iken 87 dereceyi geçiyordu. yan kapağı çıkarınca 85,5 derecelere indi direkt ama yine de derecesi çok fazla mı değil mi emin olamadım açıkçası.

elden almadım dolap uygulaması üzerinden aldığım için 1 gün deneme sürecim var.
Ne kadara almıştınız peki? Çok ısındığı için performans kısacaktır o model. Diğer 2080 Ti modellerineden daha düşük performans verir bu yüzden de aklınızda olsun.

ege1881

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Ege
iade et
Mesaj otomatik birleştirildi:

75 üstü sıkıntılı

Gideoba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şafak Doruk AY
Kaç yıllık kart en son bakım ne zaman yapılmuş
güvenlik etiketi üzerinde hocam. fan temizliği vs de yapılmamış görünüyor. şuan baktığımda ilk aldığından itibaren bakım yapılmamış diyebilirim.

Gurkanpiro

80+ Platinum
güvenlik etiketi üzerinde hocam. fan temizliği vs de yapılmamış görünüyor. şuan baktığımda ilk aldığından itibaren bakım yapılmamış diyebilirim.
Kaç yıllık mış sordunuzmu ekran kartının ilk alındığından 3 4 yıl sonra illa bakım gerekir

Gideoba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şafak Doruk AY
Ne kadara almıştınız peki? Çok ısındığı için performans kısacaktır o model. Diğer 2080 Ti modellerineden daha düşük performans verir bu yüzden de aklınızda olsun.
piyasasından 3-4bin tl kadar uyguna geldi.

internette blower kartlarda 85 derecelere normal diyorlar o yüzden kafama takılan o şuanlık.

piyasasından 3-4bin tl kadar uyguna geldi.

internette blower kartlarda 85 derecelere normal diyorlar o yüzden kafama takılan o şuanlık.
O kadar uyguna aldıysanız bakım yapmayı deneyebilirsiniz. Sizin kartın tasarıma benzer şu incelemeyi buldum. Sıcaklıkar 83 derece üstü ve inanılmaz fan sesi çıkıyor. Sonrasında termal bakım yapıyor ve 70 dereceleri geçmiyor.

Top Bottom