Yardım RX 570 Aşırı Isınma ve Çökme Sorunu

Mantıklı Kanks Aferim

Cezalı
80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
10,797
Selamünaleyküm dostlar. Çarşamba günü aldığım XFX RX 570 RS XXX kartı 8 pin alarak bugün test ettim. İlk yarım saat bir sorun göremedim. AMD 2.5.8.1 sürücüsünü kurup geçtim. Boştayken fan dönmeden 50-60 derece arası geziyordu. Sonra korkarak da FurMark'ı açtım ve bir dakika olmadan 80 dereceyi gördü. 5 saat önce de kartı açtım; bloğu yıkadım ve aralardaki toz yumaklarını aldım, fanların tozunu temizledim ve olması gerektiği gibi elit şekilde MX-4 sürdüm. 20 dakika olmadan çalıştırdım ama sıcaklıklarda zerre değişiklik yoktu. Tek fark, yük altında 1 dakikada 74, 2 dakikada 80 derece olması. Fan sesi %50 olmadan aşırı rahatsız edici şekilde çıkıyor ve yük altında cızırtı sesleri geliyor. Diğer sorunlar da sürekli olarak çökme, hafif pembe tonunda ekran ve milisaniyelik bir kısmının görüntü gitmesi. Termal macun olmadığı için de tekrar tekrar uğraşmak istemiyorum. Bu arada sıcaklıkları undervolt yaparak test ettim, Allah bilir stok hâli kaç derece. Valorant’a gireyim derken 98’e kadar çıktı.

Ekler

• 1000021339.webp
    1000021339.webp
    254.6 KB · Hit: 45
  • 1000021340.webp
    1000021340.webp
    34.4 KB · Hit: 45
2028 seçimlerinde olacakta şu an sırası değil. Zaten bir kere kafaya taktım daha kart almam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya geri iade edip gtx 970 alsana manyakmısınn
He 970 de alacaktım hatta elimdeki bütün psrçalsrla takası kabul etmişti sonra param güvende yöntemini anlatınca geri vites attı. Hesap yeni açılmış olup ref yok ve FurMark atmadı. Dolandırıcı aşırı yüksek ihtimal. Elden teslim olsa yine neyse, o da yok. Ayrıca iade etmem ne gereği var

Bunu yazamam çünkü suç

Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1650 SUPER alacaktım iptal oldu. Sonra ning RX 580, 1650, RX 6400 derken en son bu denk geldi. Zaten 9 yıllık bir kart bir şey beklemiyorum da stabil olsa 6 yıl daha kullanırım

1650S denk gelse iyi olurmuş, kısmette yoksa yapacak bir şey de yok. Ben de 1660S veya 1660Tİ arayışındayım şuan, 3500'ün altına bulduğum gibi yapıştıracam 2-3 ay içinde.

Bu arada ben de uyarı yedim, malum kişi sponsorlu içerik çekmeyi bıraktığında liyakat puanını yükseltmek için ufak tefek hatalarımızı arıyor herhalde günün diğer saatlerinde. Üzücü.

1650S denk gelse iyi olurmuş, kısmette yoksa yapacak bir şey de yok. Ben de 1660S veya 1660Tİ arayışındayım şuan, 3500'ün altına bulduğum gibi yapıştıracam 2-3 ay içinde.

Bu arada ben de uyarı yedim, malum kişi sponsorlu içerik çekmeyi bıraktığında liyakat puanını yükseltmek için ufak tefek hatalarımızı arıyor herhalde günün diğer saatlerinde. Üzücü.
Facebook'ta bir satıcı vardı ondan LGA1151 anakart işlemci ve RAM almıştım, ürünleri gayet iyi ve uygun. Onu DM'den iletebilirim fakat kart onda var rmı bilmiyorum. En son gönderi atıyordu. Bu reklama giriyor mu bilmiyorum, nasıl olsa sahibinden linki atabiliyoruz

Evet, uyarını sonradan gördüm ve kendi profilimden de itiraz ettim fakat bir şeyler diyorlar soruya cevap yok. Son 3 uyarım da saçma olduğu için bu mesajı yazıp yazmamak konusunda bile tereddüt ediyorum çünkü forumdan gitmek te istemiyorum.

rx 580 aldım bende ısınıyor o da nvidia gtx kartlar çok daha iyi temiz bulursanız
Bilgisayarı tamamlayamadığım için sorunu çözmeye uğraşıyorum yani yeni kart alamam. Yoksa RX 500 serisinin kötü olduğunu ben de biliyorum ama kas gücü bana yetiyor

en stabilite sürüm hangisi? 2.5.3.1 dendi bende 2.5.8.1 kurulu

80 derece eski bi karta göre çok değil aslında. Muhtemelen hırpalanmış bir kart. O yüzden daha fazla ısınmıyorsa sıkıntı yok. Ayrıca ped değişimi falan yaparsan daha da düşer muhtemelen

80 derece eski bi karta göre çok değil aslında. Muhtemelen hırpalanmış bir kart. O yüzden daha fazla ısınmıyorsa sıkıntı yok. Ayrıca ped değişimi falan yaparsan daha da düşer muhtemelen
ped sonra alacağım. ilk sıcaklığı düşürebilirsem iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,619
Üyeler
183,146
Son üye
TalhaBozkurt1907
Geri