Neler Yeni

rtx 3060 130w vs rtx 4050 140w

.RBO.

80+ Silver
Casper böyle diye biliyorum, testlerdeki değerler iyi bence.Alıntıyı görüntüle
hocam alınır mı? yarın karar verip alacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valla o konuda ben de çok kararsızım. Kim ne alırsa neden o diye demem yani ama önerirken ikisini de belirtmeye çalışıyorum.
Şahsen ben biraz marka takıntısı olan bir insanım, o yüzden TUF alırdım ama marka takıntısı olmayan adama casper gayet alınabilir duruyor.
bendede var asus tuf alacağım monster casper bana herzaman işi bilmeyen rgb tapar velet tuzağı gibi gelmiştir ama asus tuf hem soğutma hemde teknoloji olarak daha önde görünüyor umarım ki bende yarın güzel bir bilgisayar sahibi olurum iyi forumlar

Son düzenleme:

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,689
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
hocam alınır mı? yarın karar verip alacağım

bendede var asus tuf alacağım monster casper bana herzaman işi bilmeyen rgb tapar velet tuzağı gibi gelmiştir ama asus tuf hem soğutma hemde teknoloji olarak daha önde görünüyor umarım ki bende yarın güzel bir bilgisayar sahibi olurum iyi forumlar
Siz bilirsiniz, son karar sizin. Ne alırsanız şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Acer 3070 daha iyi.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam mux switc yok+100w+11800h🔥🔥🔥 sizi daha iyi olduğunu söylettiren özelliği nedir
1686085750840.png

Daha iyi olması çünkü :D

.RBO.

80+ Silver
Alıntıyı görüntüle

Daha iyi olması çünkü :D

Hocam iyi güzel ama bizim bahsettiğimiz 3070 bu https://www.trendyol.com/acer/nitro...PAh8GEwFptC28MmeEnljFD9WBFJm1asRoCVfwQAvD_BwE
100w 3070 güçsüz kalıyor mux switch de yok ve i7 11800h cok fazla ısınıyor ve eski nesil yani asus u tercihetmek daha mantıklı

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII
hangisini almamlıyım
legion tek kasa ve ekran yönünden öne geçiyor 165hz ve %100srgb ekran var rtx 3060 ın 130w olması güzel ve çok serin çalışıyor ekrankartı da işelmci de ama teknoloji yönünden 4050 daha çok öne çıkıyor
sizce hangisini almalıyım

@B1L0 hocam bir el atsanız bu legionlar çok güzel ama geleceğe dönük nasıl bir şey yapmam lazım 1-2 sene içinde taksit bitince laptopu elimden çıkarabilirim
Açık ara farkla 4050 çok daha iyi. Sadece DLSS 3.0 için bile alınır

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,556
İsim
Hakanbey
Asus tuf ile rog arasında sadece PCB kalınlık farkı vardır Bu sebepten soğutması bir tık daha başarılıdır.
Casper ise PCB yönünden piyasadaki en düşük Oyuncu laptopları arasında PCB sahiptir buda zamanla oluşabilecek arızalarda Çözümleri minumum getirmesi ve Sıcaklık yönünden dezavantajlı olmasının önüne geçemiyor zaten Dikkat ederseniz capser oyuncu laptopları Genelde metal kasa kullanırlar Soğutma yönünde destek olması açısından. PCB ne kadar kalınsa Üstündeki parçaların uzun vadede stabiletesi okadar iyi oluyor aksi taktirde elektronik arıza sıvı temeası yada yere düşürme ( sarsıntı) gibi durumlarda casper aşırı hassas 1 ay önce 9 nesil caspr excalibur arızalı diye geldi anakartı söktük Ram slotu ve İşlemci slotu PCB den ayrılmış Ve PCB o kadar inceki geri takmaya çalıştığımızda kırıldı :) Laptop çöp oldu :) İşin kötü yanı Çıkmada bulsak oda İnce olduğundan ileride olabilecek problemlerde başımızı ağrıtacağından Laptop iade ettik pert diye :)

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
i7 11800h cok fazla ısınıyor
bilmem oyunda 75 derece çok değil gibi

bizim bahsettiğimiz 3070 bu
4050 den her türlü daha iyi, ben sadece söylüyorum. Ayrıca 8gb Vram, ileriye yönelik güzel bir seçenek. bende 6gb vram var FH5 i extreme e alamıyorum. 3060 var gücü yetiyor ama açamıyorum vram yetmediği için.

.RBO.

80+ Silver
bilmem oyunda 75 derece çok değil gibi

4050 den her türlü daha iyi, ben sadece söylüyorum. Ayrıca 8gb Vram, ileriye yönelik güzel bir seçenek. bende 6gb vram var FH5 i extreme e alamıyorum. 3060 var gücü yetiyor ama açamıyorum vram yetmediği için.
Mux switc yok ve dlss3.0 yok bunun hakkında ne düsünüyorsunuz

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Mux switc yok ve dlss3.0 yok bunun hakkında ne düsünüyorsunuz
dlss3 multi oyunlara gelmeyecek, gelemez. Gecikmeyi artırıyor. Mux güzel evet ona laf yok. O da sadece multi oyunlarda aman aman fark ediyor. Forumda dolaşan mux switch videosunu da ben çektim. Hikayeli oyunlarda etkisi çok olmuyor, GPU kullanan.

Son düzenleme:

.RBO.

80+ Silver
dlss3 multi oyunlara gelmeyecek, gelemez. Gecikmeyi artırıyor. Mux güzel evet ona laf yok.
Zaten olay hikayeli oyunlarda mux da önemli ve biz bunu konusurkenzam gelmiş rtx 4050 asus son seçenek evet alıyorum

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri