RTX 3060 Tİ dan RTX 5060 Tİ a geçmek

bu videoda testler yapmış. biraz çok konuşmuş ama çok fark etmiyor gibi gözüküyor pcıe 3.0 ve 5.0 arası.
Bu kanal iyi bir kanal hocam adamın bilgisi bayağı değerli güvenebilirsiniz

Bu kanal iyi bir kanal hocam adamın bilgisi bayağı değerli güvenebilirsiniz
O zaman uygun fiyatlı olduğu için palit 5060 ti alıyorum. Daha önce gtx1650 super ekran kartım palitti. Oğlumun pc ye taktım sorun çıkarmadı.

O zaman uygun fiyatlı olduğu için palit 5060 ti alıyorum. Daha önce gtx1650 super ekran kartım palitti. Oğlumun pc ye taktım sorun çıkarmadı.
Olabilir hocam palit iyidir 3 fanlı modelden bahsediyorsunuz sanırım ara fiyat az ise asus msi gigabyte tercih edilebilir ama dediğiniz gibi palit mantıklı zaten kart güç tüketimi olarak düşük olduğundan palit yeterli olur 👍🏼

7500F, B650 Anakart, 16 16 32GB 6000MHz CL3x
yükseltmesi yapmadan 5060 Ti 16GB'a geçiş gereksiz aksiyon olur.

5060 ti 16gb ve 5070 arasında 7k civarı fark olduğu için 5070 diyemem ancak, 5060 Ti'nin eğer msi fln model alacaksanız mesela gaming oc gibi, 27k ya fln çıkıyor o noktada 29k ile 5070 almanız daha doğru olur. Onun dışında başka diyebileceğim bir şey yok. 3060 ti vs 5060 ti kıyaslamalara bakmak doğru olur kararınız için ancak kabaca her nesil %10-15 performans artışı olduğu için en kötü %20 veya %30 diyebiliriz, üstüne ray tracing veya daha fazla detay için 16 gb vraminiz olur. CPU fln hariç, bir diğer dikkat etmeniz gereken şey, güç girişi olur, 16gb en ucuz bakınca palit infinity var o da sadece 1 x8pin ama modelden modele değişebilir, 5070 de özellikle bakmadım ama öyle bir geçiş olursa 12vhpwr girişine geçiş yapıldıysa, adapter ile gelir. O yüzden, psu'dan 2x8pin (6+2) kabloya ihtiyaç olur. Belki gereksiz elham yapıyor da olabilirim :D yine de emin olun.

Doğru pcie 3.0 farkı da var ancak, bir anda tüm sistem değiştirmek maliyetli, paran varsa sorun yok ama paran yok ise, bir süre öyle kullanmak sorun olmaz. 5060 ti 5.0x8 = 4.0x16

Olabilir hocam palit iyidir 3 fanlı modelden bahsediyorsunuz sanırım ara fiyat az ise asus msi gigabyte tercih edilebilir ama dediğiniz gibi palit mantıklı zaten kart güç tüketimi olarak düşük olduğundan palit yeterli olur 👍🏼
evet 3 fanlı olan, dediğin markalara da baktım palit 22bin civarında. incehesapta asus oc çift fanlı modeli 24bindi alacaktım ama stok bitti. ondan sonra dediğin markalarda fiyatlar 27-30 aralarındaydı.

evet 3 fanlı olan, dediğin markalara da baktım palit 22bin civarında. incehesapta asus oc çift fanlı modeli 24bindi alacaktım ama stok bitti. ondan sonra dediğin markalarda fiyatlar 27-30 aralarındaydı.
Hiç gerek yok hocam o paralara palit iyidir inno3d nin modeli 2 fanlıydı sanırım o da olabilir diyecektim

Hiç gerek yok hocam o paralara palit iyidir inno3d nin modeli 2 fanlıydı sanırım o da olabilir diyecektim
inno3d 2 fanlı ile palit arasında da bin lira civarı fark vardı. palit uygun olduğu için ona karar kıldım. sonra yavaştan yine diğer parçaları da yükseltirim. Eskiden 8-10 senede bir yenilerdim kasayı şimdi artık oyunların grafikleri daha çabuk yükseldiği için 2-3 senede bir yenileme yapıyorum :) benden çıkanları da çocuğun bilgisayara takıyorum :)

inno3d 2 fanlı ile palit arasında da bin lira civarı fark vardı. palit uygun olduğu için ona karar kıldım. sonra yavaştan yine diğer parçaları da yükseltirim. Eskiden 8-10 senede bir yenilerdim kasayı şimdi artık oyunların grafikleri daha çabuk yükseldiği için 2-3 senede bir yenileme yapıyorum :) benden çıkanları da çocuğun bilgisayara takıyorum :)
10 numara plan hocam küçük arkadaşa 3060ti hayırlı olsun 😁

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,313
Üyeler
183,092
Son üye
latwe
Geri