Yardım RTX 3060 Ti sistemde CS:GO'da FPS düşüyor

Reaksiyon skoru
7
Merhaba,
165 Hz monitör kullanıyorum. Oyun esnasında 300+ FPS alıyorum. FPS limitleyip veya limiti kaldırarak da denedim fakat nedenini anlamadığım bir şekilde, neredeyse her tur ortasında 1-2 saniyeliğine oyun takılıyor.
Oyunda tüm grafikler düşük ayarda ve sadece çoklu CPU kullanımı ve oyuncu kontrastını artır seçenekleri etkin.
Başlatma seçeneklerimde sadece -Console -novid yazılı. (-high sorunumu çözer diye yazıp silip denedim fark yaratmadı.)
Steam ve oyun harici arka planda sadece Discord açık oluyor.
Tüm oyunlarım HDD'de yüklü. Görseldeki güncel olarak oynadığım diğer oyunlar da bu şekilde bir sorun yaşamadım;

1679504551521.png

Denediğim fakat sonuç alamadığım çözüm yolları;
- G-Sync kapalı-açık.
- Ekran kartı driver DDU ile kaldırılıp sıfırdan kurulum.
- FPS sabitleme veya sabitlemeyi kaldırma.
- Oyun içi çözünürlük değiştirme.

İşlemci fanı olarak şu an stok fan takılı ama sıcaklık değerlerim normalden daha düşük.
Hafta sonu Arctic Duo 34 soğutucusu takacağım.
Şimdilik aklıma sadece bunlar geliyor.
Bu durum cidden sinirimi bozuyor. 😒
Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Sistemim aşağıdaki gibidir;
Monitör: Gigabyte 23.8" G24F-2 165Hz (180Hz OC)
Kasa: Corsair Carbide Spec-Delta RGB.
PSU: Corsair VS-550W
Anakart: Gigabyte H610M h 3200MHz DDR4.
İşlemci: Intel Core i5 12400F 4.40GHz
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3060 Ti Ventus 3X OC LHR 8 GB.
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB 3200 MHz DDR4.
SSD: Corsair MP510 480GB 3480MB/sn-2000MB/sn NVMe PCI-e M.2
HDD: Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 256MB.

PSU yetmiyor olabilir mi?
Epey RTX 3060 Ekran kartları na baktığımda önerilen değerler 600-650W minimum. Sizde ekran kartınızınkide 600W.

peki hocam neden sadece CS:GO'da oluyor da diğerlerinde olmuyor. Dediğiniz gibi yeterli gelmiyor olabilir belki fakat bunu çözemedim.
Hocam tamamen sallıyorum bu konuda bir fikrim yok ancak atıyorum x oyunu ekran kartı ağırlıklı y oyunu işlemci ama cs ikisine de abandığı için güç yetmiyor olabilir. Oyunda MSI after burnerdan kaç W çektiğini bir düşüklük olup olmadığına falan bakın bi.

Hocam tamamen sallıyorum bu konuda bir fikrim yok ancak atıyorum x oyunu ekran kartı ağırlıklı y oyunu işlemci ama cs ikisine de abandığı için güç yetmiyor olabilir. Oyunda MSI after burnerdan kaç W çektiğini bir düşüklük olup olmadığına falan bakın bi.
Afterburner'ın en son destekleme mevzusundan dolayı sanırım ekrana bilgiler dökülmüyor, denedim ama bakamıyorum maalesef. :(

Afterburner'ın en son destekleme mevzusundan dolayı sanırım ekrana bilgiler dökülmüyor, denedim ama bakamıyorum maalesef. :(
Hocam bence ayarlarını yapamadınız, ki zaten ekrana gelmese bile bir süre oyun oynadıktan sonra grafikleri incelemekte mümkün.

PSU'dan olup olmadığını anlamak için ancak başka psu'da denemen lazım
2.olarak oyun sorunlu olduğu için ani donmalar oluyor bazen fakat her tur olamaz.
Driver'ın eski bir sürümünü kurmayı deneyebilirsin.
Başlangıç kodlarında benim bunlar var kendine göre deneyebilirsin.
-freq 144 +fps_max 399 +fps_max_menu 399 -tickrate 128 -high -threads 12 -novid -nojoy -console +cl_show_team_equipment

Konu dışı apex deki FPS degerleriniz nedir ?
yanlış hatırlamıyorsam doku detayı medium geri kalan low ayarlarda. 200+ fps alıyorum fakat bi yayıncıdan duyduğuma göre oyun en iyi performansı 144-190 fps arası veriyormus dolayısıyla bende 180'e sabitledim o şekilde oynuyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bence ayarlarını yapamadınız, ki zaten ekrana gelmese bile bir süre oyun oynadıktan sonra grafikleri incelemekte mümkün.
yardımcı olabilir misiniz ayarlar konusunda peki

PSU'dan olup olmadığını anlamak için ancak başka psu'da denemen lazım
2.olarak oyun sorunlu olduğu için ani donmalar oluyor bazen fakat her tur olamaz.
Driver'ın eski bir sürümünü kurmayı deneyebilirsin.
Başlangıç kodlarında benim bunlar var kendine göre deneyebilirsin.
-freq 144 +fps_max 399 +fps_max_menu 399 -tickrate 128 -high -threads 12 -novid -nojoy -console +cl_show_team_equipment
teşekkürler yanıt için deneyeceğim.

Oyun içi ayarlarını da böyle yapabilirsin.

aaaaa.png

a.png

2 tane arkadaşımda da 3060 var 2 side csgo da çok kötü fps düşüyor oynanmaz hale geliyo sonra düzeliyo sanırım 3060larda bi sıkıntı ve sanırım çözümü yok

Oyun içi ayarlarını da böyle yapabilirsin.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hocam tüm yazdıklarınızı denedim sonuç yine aynı :(

3060ti 5600x var bende de, çözünürlük arttırıp dener misin tekrardan?
1080p de de denedim hocam maalesef değişiklik yok.

sağ yukarıda görüntü oluşturma gecikme oranı normalde 1ms altında seyrediyor ve bu takılmalar olduğunda 2.5 ve üzerine çıktığını gözlemledim. nedir bunun çözümü sanırım bundan dolayı oluyor

1679594977127.png

Geri