Çoğu durumda haklısın.3060 Ti yerine 6600XT yi bırak 6700XT bile alınmaz. Evet evet forumun youtube dan öğrenen gençleri tamam hemen ''6700XT daha güşşlüü hede hödö'' demeye başladınız bile. Anladık 3-5 fps daha fazla alıyor ama kimin umurunda? çok daha stabil driverlar, fersah fersah daha iyi RTX performansı ve DLSS faktörü...
Ama ben ucuz olanın alınması taraftarıyım.
Tamam AMD driverları cidden kötü ama yapacağın şey bir sürümü yüklemek ve sorun çıkarmadıkça güncellememek.
1-2 ay RX 6700 XT kullandım (şimdi 3060 Ti var) ve en azından ben, büyük bir sorun yaşamadım. Sadece ilk yüklediğim sürücü sıkıntılıydı ve silip başkasını yükledim.
6700 XT de 12 GB VRAM var, dediğin performansı bir tık daha iyi. 2K vs. oynanacaksa 12 GB öne çıkıyor. 3060 Ti 10 GB falan olsa, 6700 XT'nin yüzüne bakan olmazdı.
Açıkcası RTX'i beğendim, BF5'de vs. açık kullanıyorum. Ancak hâlâ geliştirilmesi lazım. Ben çok az yaşasam da FPS düşüşleri var.
RTX 3000 serisi kart alıp DLSS kullanan (en azından 2-3 sene) olacağını da sanmıyorum. Görüntüyü kötü yapıyor bence. DSR ile 2K yapıp DLSS açtım BF5'de, garip görünüyordu. Ama FPS düşükse (rdr2 ve RTX 2060 gibi) cidden güzel bir teknoloji. Bir ara RTX 2070 laptop vardı; DLSS açıyordum, görüntü hem bozulmuyordu (veya ekran küçük olduğu için fark etmiyordum) hem de FPS'i inanılmaz artırıyordu. Abartmak istemem ama hatırladığım kadarıyla 2 katına çıkarıyordu yer yer.