Neler Yeni

Rtx 3070 300hz %100srgb laptop 30000TL

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Muhtemelen lise okuyan bir arkadaşsın. Üniversite ve mezuniyet sonrası beklentini çok yüksek tutma derim 😊
Hayır 22 yaşındayım ve gerçekler bu 4 yıllık bölümlerden bahsediyorum 2 yıllıklar kolej mantığı zaten üniversite demek doğru olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hadi seni kırmıyım 18 diyeyim :)

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
öyle bir şey yok arkadaşım, yeni mezun asgari ücretle iş bulamayabiliyor.
1 milyon ile okula girerse tabii ki bulamaz. Sınavsız bile üniversiteye giriliyor şuan eksi puan yapan birisi girdi hatta bu sene. Ne yapsınlar bu adama iş mi versin şirketler? Girsin güzel bir bölüme güzel bir okulda güzel bir puanla asgari ücretle iş bulamama olayı olmuyor. Bu muhabbeti yapanların hepsi 500 binle 1 milyonla okula gidenler bizzat şahit oldum.

Dünyanın gerçekleri ver her mesleğin bir kapasitesi vardır. Apartman üniversitelerinde milyonlarca mezun verdiren sistemde mezun olup iş alabileceğine inanmak zaten matematiğe mantığa ters. Avrupa'da belli bir puanın altını okula bile almıyorlar bu seviyelerde baya yüksek.

cakaresul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Resul ÇAKAR
Hayır 22 yaşındayım ve gerçekler bu 4 yıllık bölümlerden bahsediyorum 2 yıllıklar kolej mantığı zaten üniversite demek doğru olmaz

Hadi seni kırmıyım 18 diyeyim :)
4 yıllıktan mezun olup bir işe girersin, kendini geliştirebilirsin, dil öğrenirsin, sertifika alırsın, alanında ekstra eğitim görürsün ama tecrüben olmadığı için kimse sana ilk ayda 30k para vermez arkadaşım. Şuan okuyorum 4.sınıfım hocalarım almıyor o parayı? bilmeden konuşmamalısın. Mezun olduktan sonra ilk girdiği işte aylık 30k maaş alan bir kişi varsa şirket ya babasınındır ya amcasınındır, yada arkadaş ticaretle alakalı bir vurgun yapmıştır ama net maaş 30k alamaz unut onu.

Cihangir

80+ Gold

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
4 yıllıktan mezun olup bir işe girersin, kendini geliştirebilirsin, dil öğrenirsin, sertifika alırsın, alanında ekstra eğitim görürsün ama tecrüben olmadığı için kimse sana ilk ayda 30k para vermez arkadaşım. Şuan okuyorum 4.sınıfım hocalarım almıyor o parayı? bilmeden konuşmamalısın. Mezun olduktan sonra ilk girdiği işte aylık 30k maaş alan bir kişi varsa şirket ya babasınındır ya amcasınındır, yada arkadaş ticaretle alakalı bir vurgun yapmıştır ama net maaş 30k alamaz unut onu.
ODTÜ itüde veya kaliteli bir bölümde okuyorsan 30dan fazla alıyorsun kardeşim bekçi 13 alıyor yapmayın artık şu muhabbeti Allah aşkına. Dediğin olay milletin düşük puanlı yerlerde geçerli sana tamamen katılıyorum. Direk asgari ücret teklif ediyorlar. Ama belli bir seviyede eğitim almış adama asgari ücret teklif edemezler. Koç falan kapıyor zaten bu adamları.

cakaresul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Resul ÇAKAR
ODTÜ itüde veya kaliteli bir bölümde okuyorsan 30dan fazla alıyorsun kardeşim bekçi 13 alıyor yapmayın artık şu muhabbeti Allah aşkına. Dediğin olay milletin düşük puanlı yerlerde geçerli sana tamamen katılıyorum. Direk asgari ücret teklif ediyorlar. Ama belli bir seviyede eğitim almış adama asgari ücret teklif edemezler. Koç falan kapıyor zaten bu adamları.
Yok tabi kendini geliştirirsen 10 15k ile başlayabilirsin direkt, ama 30 k ile başlangıç bana hiç mantıklı gelmiyor. Gençler bu parayı haketmiyor demiyorum ama ülkede iyi bir üniversite mezununa bile, yani yeni mezun birine o maaşı hemen vereceklerini düşünmüyorum. Şahsen ben yönetici olsam vermezdim.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Yok tabi kendini geliştirirsen 10 15k ile başlayabilirsin direkt, ama 30 k ile başlangıç bana hiç mantıklı gelmiyor. Gençler bu parayı haketmiyor demiyorum ama ülkede iyi bir üniversite mezununa bile, yani yeni mezun birine o maaşı hemen vereceklerini düşünmüyorum. Şahsen ben yönetici olsam vermezdim.
Kalifiye elemana 100 binde verilir hocam ne kadar değerli o elemanlar biliyor musun :) 10-15k kendini geliştirirsen dediğin yanlış dostum yeni başlamış hemşire maaşı 13-14 devlette lise mezunu hemşire maaşı da 13. Ben söylemiyorum bunu. iyi bir yerde okuyup üstüne kendini geliştirip 10 bin TL'ye çalışan varsa önce kendini sorgulamalı derim. Hakkını yedirtmesin kimse kimseye.

cakall53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Celal
30k para değil ki şuan yeni işe başlamış üniversite mezunu maaşı bu
30k nın artık para sayılmadığı konusunda haklısın. Ama "yeni işe başlamış üniversite menuzu" şeklinde genelleme yapmamalısın. Farklı meslek gruplarında ve mezun olan kişinin kendini geliştirme seviyesin bağlı olarak dediğin rakamlara işe başlanabilir.

Bilgisayar mühendisiyim yeni mezun olup 10k, 12k civarında alanda var 20k, 25k arası alanda. Aradaki bu fark üniversite ve kişinin kendini geliştirmesinden kaynaklanıyor.

ThEmre™

80+
30k para değil ki şuan yeni işe başlamış üniversite mezunu maaşı bu
Bu tip tartışmaların yeri burası değil ayrı konu açarsın orada 30k nın para olup olmadığını tartışırsın. Burada sıcak fırsatlar paylaşılıyor, ürünle ilgili yorum yapın değilse yapmayın. Konu sürekli yukarı çıkıyor ve alakasız yorumlarla durduk yere bir dünya tartışma çıkarmışsın.

Ürünün 30k edip etmeyeceği burada tartışılır ancak 30k nın para olup olmadığını başka yerde tartışın boşa polemik bunlar hep.

Thursy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Giray Akkuş
gayet iyi bir üniversiteden mezun bilgisayar öğretmeniyim. yeni mezun olupta özel sektörde maksimum 10 bin ile iş bulabilirsin o da çok zor. hayatında başarılar diliyorum.

cakaresul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Resul ÇAKAR
gayet iyi bir üniversiteden mezun bilgisayar öğretmeniyim. yeni mezun olupta özel sektörde maksimum 10 bin ile iş bulabilirsin o da çok zor. hayatında başarılar diliyorum.
teşekkür ederim size de hayatınızda başarılar ve hak ettiğinizin karşılığını her daim almanızı dilerim.

Top Bottom