vsyn açık gibi geldi bana fps kitli oynuyorsun büyük ihtimal o yüzden ekran kartı kullanımı artmıyor ama bu değerlere göre işlemci %70 kullanımda darboğaza müsait
Yeni görsel koyayım o zaman şöyle söylediğiniz hepsini açıp.İşlemcinin alt çekirdeklerine bakman lazım. Msi afterburner'ın ayarlarından işlemci çekirdeklerini açın.
Youtube'dan bir video izledim şimdi. 1080p en yüksek ayarda dlss'de kalite modunda fesler 90-150 arası ama videodaki işlemci Ryzen 9 5900x .Vsync'i her oyunda kapıyorum aslında tam tersi. O görselde de kapalıydı.
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yeni görsel koyayım o zaman şöyle söylediğiniz hepsini açıp.
Alıntıyı görüntüle
Hocam biraz değişik bir öneri olarak gelebilir fakat şunu öneriyorum. DLSS'i kapatın rtx açın grafikleri alabileceğiniz en yükseğe alın. Fazla ısı falan onlara dikkat edin. VRAM'e dikkat edin.Vsync'i her oyunda kapıyorum aslında tam tersi. O görselde de kapalıydı.
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yeni görsel koyayım o zaman şöyle söylediğiniz hepsini açıp.
Alıntıyı görüntüle
Potansiyeli olan kartta dlss açarak darboğaza davetiye çıkarıyor olabilirim yani doğru mu anladımHocam biraz değişik bir öneri olarak gelebilir fakat şunu öneriyorum. DLSS'i kapatın rtx açın grafikleri alabileceğiniz en yükseğe alın. Fazla ısı falan onlara dikkat edin. VRAM'e dikkat edin.
Evet. Grafik ve yük artarsa ekran kartına binen yük o kadar artar ve darboğaz ihtimali azalır. Normal kullanımda işlemciniz 3070'e darboğaz yapıyor mu tam bir bilgim yok. 1440P'de kullanmak ile aynı mantık. Onda da ekran kartına binen yük artıyor piksel sayısı arttığı için, burda da grafik arttığı için binen yük artıyor.Potansiyeli olan kartta dlss açarak darboğaza davetiye çıkarıyor olabilirim yani doğru mu anladım
vsyn ile alakası yokvsyn açık gibi geldi bana fps kitli oynuyorsun büyük ihtimal o yüzden ekran kartı kullanımı artmıyor ama bu değerlere göre işlemci %70 kullanımda darboğaza müsait