Neler Yeni

RTX 3080 İçin Monitör Aramaktan Kafayı Yiyeceğim

hrnkral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Harun
Hocam bu hem VA panel hem 1080P buna nasıl verdiniz bu parayı yazık olmuş
ben bunu 2 sene önce aldım, 2000 tl civarıydı sanırım. demek istediğim büyüklük olarak gayet iyi 27 inç sizin için büyük gelebilir csgo ve valorant için..

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,557
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Muhammed Alparslan Çepnioğlu

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
961
İsim
mehmet ali oğuz

yazarbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muammer Memiş
FPS oyunu oynuyorsun direk 240 Hz al geç
Mesaj otomatik birleştirildi:

Al bunu 5300 olmuş 200tl daha inmiş ben bile almayı düşünüyorum kullanmasam bile alasim geldi

Hocam ben 2k öneriyorum indirimden almıştım memnun kaldım üründen va panel olması daha kötü sonuç beklerken şaşırdım.
Merhabalar, aşağıdaki ürünü aldım arkadaşlar

Bunu almamım sebebi ekran kartım RTX 3080 olduğu için 1080P dar boğaz yapacağını düşündüm. Dün pttavm de bu monitör için 2 stok açıldı ve 1ini ben aldım 7 bin liraya

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,557
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Merhabalar, aşağıdaki ürünü aldım arkadaşlar

Bunu almamım sebebi ekran kartım RTX 3080 olduğu için 1080P dar boğaz yapacağını düşündüm. Dün pttavm de bu monitör için 2 stok açıldı ve 1ini ben aldım 7 bin liraya

2k için bu daha güzel bence hemde altı RGB ve USB portları vs de var

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
Merhaba arkadaşlar,

1 monitör alacağım normalde bu kadar hiç düşünen biri değilim. Sadece valorant veya csgo oynuyorum. Diğer hiçbir oyunu oynamıyorum.

2 aydır monitör arıyorum. Bulduklarım, msı 165hz ıps ekran 2K 27 inç

benim sistemim: i5 12500 - rtx 3080
---
Bazıları fps oyunları için 27 inç büyük diyor. Bazıları ıps ekran şart diyor, bazıları 2K 3080 kullanıyorsan şart diyor.

Ben bıktım artık en son 240 280hz 1080P alayım dedim. Sonra bu düşünceler yine araştırmaya sürükledi. Kafam allak bullak oldu, sizce ne yapayım bir fikir verir misiniz?

Çözünürlük hiçbir şekilde şart değildir , sadece sen kimsin onu bilmelisin.

Rekabetçiysen - 1080p yüksek hz ( min. 240 hz )
Biraz rekabetçi biraz hikayeciysen - 1440p ortalama bir hz değeri
Full hikayeciyim diyorsan da - 1440p IPS en iyi seçenektir.

Ben mesela R6 Siege ve OW2 hariç pek de fps oyun sevdalısı değilim eh bi de arada BF2042 atarım veya COD BOCW . Ben bu yüzden yüksek çözünürlük 144hz IPS aldım ki oyunları dolu dolu kaliteli görüntüyle oynayayım. Yapacağın tek şey bu. Sen nesin ona karar ver.

IPS panel çok kaliteli renk sunar ama karanlığı çok karanlık yapıp rekabetçi oyunda dezavantaj sağlar
VA panel fps oyunlarında güzel bir renk sunar ama IPS kadar canlı renk sunmaz. Rekabetçide büyük avantajdır

Ortalama bir RTX 3080 sahibinin alabileceği en iyi monitör 1440p 144Hz VA Paneldir.

Şuanda kıçı kırık(!) minnak Series S bile 1440p oyun açıyorken sen teknolojiden geri kalıp bulanık pikselli oyun oynama reis al 1440p 144Hz yıllarca kafan rahat olsun keyfini çıkar . Herkese bol şans

Not: bulanık pikselli derken 3080 sahibi için söyledim bunu. 3080 ile 1080p oynamak rekabetçi sevdalısı olmayana gereksiz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White
Dün pttavm de bu monitör için 2 stok açıldı ve 1ini ben aldım 7 bin liraya
Hocam atesavm miydi satıcı? İnşallah ölü pixel çıkmaz hayırlı olsun şimdiden, kendi web sitesinde de bi ara 7 k civarı bi fiyattan satıyodu, açıklamaya da 1-2 ölü pixel mevcut garantisi mevcut gibi bir şey yazıyordu.

yazarbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muammer Memiş
Hocam atesavm miydi satıcı? İnşallah ölü pixel çıkmaz hayırlı olsun şimdiden, kendi web sitesinde de bi ara 7 k civarı bi fiyattan satıyodu, açıklamaya da 1-2 ölü pixel mevcut garantisi mevcut gibi bir şey yazıyordu.
Umarım öyle değildir hocam evet ateşavmden aldım. MSI 3 ölü piksele kadar garanti sunmuyormuş politikalarına baktım da

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White
Umarım öyle değildir hocam evet ateşavmden aldım. MSI 3 ölü piksele kadar garanti sunmuyormuş politikalarına baktım da
İnşallah değildir ben de uzun süredir takipteyim bu MAG274QRF monitörünü ama şüphelendim biraz açıkçası kendi web sitesine öyle yazdığı için ondan almadım, geldiğinde bütün testlerini yap en kötü garantiye verirsin ya da direkt iade yaparsın sıkıntı olmaz. Geldiğinde monitör gelişmeleri yazarsın hocam.

yazarbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muammer Memiş
İnşallah değildir ben de uzun süredir takipteyim bu MAG274QRF monitörünü ama şüphelendim biraz açıkçası kendi web sitesine öyle yazdığı için ondan almadım, geldiğinde bütün testlerini yap en kötü garantiye verirsin ya da direkt iade yaparsın sıkıntı olmaz. Geldiğinde monitör gelişmeleri yazarsın hocam.
Testleri nasıl yapacağımı bilmiyorum. Mesaj atayım mı size biliyorsanız gösterir misinuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White
Testleri nasıl yapacağımı bilmiyorum. Mesaj atayım mı size biliyorsanız gösterir misinuz
Google ölü pixel testi yazarsanız çıkan sitelerden yapabilirsiniz. Onun dışında başka yapılan test var mı bilmiyorum, bilen arkadaşlar yazarsa biz de öğrenmiş oluruz.

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
Merhaba arkadaşlar,

1 monitör alacağım normalde bu kadar hiç düşünen biri değilim. Sadece valorant veya csgo oynuyorum. Diğer hiçbir oyunu oynamıyorum.

2 aydır monitör arıyorum. Bulduklarım, msı 165hz ıps ekran 2K 27 inç

benim sistemim: i5 12500 - rtx 3080
---
Bazıları fps oyunları için 27 inç büyük diyor. Bazıları ıps ekran şart diyor, bazıları 2K 3080 kullanıyorsan şart diyor.

Ben bıktım artık en son 240 280hz 1080P alayım dedim. Sonra bu düşünceler yine araştırmaya sürükledi. Kafam allak bullak oldu, sizce ne yapayım bir fikir verir misiniz?
Bende aynısını araştırdım. Sadece rekabetçi oyunlar için kullanacaksan ekran kartını 240 hz çekebilirsin ama işlemciye yük biner 1080p de.Çoğunlukla Hikayeli oyunlar oynayacam diyosan 2k monitör almalısın. Çoğu e sporcu 3080 3090 vb kartları rekabetçi oyunlarda kullanıyor. Monitörleri de 1080p 240hz

Top Bottom