Neler Yeni

RTX 3080 Ti anormal GPU-Z değerleri

Judicial

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Gökay Çeker
Elimde Palit RTX 3080 Ti GamingPro model ekran kartı mevcut. Bilgisayarı açtığımda ekran kartının GPU-Z uygulamasında 400W tüketiminde çalıştığını görüyorum ama bilgisayar boşta ve ekran kartı yükte değil. GPU-Z ekran görüntüsü de ekte mevcut. Ayriyetten oyuna girdiğimde çekirdek frekansı 210 MHz üstüne çıkmıyor. bu durum mesela 150fps alacağım oyunda 25 fps almama neden oluyor. Bilgisayarı 3-4 kere kapatıp açınca sorun düzeliyor. Hiçbir yerde bununla ilgili şikayet veya kaynak bulamadım ilk kez böyle bir şeye rastlıyorum.

Ekler

• 3080 ti.jpg
    3080 ti.jpg
    85.4 KB · Hit: 20
  • 3080 ti 2.jpg
    3080 ti 2.jpg
    82.8 KB · Hit: 21

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,167
İsim
efe araci
ekran kartı 2. el mi aldınız , ne zaman aldınız ve mining yapıldı mı.

JeqpaL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Tunahan
OCCT testi yapın cpu+gpu şeklinde, birde afterburner gibi uygulamalar üzerinden bakın kullanım değerlerine, virüs taraması yapın mining virüsü olma ihtimaline karşı

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Yunus Emre Uzun
Elimde Palit RTX 3080 Ti GamingPro model ekran kartı mevcut. Bilgisayarı açtığımda ekran kartının GPU-Z uygulamasında 400W tüketiminde çalıştığını görüyorum ama bilgisayar boşta ve ekran kartı yükte değil. GPU-Z ekran görüntüsü de ekte mevcut. Ayriyetten oyuna girdiğimde çekirdek frekansı 210 MHz üstüne çıkmıyor. bu durum mesela 150fps alacağım oyunda 25 fps almama neden oluyor. Bilgisayarı 3-4 kere kapatıp açınca sorun düzeliyor. Hiçbir yerde bununla ilgili şikayet veya kaynak bulamadım ilk kez böyle bir şeye rastlıyorum.
çüş bu neymiş ya benim psu 500w ekran kartı 400w çekiyor bir yanlışlık olabilir diğer hocamın dediği gibi farklı programlardan bakmak yararlı olur

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,167
İsim
efe araci

Judicial

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Gökay Çeker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
OCCT testi yapın cpu+gpu şeklinde, birde afterburner gibi uygulamalar üzerinden bakın kullanım değerlerine, virüs taraması yapın mining virüsü olma ihtimaline karşı
Şöyle bir sıkıntı var. Ekran görüntüsünde de göreceğiniz gibi kart 400W güç tüketiyormuş gibi gözüküyor ama hotspot 40 dereceyi bile bulmuyor. Yazılımsal bir problem var gibi gözüküyor ama ne yaparsam yapayım çözemedim. Afterburner, OCCT, Furmark gibi uygulamalarda sonuç aynı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

%100 mining yapılmıştır diye düşünüyorum.
Çok verimli bir mining performansı vereceğini sanmam, kart LHR.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,167
İsim
efe araci
Şöyle bir sıkıntı var. Ekran görüntüsünde de göreceğiniz gibi kart 400W güç tüketiyormuş gibi gözüküyor ama hotspot 40 dereceyi bile bulmuyor. Yazılımsal bir problem var gibi gözüküyor ama ne yaparsam yapayım çözemedim. Afterburner, OCCT, Furmark gibi uygulamalarda sonuç aynı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok verimli bir mining performansı vereceğini sanmam, kart LHR.
hocam biosu güncellemeyi deneyin driverler güncel değilse günccellemenizi öneririm 400w da sabit çalışması için mining ayarlı olması lazım diye biliyorum.

Judicial

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Gökay Çeker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam biosu güncellemeyi deneyin driverler güncel değilse günccellemenizi öneririm 400w da sabit çalışması için mining ayarlı olması lazım diye biliyorum.
Hocam ben bu konuyu foruma taşıyana kadar yapmadığım şey kalmadı. TPU'dan bios çekip sıfırdan bios atmaya kadar her yolu denedim, bana mısın demiyor.

Top Bottom