Hocam bana nedense 5900x fazla abartılmış gibi geliyor ya da ben anlamıyorum. Videoları izlediğimde 10900k'ya öyle çok büyük bir fark atmış değil hatta hemen hemen aynı performansı sergiliyor. Tabi tek çekirdek performansından bahsediyorum. Bu durumda 11900K tek çekirdekte zirveye oturacağını düşünüyorum. Ama bir yandan çoklu çekirdekte Ryzen baya bir fark atmış durumda bu da düşündürüyor değil çünkü ben sadece oyun oynamayacağım adobe premiere gibi programlarda kullanacağım.11. nesil yerine beklemek istemezsen 5900X al geç. Zaten aşağı yukarda aynı güçte gelicekler ama 8 core i9 yerine 12 core Ryzen alırım. Ayrıca i9 11900K' nın TDP değeri çok fazla olucaktır 5900x' e göre.
Hocam büyük ihtimal gümrük vergisiyle Türkiye'de ki fiyatlar ile aynı olacaktırHocam biz gönderelim parasını neyse siz de gönderiverin ordan![]()
Hocam bana nedense 5900x fazla abartılmış gibi geliyor ya da ben anlamıyorum. Videoları izlediğimde 10900k'ya öyle çok büyük bir fark atmış değil hatta hemen hemen aynı performansı sergiliyor. Tabi tek çekirdek performansından bahsediyorum. Bu durumda 11900K tek çekirdekte zirveye oturacağını düşünüyorum. Ama bir yandan çoklu çekirdekte Ryzen baya bir fark atmış durumda bu da düşündürüyor değil çünkü ben sadece oyun oynamayacağım adobe premiere gibi programlarda kullanacağım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam büyük ihtimal gümrük vergisiyle Türkiye'de ki fiyatlar ile aynı olacaktırGeçen sene yakınıma kulaklık göndermiştim hediye olarak hatta modeli de söyleyeyim beats solo 3 göndermiştim. Fakat gümrüğe takıldı ve yanlış hatırlamıyorsam 700 TL cıvarı vergi çıkmıştı. Kulaklıkta %40 gümrük vergisi olduğunu öğrenmiştik. Neyseki PTT çalışanı insaflı çıkmış Türkiye'de satılan en uygun fiyat üzerinden faturalandırmış. O da 1200 TL miydi neydi. Yinede 500 TL ye yakın gümrük ödemişti.
11900K çok iyi bir işlemci olmayacak. Ayrıca 10900K 10 çekirdek iken 11900K 8 çekirdek olacak. Bu yüzden 5900X öneriyorum. AMD ilk kez rakibini oyunda yakaladı zaten. Hatta geçti. 11900K gene zirveye otursada hem multi performance bakımından hemde Güç tüketimi bakımından 5900X tek atıcaktır.Hocam bana nedense 5900x fazla abartılmış gibi geliyor ya da ben anlamıyorum. Videoları izlediğimde 10900k'ya öyle çok büyük bir fark atmış değil hatta hemen hemen aynı performansı sergiliyor. Tabi tek çekirdek performansından bahsediyorum. Bu durumda 11900K tek çekirdekte zirveye oturacağını düşünüyorum. Ama bir yandan çoklu çekirdekte Ryzen baya bir fark atmış durumda bu da düşündürüyor değil çünkü ben sadece oyun oynamayacağım adobe premiere gibi programlarda kullanacağım.
Hocam büyük ihtimal gümrük vergisiyle Türkiye'de ki fiyatlar ile aynı olacaktırGeçen sene yakınıma kulaklık göndermiştim hediye olarak hatta modeli de söyleyeyim beats solo 3 göndermiştim. Fakat gümrüğe takıldı ve yanlış hatırlamıyorsam 700 TL cıvarı vergi çıkmıştı. Kulaklıkta %40 gümrük vergisi olduğunu öğrenmiştik. Neyseki PTT çalışanı insaflı çıkmış Türkiye'de satılan en uygun fiyat üzerinden faturalandırmış. O da 1200 TL miydi neydi. Yinede 500 TL ye yakın gümrük ödemişti.
Oturacak ama 8c 16t olacakmış 8c o seri için az Ryzen 7'ler 8c zaten.tek çekirdekte zirveye oturacağını düşünüyorum
bende bir rog hastasıyımHocam şunu söylemek istiyorum. Kesinlikle mükemmel bir sistem olacak. Sıvı soğutma bence Asus alın ben de bir Asus Rog aşığıyım...
Sizin sisteminizin değeri -alınacaklarla beraber- yaklaşık £ tutuyor?Hocam bana nedense 5900x fazla abartılmış gibi geliyor ya da ben anlamıyorum. Videoları izlediğimde 10900k'ya öyle çok büyük bir fark atmış değil hatta hemen hemen aynı performansı sergiliyor. Tabi tek çekirdek performansından bahsediyorum. Bu durumda 11900K tek çekirdekte zirveye oturacağını düşünüyorum. Ama bir yandan çoklu çekirdekte Ryzen baya bir fark atmış durumda bu da düşündürüyor değil çünkü ben sadece oyun oynamayacağım adobe premiere gibi programlarda kullanacağım.
10 bin sterlin fln olur herhalde ya da 15Sizin sisteminizin değeri -alınacaklarla beraber- yaklaşık £ tutuyor?
Hocam 12. nesili beklesem iyi olur ama bekleyemem maalesef12. nesil beklersen daha iyi olur. 11. nesilin ne zaman çıkacağı belli değil ama 8 core i9 deniyor ama perofrmansı nasıl orası belli değil.
Yok hocam ne yaptın öyle. Tüm çevre bilimleri dahil 5000 poundu biraz geçiyor sadece. 5500 sterlini bulmaz sanırım.10 bin sterlin fln olur herhalde ya da 15
Nee sadece 5 bin birim para mıHocam 12. nesili beklesem iyi olur ama bekleyemem maalesef
Yok hocam ne yaptın öyle. Tüm çevre bilimleri dahil 5000 poundu biraz geçiyor sadece. 5500 sterlini bulmaz sanırım.
Evet hocam sistemi tam topladığımda parçaların tek tek fiyatını yazacağım. Şuan 5000 civarı görünüyor.Nee sadece 5 bin birim para mı![]()
mükkemmel parça seçmissin hayırlı olsun şimdidenMerhaba arkadaşlar, uzun zamandır takip ederim ama yeni üye oldum ve bu da ilk konum. Yeni bir bilgisayar topluyorum daha doğrusu ilk kez bir bilgisayar topluyorum. Hem oyun oynanacak hem de Adobe Premiere ve Photoshop kullanılacak bir sistem. Öncelikle İngiltere'de yaşadığımı belirtmem gerektiğini düşünüyorum çünkü topladığım sistem Türkiye'deki fiyatı asgari ücret baz alındığında dudak uçuklatır cinsten bundan dolayı linç yeme ya da troll damgası söz konusu olabildiğini gördüm. Sözü fazla uzatmadan şuana kadar aldığım parçaları size takdim edip sizlerden geri kalan parçalar için tavsiye istiyorum. Öncelikle İşlemci olarak Intel bende her zaman ağır bastığı için 2021 Mart gibi çıkacak olan 11900K'yı bekleme konusunda kararlıyım desem yeridir. Bununla beraber Z590 anakartlarını da bekliyorum haliyle. Yine de tavsiyelerinize açığım. Şuana kadar aldığım parçalar;
Ekran kartı: Asus Rog Strix RTX 3090 OC
Psu: Asus RogThor 1200W 80+ platinum
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 2x16 3600 Mhz
Kasa: Asus Rog helios (henüz sipariş vermedim)
Klavye: Logitech G815
Fare: Logitech G502
Kulaklık: Logitech G935
Arkadaşlar ekran kartı hariç tamamını indirimlerden ya da kupon kullanarak aldım ve diğer parçaları da bu sene sonu indirimlerinden almayı düşünüyorum. Şimdi size almayı düşündüğüm diğer parçaları aktarıyorum.
Depolama olarak 1 TB Samsung 980 Pro ve 2 Tb Samsung 860 Evo düşünüyorum arkadaşlar. Fiyatı şu civarlarda ben biraz daha beklemedeyim.
Soğutucu olarak Asus Rog Ryujin 360mm düşünüyorum ama kararsızım bu konuda özellikle sebepleri ile birlikte öneride bulunursanız sevinirim Asus Rog Strix Lc 360mm de olabilir. Soket olarak sorun yaşamam sanırım.
Gelelim monitöre. Beni en çok zorlayan monitör seçimi oldu şuan. Monitör olarak bazı kriterlerim var Curved ve 27 inç'den büyük olması gibi tabi 2K dan daha yüksek çözünürlüğe sahip olması gerektiğini söylememe gerek yok sanırım. Gönül ister 4k 144 Hz bu özelliklerde bir monitör olsunda alayım ama maalesef yok arkadaşlar. Bende son olarak LG UltraGear 34GN850 modelinde karar kıldım siz ne dersiniz linkini şöyle bırakayım.
Başta söylediğim gibi 11. nesili ve ona uyumlu anakartları kararlı bir şekilde bekliyorum fakat Intel fanı falan değilim körkütük bir şekilde kendimi şartlamadım ve tavsiyelerinize açığım. Umarım konuyu doğru düzgün açabilmişimdir şimdiden herkese teşekkür ederim.
Alıntıyı görüntüle