Çözüldü✓ RTX 4060 8GB Gerçekten Kötü mü?

.Ardaa

80+ Silver
Reaksiyon skoru
595
Sorum başlıktaki gibi biraz araştırdım baktım falan nedense 8gb diye kimse önermemiş rakibi bir karta bakınca oda 8 veya zorlarsak 12 (HAZIR SİSTEM İÇERİSİNDE) kısacası almak hatamı olur 3 yıl kadar götürürmü?

laptop içinse f/p diğer türlü 3060 12 tokatlıyor

Düşük bütçede iyi ekran kartı.

Neye göre kime göre kötü?
vram kısımında yeşil forumdaki arkadaşlar kartı gömmüş eski bir konuda 'yıl 2023 ve 8gb ekran kartı rezalet' gibi şeyler yazmışlar ondan dolayı sordum. teknoloji kısımında zaten rakiplerini ezip geçiyor orası doğru.

Sorum başlıktaki gibi biraz araştırdım baktım falan nedense 8gb diye kimse önermemiş rakibi bir karta bakınca oda 8 veya zorlarsak 12 (HAZIR SİSTEM İÇERİSİNDE) kısacası almak hatamı olur 3 yıl kadar götürürmü?
Çoğu oyunda artık 8GB VRAM yetmemeye başladı ki csgo, valorant ve lol gibi oyunlar oynuyorsanız problem değil 3 yıldan fazla bir süre götürür RDR2 gibi hikayeli oyunlarda ultra 1080P de üzmez rahat oynatır tabi vraminden kaynaklı oyundan oyuna değişir 4060ın rakibi RX6700XT ve RX7600XT Nvidia teknolojilerini saymazsak VRAM ve fiyatlandırma konusunda tokatlıyor 3060 12GB bence 4060a çok da rakip sayılmaması gereken bir kart çünkü 4060a nazaran 3060ın 12GB vrami işleyebileceğini düşünmüyorum 4060 genellikle hazır sistemlerde kullanılıyor eğer uyguna geliyorsa alınır neden alınmasın kötü bir kart değil sonuçta

Son düzenleme:
Çoğu oyunda artık 8GB VRAM yetmemeye başladı ki csgo, valorant ve lol gibi oyunlar oynuyorsanız problem değil 3 yıldan fazla bir süre götürür 4060ın rakibi RX6700XT ve RX7600XT Nvidia teknolojilerini saymazsak VRAM ve fiyatlandırma konusunda tokatlıyor 4060 genellikle hazır sistemlerde kullanılıyor eğer uyguna geliyorsa alınır neden alınmasın kötü bir kart değil sonuçta
Yakın zamanda (20 kasımda) stalker 2 çıkıyor benimde profilimden belli olacağı gibi oyunun serisini çok seviyorum şuan aktif olarak 2 yıldan beri rx6600 8gb kullanıyorum fakat oyun rtx destekli olacağı için rtx deneyiminin nasıl olacağını merak ediyorum oyununda önerilen sistem özelliklerinde rtx 2070 gördüm ileriye dönük bir kart olurmu orasını merak ediyorum yoksa 50 serisinimi beklemeliyim.

Yakın zamanda (20 kasımda) stalker 2 çıkıyor benimde profilimden belli olacağı gibi oyunun serisini çok seviyorum şuan aktif olarak 2 yıldan beri rx6600 8gb kullanıyorum fakat oyun rtx destekli olacağı için rtx deneyiminin nasıl olacağını merak ediyorum oyununda önerilen sistem özelliklerinde rtx 2070 gördüm ileriye dönük bir kart olurmu orasını merak ediyorum yoksa 50 serisinimi beklemeliyim.
Rx6600 varsa zaten 4060 almana pek gerek yok zaten rx kartlardada rtx açabiliyorsun ama fps fazla düşüyor

1080p için ideal.

Geri