Neler Yeni

Rtx 4060 Ekran kartlı laptopum basit işlemlerde kasıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Aa a
Merhabalar, Rtx 4060 8Gb, i7 13650hx donanım özellikli laptopum var, örneğin masa üstünde çoklu seçim yaparken basılı tutup seçme aracı kasıyor, fusion 360 gibi bulut tabanlı bir 3d modelleme uygulamasında ise çok yakınlaştırınca kasmaya başlıyor bunlar en bariz olan sorunlarım bunlar gibi bir çok sorun daha var sebebi nedir?

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Mert Güler
Bariz yazılımla alakalı bir sorun gibi , net bir cevap vermek zor bilgisayar kendini güç tasarrufuna almış olabilir , sürücülerin eski yada yanlış yüklü olabilir yada arka planda pc ni zorlayacak yüksek işlem gücü sürekli yoruyor olabilir , bu tarz durumlarda net cevap verebilmek adına görev yöneticisi kısmından performans ve işlemler alanını ayrıca varsa laptopun üretici yazılımından (msi center , armoury create gibi ) uyguladığın ayarları ekran resmi alır mısın

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Genç desem
Merhabalar, Rtx 4060 8Gb, i7 13650hx donanım özellikli laptopum var, örneğin masa üstünde çoklu seçim yaparken basılı tutup seçme aracı kasıyor, fusion 360 gibi bulut tabanlı bir 3d modelleme uygulamasında ise çok yakınlaştırınca kasmaya başlıyor bunlar en bariz olan sorunlarım bunlar gibi bir çok sorun daha var sebebi nedir?
Asus rog mu

omerdgn42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Ömer Doğan
Lenovo loq herhalde laptopunuz. Lenovo vantageden hibriti seçerseniz öyle oluyor. Oyun açmadıkça Rtx 4060 çalışmıyor çünkü.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Aa a
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bariz yazılımla alakalı bir sorun gibi , net bir cevap vermek zor bilgisayar kendini güç tasarrufuna almış olabilir , sürücülerin eski yada yanlış yüklü olabilir yada arka planda pc ni zorlayacak yüksek işlem gücü sürekli yoruyor olabilir , bu tarz durumlarda net cevap verebilmek adına görev yöneticisi kısmından performans ve işlemler alanını ayrıca varsa laptopun üretici yazılımından (msi center , armoury create gibi ) uyguladığın ayarları ekran resmi alır mısın
istediğiniz fotoğraflar bu şekilde:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lenovo loq herhalde laptopunuz. Lenovo vantageden hibriti seçerseniz öyle oluyor. Oyun açmadıkça Rtx 4060 çalışmıyor çünkü.
dell g 16 7630

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-10-10 093438.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-10 093438.png
    144.1 KB · Hit: 15
  • Ekran görüntüsü 2024-10-10 093508.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-10 093508.png
    196.4 KB · Hit: 16

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Mert Güler
Bilgisayarın şuan 79 derece mi ?

Sadece browser açık olmasına rağmen gereksiz ısınmış

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Mert Güler
Görev yöneticisinde bellek kullanım miktarına göre sıralama yapmışsın bana attığın ss teki %15 cpu üstüne basarak ss alır mısın işlemcini yoğun olarak kullanan bir işlem var mı görmek istiyorum

Ama bilgisayarın termal açıdan sorun yaşıyor gibi , bu modelde ısınmalar kronik mi bilmiyorum dell kullanmadım daha önce, macun yenileme ve fan temizliği tavsiye edecem size

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Aa a
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görev yöneticisinde bellek kullanım miktarına göre sıralama yapmışsın bana attığın ss teki %15 cpu üstüne basarak ss alır mısın işlemcini yoğun olarak kullanan bir işlem var mı görmek istiyorum

Ama bilgisayarın termal açıdan sorun yaşıyor gibi , bu modelde ısınmalar kronik mi bilmiyorum dell kullanmadım daha önce, macun yenileme ve fan temizliği tavsiye edecem size
Şuanda kapsamlı donanım testi yspıyorum bitsin atacağım

şuanda testi bitirdim doannımsal olarak bir sorun yok gibi gözüküyor,
ilk ek yani windows gezgininin çok cpu ve gpu kullandığı masa üstünde çoklu seçim yaptığım zaman diğer ek ise boştayken

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-10-10 100952.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-10 100952.png
    300.3 KB · Hit: 10
  • Ekran görüntüsü 2024-10-10 101044.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-10 101044.png
    119.8 KB · Hit: 10
Son düzenleme:

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Mert Güler
anormal bişey yok gibi duruyor işlemlerde windows update güncel mi ?

Ama işlemlerde anormal bişey yok onu da not geçeyim sıcaklık konusuna hala takılıyorum

Kendi laptopumda elden ring , cyberpunk oynarken o sıcaklığı görüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Aa a
anormal bişey yok gibi duruyor işlemlerde windows update güncel mi ?

Ama işlemlerde anormal bişey yok onu da not geçeyim sıcaklık konusuna hala takılıyorum

Kendi laptopumda elden ring , cyberpunk oynarken o sıcaklığı görüyorum
Teşekkürler

Top Bottom