Neler Yeni

RTX 4060 Ti 16 GB (OC) i5 13400F Valorant'ta düşük FPS veriyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Seymen
Selam arkadaşlar, iyi Sosyaller, 4060 Ti 16 GB i5 13400F sistemim var Valorant'ta almam gereken FPS değeri internette 400-500 arasıyken ben 200 300 FPS alıyorum, bazen Chrome açınca anlık olarak GPU değeri de 100 olup saliselik düşüyor. Yardımcı olabilir misiniz? Psikolojim bozuldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Seymen
Çok nadiren de olsa 280+le düşüyor bazı maplerde o da yok. Dalgalardan bellidir genelde 300-400 arası kaos olunca 250-300
Benim sistemim senden daha üst seviyede nasıl oluyor'da senden az alıyorum neyi yanlış yapıyorum bi ayarı falan mı açmadım drivlerlarım güncel e ne yapabilirim kafayı yiyicem

PsychooS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Ahmet Furkan Tetik
Reis anakartım MSI PRO H610M-E 5600 MHZ DDR5 SOKET 1700 M2 HDMI MGA MATX ANAKART BUNU BİOSUNU NERDEN BULABİLİRİM YARDIMCI OLUR MUSUN ŞUAN BİOS SÜRÜMÜM
BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends International, LLC. I.10, 13.07.2023
Bu yazıyor güncel mi bi yardımcı olur musun
Mesaj otomatik birleştirildi:

E tamamda zaten valorant işlemciye bakan bir oyun değil mi ben ? diğer oyunlarda fps sıkıntısı cekmiyorum sanki sadece valorantta düşük geliyor apex ultra ayarlarda 220 230 görüyorum fps test videolarında ki değerler ile aynı
eğer bios tarihiyse sen de hala ilk sürümleri kullanıyorsun dediğim gibi
https://www.msi.com/Motherboard/PRO-H610M-E/support burada son bios sürümünü bulabilirsin anakartına uyumlu olan en son geçen ay gelmiş bios güncellemesi

https://www.msi.com/Motherboard/PRO-H610M-E/support burada son bios sürümünü bulabilirsin anakartına uyumlu olan en son geçen ay gelmiş bios güncellemesi
ayrıca senin kullandığın biosun üstüne 9 tane güncelleme çıkmış

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Seymen

ayrıca senin kullandığın biosun üstüne 9 tane güncelleme çıkmış
Yapsam düzelir mi ?

Bide usb şart değil mi ?

PsychooS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Ahmet Furkan Tetik
Yapsam düzelir mi ?

Bide usb şart değil mi ?
yani usb şart 1 gb bile olsa yeter ama. Sebep başka bir şey değilse eğer düzelir ama düzelmezse de bu yüzden olmadığını anlarız en azından

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Her şeyi siz biliyorsunuz kanka 9 taksit le aldım faizle birliklte 51 k normalde 35 falan ediyor şu fps i nasıl halledicem bi ona yardımcı olun

Evet güncel sadece ramlerin mhz arttırmadın biostan on a-xmp seceneği yok bios güncellemem lazım uğraşamadım
Hocam 35K'da normal değil ki zaten +24K fazladan para ödemeye deymez
Neyse

-FPS'nizin düşük olmasının 3 sebebi Olabilir

-Grafik ayarlarınız yüksekte Falandır o yüzden tüm ayarları düşüğe alın veya 2K çözünürlükte oynuyorsanız duüşürün
(FPS oyunları düşük ayarda oynanılır FPS önemli olduğu için)

-V-Sync Ayarı açıksa Kapatın yoksa fps'inizi kısıtlar (Valorant'da galiba ismi Kare hızı eşitleme vs. Diye geçiyordu)

-HDMİ/DPİ Kablosunu anakarta takmış olabilirsiniz kasanın arkasını kontrol edin eğer anakarta takılı ise HDMİ/DPİ kablosunu Ekran Kartına takın
(Malesef bu hatayı yapan çok kişi var pc'den anlayanların bile yanlışıkla, yaptıklarını gördüm)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Seymen
Hocam 35K'da normal değil ki zaten +24K fazladan para ödemeye deymez
Neyse

-FPS'nizin düşük olmasının 3 sebebi Olabilir

-Grafik ayarlarınız yüksekte Falandır o yüzden tüm ayarları düşüğe alın veya 2K çözünürlükte oynuyorsanız duüşürün
(FPS oyunları düşük ayarda oynanılır FPS önemli olduğu için)

-V-Sync Ayarı açıksa Kapatın yoksa fps'inizi kısıtlar (Valorant'da galiba ismi Kare hızı eşitleme vs. Diye geçiyordu)

-HDMİ/DPİ Kablosunu anakarta takmış olabilirsiniz kasanın arkasını kontrol edin eğer anakarta takılı ise HDMİ/DPİ kablosunu Ekran Kartına takın
(Malesef bu hatayı yapan çok kişi var pc'den anlayanların bile yanlışıkla, yaptıklarını gördüm)
Üçünde de problem yok ayarlar düşükte 2K bile oynamıyorum 1280 960 oynuyorum vysnc kapalı 300 fps alıyorum
nvidia dan valorantı optimize ettim 300 400 arası alıyorum şimdi de nadiren 280 270 düşüyor

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Üçünde de problem yok ayarlar düşükte 2K bile oynamıyorum 1280 960 oynuyorum vysnc kapalı 300 fps alıyorum
nvidia dan valorantı optimize ettim 300 400 arası alıyorum şimdi de nadiren 280 270 düşüyor
Hocam Map'e göre FPS değişiyor bilginiz olsun belki oynadığınız map ile alakalıdır o fps

Valorant, CS 2 vs. gibi FPS oyunları İşlemci odaklıdır bu yüzden işlemci izi güncellediğinizden emin olun

-Muhtemelen bir yerde bir şey yaptınız şahsen ben mantık çerçevesi içinde kurcalayarak Çözüyorum sorunlarımı Dizede bunu tavsiye ederim mesela Görev yöneticisinden bakın Arka Planda Gücün azalmasına sebep olan İşlemciyi veya ekran kartını Valorant'da fazla kullanan varmı diye vs. Bakın kurcalayın

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Seymen
Hocam Map'e göre FPS değişiyor bilginiz olsun belki oynadığınız map ile alakalıdır o fps

Valorant, CS 2 vs. gibi FPS oyunları İşlemci odaklıdır bu yüzden işlemci izi güncellediğinizden emin olun

-Muhtemelen bir yerde bir şey yaptınız şahsen ben mantık çerçevesi içinde kurcalayarak Çözüyorum sorunlarımı Dizede bunu tavsiye ederim mesela Görev yöneticisinden bakın Arka Planda Gücün azalmasına sebep olan İşlemciyi veya ekran kartını Valorant'da fazla kullanan varmı diye vs. Bakın kurcalayın
Reis işlemciyi nasil guncelleyecegim bildigim kadariyla oyle bir sey yok

Son olarak bios guncelleyecegim ramlarin mhz degeri suan 4800 guncel olmadigi icin 5200 e cekemiyorum guncelleyip cekecegim oyle denicem olmazsa garantiye yollayacagim artik psikolojim bozuldu arkadaslar

Son düzenleme:
Top Bottom