Neler Yeni

Rtx 4070 li sistem topladım önerileriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bir de hocam parçalar gelince bir bilgisayarcıya mı gitmeliyim evde kendim toplamak zahmetli olur mu?
Pc toplamaktan zevk alıyorsan kendin topla bilgisayarcıya para verme boşuna. Toplamadan önce aldığın parçalara yakın pc toplayan video izlersin youtube üzerinden. Kablolama haricinde çok zorlanmazsın ilk kez topluyorsan ama parçalara bir zarar veririm ya da yanlış montaj sonunda pc çalışmazsa vs hatayı bulabilecek kadar kendine güvenmiyorsan o zaman bir bilgisayarcıya toplatman iyi olur. Gidip de mahalle bilgisayarcısına toplatmamalısın. Modern pc'den anlayan bilgisayarcı olmalı. Ben şahsen kimseye güvenmez kendim toplardım ama tecrübem var. Bir sorunla karşılaşırsan başın ağrıyabilir elinde başka yedek parça olmadığından sorunlu parçanın hangisi olduğunu bulamayacağın için. Dediğim gibi bol bol video izle Türkçe-yabancı seninle aynı ya da yakın parçalara sahip. Özellikle anakart AM5 soket , soğutucu ve kasa mümkünse aynı olsun. Diğer parçaların marka modelinin önemi yok hepsinin montajı aynı zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya da her parçanın montajını ayrı ayrı da izleyebilirsin.

Son düzenleme:

zenteris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ahmet ayışık
Pc toplamaktan zevk alıyorsan kendin topla bilgisayarcıya para verme boşuna. Toplamadan önce aldığın parçalara yakın pc toplayan video izlersin youtube üzerinden. Kablolama haricinde çok zorlanmazsın ilk kez topluyorsan ama parçalara bir zarar veririm ya da yanlış montaj sonunda pc çalışmazsa vs hatayı bulabilecek kadar kendine güvenmiyorsan o zaman bir bilgisayarcıya toplatman iyi olur. Gidip de mahalle bilgisayarcısına toplatmamalısın. Modern pc'den anlayan bilgisayarcı olmalı. Ben şahsen kimseye güvenmez kendim toplardım ama tecrübem var. Bir sorunla karşılaşırsan başın ağrıyabilir elinde başka yedek parça olmadığından sorunlu parçanın hangisi olduğunu bulamayacağın için. Dediğim gibi bol bol video izle Türkçe-yabancı seninle aynı ya da yakın parçalara sahip. Özellikle anakart AM5 soket , soğutucu ve kasa mümkünse aynı olsun. Diğer parçaların marka modelinin önemi yok hepsinin montajı aynı zaten.

Ya da her parçanın montajını ayrı ayrı da izleyebilirsin.
Hocam parçalar yarın geliyor da önerebileceğin video veya kaynak var mı?

zenteris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ahmet ayışık
Güncel sistem toplayan her videoyu izle işte senin sisteme yakın parçalı olanları.

Bu kanala bakabilirsin ingilizcen varsa.

Tek tek parçaların videosunu da izle tanıtım montaj. Kolay g

Güncel sistem toplayan her videoyu izle işte senin sisteme yakın parçalı olanları.

Bu kanala bakabilirsin ingilizcen varsa.

Tek tek parçaların videosunu da izle tanıtım montaj. Kolay gelsin.
Hocam sıvı soğutmanın fanlarını nereye yerleştireceğiz tam olarak anlayamadım ön taraf dolu kasanın kendi fanları var.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Kasanın ön taraftaki fanlarını çıkarıp üste ve alta takabilirsin ya da onlar önde dururken radyatörün fanlarını iç tarafa takabilirsin. Bir çok farklı varyasyon var. Alttaki hdd kutusunu çıkarırsan yer açılır daha rahat montaj yaparsın. Kasanın önündeki radyatör ve fan takılan kısım çıkarılıp takılabiliyor. Montajı dışarda yapıp kasaya sonra takabilirsin. Kasanın bir kaç montaj videosunu izle çözersin. Yeni konu aç sıvı soğutma montaj yardım diye orada fotoğraf atarak yardım iste yapamazsan.

1:37 deki gibi radyatörü kasanın kendi fanlarıyla brakete yerleştirip sonra radyatörün kasanın iç tarafında kalan kısmına radyatörün fanlarını takabilirsin. Push-pull deniyor bu yönteme.

Son düzenleme:

zenteris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ahmet ayışık
Kasanın ön taraftaki fanlarını çıkarıp üste ve alta takabilirsin ya da onlar önde dururken radyatörün fanlarını iç tarafa takabilirsin. Bir çok farklı varyasyon var. Alttaki hdd kutusunu çıkarırsan yer açılır daha rahat montaj yaparsın. Kasanın önündeki radyatör ve fan takılan kısım çıkarılıp takılabiliyor. Montajı dışarda yapıp kasaya sonra takabilirsin. Kasanın bir kaç montaj videosunu izle çözersin. Yeni konu aç sıvı soğutma montaj yardım diye orada fotoğraf atarak yardım iste yapamazsan.

1:37 deki gibi radyatörü kasanın kendi fanlarıyla brakete yerleştirip sonra radyatörün kasanın iç tarafında kalan kısmına radyatörün fanlarını takabilirsin. Push-pull deniyor bu yönteme.

Halletim hocam ama pompa kısmını ters takmışım çıkarıp tekrar taktım termal macundan yana bir problem olur mu

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Halletim hocam ama pompa kısmını ters takmışım çıkarıp tekrar taktım termal macundan yana bir problem olur mu
Hava kabarcığı kalmış olabilir. Bütçen yeterse kaliteli bir macun alıp X şeklinde çok ince sürüp baştan montajla çok zor gelmezse. Hem sıcaklıkları bir kaç derece daha düşürür. Fotoğraf atabilir misin hem önden hem arkadan bir sorun var mı bakalım. Hayırlı olsun bu arada.

zenteris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ahmet ayışık
4CE13E5B-0320-407E-9B1C-F5CD1943C607.jpeg
5C2E2A5B-9A28-4EF8-BA9A-5689F5EF0076.jpeg
FE03B86C-EFA5-447E-92AB-BCFAA002BD87.jpeg

Hocam bir de elimde 3 tane kasa fanı kaldı bunları hangi yönde nereye takacağım

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Güzel olmuş.

Konfig 1:

2 tane üste dışarı hava verecek şekilde 1 tane ekran kartının altına yukarı doğru yani içeri hava alacak şekilde takabilirsin. Bu düzenle pcyi çalıştırıp bir kaç test yapıp ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarını not alıp aşağıda yazdığım düzenle aynı testleri bir daha deneyebilirsin. İki konfigürasyondan hangisinde sıcaklıklar daha iyi olursa öyle kalabilir.

Konfig 2:

Yuvarlakla işaretlediğim yerde plaka var psu bölmesine açılan, onu çıkar.

Sonra radyatörün kasanın iç tarafına bakan yani boş tarafına fanlar kasanın arkasına doğru hava verecek şekilde takabilirsin.

Ekler

• Screenshot_20230920_224214.jpg
    Screenshot_20230920_224214.jpg
    444 KB · Hit: 23

zenteris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ahmet ayışık
Hepsini hallettim hocam kasa tamamen hazır kasayı açınca yapmam gereken veya bir problem olup olmadığını nasıl anlarım
Güzel olmuş.

Konfig 1:

2 tane üste dışarı hava verecek şekilde 1 tane ekran kartının altına yukarı doğru yani içeri hava alacak şekilde takabilirsin. Bu düzenle pcyi çalıştırıp bir kaç test yapıp ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarını not alıp aşağıda yazdığım düzenle aynı testleri bir daha deneyebilirsin. İki konfigürasyondan hangisinde sıcaklıklar daha iyi olursa öyle kalabilir.

Konfig 2:

Yuvarlakla işaretlediğim yerde plaka var psu bölmesine açılan, onu çıkar.

Sonra radyatörün kasanın iç tarafına bakan yani boş tarafına fanlar kasanın arkasına doğru hava verecek şekilde takabilirsin.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
En önce BIOS güncelle, XMP/DOCP aç, Windows kur, windows güncellemelerini yap, ekran kartı driverını kur, chipset driverını kur cw oyunlarını yükleyip oyna. Bu kadar. Oyun oynarken kapanma donma vs olmazsa ve fps değerlerin normalse başka bir şey yapmana gerek yok.

zenteris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ahmet ayışık
En önce BIOS güncelle, XMP/DOCP aç, Windows kur, windows güncellemelerini yap, ekran kartı driverını kur, chipset driverını kur cw oyunlarını yükleyip oyna. Bu kadar. Oyun oynarken kapanma donma vs olmazsa ve fps değerlerin normalse başka bir şey yapmana gerek yok.
Sağol hocam şimdi açmayı denedim. Işıkları güzel yanıyor soğutmanın rgbsini becerememişim ama fanlar çalıştığı sürece problem değil. Bir de ekran kartımın fanı dönmüyor ve monitöre görüntü alamadım.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Tüm sistem parçalarını bir yaz. Fotoğraf at hangi ışıklar yanıyor hangileri yanmıyor. Ekran kartının fanlarının boşta dönmemesi normal belli bir sıcaklığa ulaşmadan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,679
Üyeler
169,599
Son üye
emirrys
Top Bottom