RTX 4070 Shutter Sorunu Gelişme! İNTEL Anakarta mı Geçmeliyim?

Reaksiyon skoru
100
AMD RYZEN 7 7700 3.80GHZ İşlemci
XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216G-DCLARBK DDR5 Ram
TUF Gaming VG27AQ
WD black sn850 1 tb nvme ssd
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100tl'lik termal macun ile.
Pro b650m-p Anakart
MSI MAG A650BNL 650W 80 PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAĞI

Arkadaşlar o kadar laf ettik bazı arkadaşlara kusura bakmasınlar o konu hakkında.Bazı arkadaşların tavırları için kusura bakmayın demiyorum.Bilgilerine kanaat getiremediğim için kusura bakmasın diyorum.RTX 4070 16.000'e sattım o kadar sorunlu dedim bedavaya gitti ekran kartı,can sağlığı olsun :) Zaten oldum olası hep zarar ederim.Bugün RX 6900XT ve Başka bir RTX 4070 GIGABYTE denedim Micro Shutter mevzusu hala devam etti.Mevzu ekran kartından değil.Son bir şey kalıyor anakart+işlemci satıp İNTEL ANAKART+İŞLEMCİ+NVİDİA kombinasyonu ile mi devam etmek? Sizin önerileriniz nelerdir? Benim konumu takip edenler bilir onlar yorum yapabilirler.

Ekran kartı olarakta tekrardan RTX 4070'e geçmeyi planlıyorum.

TUF Gaming VG27AQ
Pro b650m-p Anakart

Arkadaşlar o kadar laf ettik bazı arkadaşlara kusura bakmasınlar o konu hakkında.Bazı arkadaşların tavırları için kusura bakmayın demiyorum.Bilgilerine kanaat getiremediğim için kusura bakmasın diyorum.RTX 4070 16.000'e sattım o kadar sorunlu dedim bedavaya gitti ekran kartı,can sağlığı olsun :) Zaten oldum olası hep zarar ederim.Bugün RX 6900XT ve Başka bir RTX 4070 GIGABYTE denedim Micro Shutter mevzusu hala devam etti.Mevzu ekran kartından değil.Son bir şey kalıyor anakart+işlemci satıp İNTEL ANAKART+İŞLEMCİ+NVİDİA kombinasyonu ile mi devam etmek? Sizin önerileriniz nelerdir? Benim konumu takip edenler bilir onlar yorum yapabilirler.

Stutter sadece ekran kartı kaynaklı olmuyor. Aklıma iki sebep geliyor. Birincisi psu, gpu'nun güç tüketimi spikelandığında yeterli gücü veremiyor ve anlık performans düşüşü yaşatıyor. İkincisiyse anakart. Deneme şansınız varsa farklı bir psu deneyin önce, sonrasında anakart. Muhtemelen rami denemişsinizdir, o yüzden o konu hakkında bir şey demiyorum.

Stutter sadece ekran kartı kaynaklı olmuyor. Aklıma iki sebep geliyor. Birincisi psu, gpu'nun güç tüketimi spikelandığında yeterli gücü veremiyor ve anlık performans düşüşü yaşatıyor. İkincisiyse anakart. Deneme şansınız varsa farklı bir psu deneyin önce, sonrasında anakart. Muhtemelen rami denemişsinizdir, o yüzden o konu hakkında bir şey demiyorum.
Hocam pc servisinden geliyorum daha yeni.Adam illaki PSU deneeyceğim dedi,ve sorun çözülmedi.Mevzu ekran kartından PSU'dan ve ram'den değil.Ramler HYNİX model vatandan alınma sıfır.Bir ilerizekalı arkadaşımız HYNİX model değil diye shutter yapıyordur derdi gittim 7000t'ye aldım mevzu aynı.Tek bir şey kaldı işte İNTEL+NVİDİA kombosu.

TUF Gaming VG27AQ
Pro b650m-p Anakart

ramleri 6000mhz çalıştırmayı denedin mi ? am5 te 6000 sonrası çok problemli.

Ekran kartı bedavaya gitmiş gerçekten üzüldüm duyduğuma geçmiş olsun

Hocam pc servisinden geliyorum daha yeni.Adam illaki PSU deneeyceğim dedi,ve sorun çözülmedi.Mevzu ekran kartından PSU'dan ve ram'den değil.Ramler HYNİX model vatandan alınma sıfır.Bir ilerizekalı arkadaşımız HYNİX model değil diye shutter yapıyordur derdi gittim 7000t'ye aldım mevzu aynı.Tek bir şey kaldı işte İNTEL+NVİDİA kombosu.
Geçmiş olsun hocam. Aklıma bir anakart geliyor o durumda. Umarım daha fazla zarar etmeden çözersiniz probleminizi.

Ekran kartı bedavaya gitmiş gerçekten üzüldüm duyduğuma geçmiş olsun
Hep zarar ederim ve sorunumda çözülmez.Benim kaderim bu hocam.Ama hatayı zararlıda olsa elbet telafi edeceğiz.Geri RTX 4070'e döneceğim bir tane bulacağım.Ve son kez NVİDA+İNTEL KOMBOSU yapacağım.Ondada oluyor s.ederim öyle kullanırım ne yapayım ki başka çare kalmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geçmiş olsun hocam. Aklıma bir anakart geliyor o durumda. Umarım daha fazla zarar etmeden çözersiniz probleminizi.
Sizce B650M-P PRO Vatandan alınma 3-4 aylık Ryzen 7 7700 2-3 aylık oda tray işlemci.İkisi kaça gider?

Çoook denedim hocam.Expo açık kapalı-6000Mhz denedim mevzu aynı.İllet gitmiyor kaç senedir bu sorunla uğraşıyorum.
hocam kablolarda bile sorun olabilir 576 sürümünde denediniz mi driveri ? benim şüphem ana kart veya işlemci başka bir şey kalmadı :D

TUF Gaming VG27AQ
Pro b650m-p Anakart

Bu sorunu araştırmaya devam ettiğinizde oturduğu binanın elektrik hattını değiştiren insanlara denk geliceksiniz ondan sonra yurt dışında ev değiştiren insanlara denk geliceksiniz benim dediğim değildir belki sizinki ama stutterdan bahsetmiyorum micro stutterin çözümü yok gibi bişey tabii ki anakart değiştirip çözen kitlede var herkesin sebebi farklı ama zor bir dert o kadar para verip sistem değiştieip ediyosun heves kalmıyor

Dostum sorun yüksek ihtimalle PSU ya da yazılım tarafında. Sen bu kadar masraf edeceğine komple kasayı satsaydın sıfırdan sistem dizerdin.
Bedava ekran kartı vermişsin bari bize sataydın en azından forumdakiler yararlanırdı :D

hocam kablolarda bile sorun olabilir 576 sürümünde denediniz mi driveri ? benim şüphem ana kart veya işlemci başka bir şey kalmadı :D
Yeni DP kablosu aldım denemiştim oda fayda etmedi :) Yani geriye kalıyor İNTEL+NVİDA kombosu yapmaya

Hep zarar ederim ve sorunumda çözülmez.Benim kaderim bu hocam.Ama hatayı zararlıda olsa elbet telafi edeceğiz.Geri RTX 4070'e döneceğim bir tane bulacağım.Ve son kez NVİDA+İNTEL KOMBOSU yapacağım.Ondada oluyor s.ederim öyle kullanırım ne yapayım ki başka çare kalmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizce B650M-P PRO Vatandan alınma 3-4 aylık Ryzen 7 7700 2-3 aylık oda tray işlemci.İkisi kaça gider?
Bide hocam illa bir sorun olmasına gerek yok optimizasyon sıkıntıları vs olabilir oyunlarda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,529
Üyeler
183,132
Son üye
Ertt
Geri