RTX 4070 Shutter Sorunu Gelişme! İNTEL Anakarta mı Geçmeliyim?

Dostum sorun yüksek ihtimalle PSU ya da yazılım tarafında. Sen bu kadar masraf edeceğine komple kasayı satsaydın sıfırdan sistem dizerdin.
Bedava ekran kartı vermişsin bari bize sataydın en azından forumdakiler yararlanırdı :D
Bak kaç kere PSU değişti diyorum hala sorun PSU'da diyorsun.Bir garipsin,olanla ölmüşe çare yok.

Bak kaç kere PSU değişti diyorum hala sorun PSU'da diyorsun.Bir garipsin,olanla ölmüşe çare yok.
benim şüphem artık işlemcide , 7700 bir tık ısınan bir işlemci snowman gibi bir giriş seviye soğutucu ile kullanınca thermal throt olabilir diye düşünüyorum veya direkt işlemci nanay olmuş olabilir ki bu son ihtimal bir diğer ihtimal ana kart.

Hep zarar ederim ve sorunumda çözülmez.Benim kaderim bu hocam.Ama hatayı zararlıda olsa elbet telafi edeceğiz.Geri RTX 4070'e döneceğim bir tane bulacağım.Ve son kez NVİDA+İNTEL KOMBOSU yapacağım.Ondada oluyor s.ederim öyle kullanırım ne yapayım ki başka çare kalmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizce B650M-P PRO Vatandan alınma 3-4 aylık Ryzen 7 7700 2-3 aylık oda tray işlemci.İkisi kaça gider?
Sıfırı 9300 işlemcinin, anakart 6 civarı ve genelde taksitsiz. ben olsam 14000 civarı satardım.

Belki yardımcı olur.

Hangi PSU ları denedin başkan kaç Watt mesela? Ayrıca yazılım tarafında sorun olabilir kesin demedim olabilir diyorum.
Yok yani olabilir bile dememen lazım.yazmışım çünkü değiştiğini.Yazılım olarakta düşürüp indirdim güncellemeleri mevzu aynı

Belki yardımcı olur.
Ekran kartı aldığımda incelerim hocam.

benim şüphem artık işlemcide , 7700 bir tık ısınan bir işlemci snowman gibi bir giriş seviye soğutucu ile kullanınca thermal throt olabilir diye düşünüyorum veya direkt işlemci nanay olmuş olabilir ki bu son ihtimal bir diğer ihtimal ana kart.
peki bilmediğim için soruyorum sıcaklık sorunu olmayan işlemcide windows da akıcı olan işlemcide veya hata vermeyen işlemcide ne gibi sorun olabilirde sadece sorununu stutter olarak verebiliyor bu bana mantıklı gelmiyor bilgilendirir misiniz?

Hep zarar ederim ve sorunumda çözülmez.Benim kaderim bu hocam.Ama hatayı zararlıda olsa elbet telafi edeceğiz.Geri RTX 4070'e döneceğim bir tane bulacağım.Ve son kez NVİDA+İNTEL KOMBOSU yapacağım.Ondada oluyor s.ederim öyle kullanırım ne yapayım ki başka çare kalmadı.

Sizce B650M-P PRO Vatandan alınma 3-4 aylık Ryzen 7 7700 2-3 aylık oda tray işlemci.İkisi kaça gider?
Üstad şahsi fikrim bunu gidip bir bilgisayarcıya göstermen güvendiğin adam teker teker bütün ürünleri değiştirip dener hangisiyle çözülüyorda en azından onu değiştirirsin zarar etmemiş olursun

AMD RYZEN 7 7700 3.80GHZ İşlemci
XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216G-DCLARBK DDR5 Ram
TUF Gaming VG27AQ
WD black sn850 1 tb nvme ssd
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100tl'lik termal macun ile.
Pro b650m-p Anakart
MSI MAG A650BNL 650W 80 PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAĞI

Arkadaşlar o kadar laf ettik bazı arkadaşlara kusura bakmasınlar o konu hakkında.Bazı arkadaşların tavırları için kusura bakmayın demiyorum.Bilgilerine kanaat getiremediğim için kusura bakmasın diyorum.RTX 4070 16.000'e sattım o kadar sorunlu dedim bedavaya gitti ekran kartı,can sağlığı olsun :) Zaten oldum olası hep zarar ederim.Bugün RX 6900XT ve Başka bir RTX 4070 GIGABYTE denedim Micro Shutter mevzusu hala devam etti.Mevzu ekran kartından değil.Son bir şey kalıyor anakart+işlemci satıp İNTEL ANAKART+İŞLEMCİ+NVİDİA kombinasyonu ile mi devam etmek? Sizin önerileriniz nelerdir? Benim konumu takip edenler bilir onlar yorum yapabilirler.

Ekran kartı olarakta tekrardan RTX 4070'e geçmeyi planlıyorum.
çözüm çok basit, windows updateyi format sonrası hiç yapmadan direk silmek, ayrıca her pc açışta ve kendisi 7-8 saatte bi açıldıkça virüsten korumayı kapatmak, bu 2 li her oyunda stutter sebebi, kartı satmasaydın deneme yanılma olarak bloated bir os denemeni önerirdim. stok windows için dediğim 2 şey geçerli. (2 tıklamayla tek formatta deneyebileceğin yöntem)

bir diğer ihtimalde soğutucun, muhtemelen 4 heatpipe, 7700 anlık yüksek mhzlere ulaştığı için peerles assassin - phantom spirit - frost commander gibi bir soğutucu takman gerekli, macun olarakta thermalright sogutucuyla gelen stok macunları sürebilirsin

ayrıca hwinfo ile vrm temps takip etmeyi unutma, belki oynadığın bir oyun kaynaklı yüksek sıcaklıktan bir durum oluşuyor olabilir. msi de proların mosfetler biraz patates (çok ihtimal vermediğim 3. seçenek)

peki bilmediğim için soruyorum sıcaklık sorunu olmayan işlemcide windows da akıcı olan işlemcide veya hata vermeyen işlemcide ne gibi sorun olabilirde sadece sorununu stutter olarak verebiliyor bu bana mantıklı gelmiyor bilgilendirir misiniz?
pin sorunu olabilir , sıcaklıktan dolayı kalıcı hasar olmuş olabilir , fabrikasyon hatası olabilir , yüksek sıcaklıklara çıkınca örnek veriyorum 90 kendini anlık olarak kısıtlayıp micro stuter yapıyor olabilir hani bu stuter o kadar illet bir şey ki en alakasız şeyi bile katmamız lazım :D

Kaç watt PSU ile denediniz marka modeli nedir? Bağlantılardan tut kabloya kadar önemli detaylar var işin içinde. SSD ihtimalini gözden geçirdin mi hiç?

pin sorunu olabilir , sıcaklıktan dolayı kalıcı hasar olmuş olabilir , fabrikasyon hatası olabilir , yüksek sıcaklıklara çıkınca örnek veriyorum 90 kendini anlık olarak kısıtlayıp micro stuter yapıyor olabilir hani bu stuter o kadar illet bir şey ki en alakasız şeyi bile katmamız lazım :D
2600 işlemcim var termal macun değişmeden önce lol de stuter oluyordu fightlara termal macunu değiştiken sonra çözüldü anlık sıcaklık artışı oluyor işlemci kendini kısıyor donmalar yaşanıyor anlatmak istediğim bu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,498
Üyeler
183,439
Son üye
zfrbbcn
Geri