RTX 4070 ve Ryzen 7 7700 yeni DP kablosundan sonra shutter yine devam ediyor!

Reaksiyon skoru
100
RTX 4070 1 click oc 2x 12 GB Ekran kartı
AMD RYZEN 7 7700 3.80GHZ İşlemci
Cl46+XPG 8GB DDR5 5600Mhz Cl46+XPG 8GB DDR5 5600Mhz Cl46 Toplam 16 GB RAM
TUF Gaming VG27AQ
WD black sn850 1 tb nvme ssd
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100tl'lik termal macun ile.
Pro b650m-p Anakart
MSI MAG A650BNL 650W 80 PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAĞI

Arkadaşlar el birliğiyle benim sorunumu çözelim.3 senedir uğraşıyorum hala şu takılmalardan kurtulamadım.

Herkesi öncelikle yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim.Sorun DP kablosundan değilmiş.
Bugün bu DP kablosunu aldım:https://www.akakce.com/displayport-...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCwc2p0ylqsTnd-dwvyiKp_m-

TLOU2'de çok küçük milisaniyelik takılma yaşadım gitti.Yarın bunu iade edip önceden 16 gb düz modül aldığım ram'in üstüne bir 16 daha alacağım 16x16 olacak.8+8=16 GB ram'i çıkaracağım.
Belki ram yetmiyor diyeceğimde yine kendimi kandıracağım.Ben kafayı yiyeceğim.500 tl'lik DP aldık yine aynı tas aynı hamam.

Siz ne öneriyorsunuz arkadaşlar?

Yaptıklarım:
1-Önceden AMD ekran kartı vardı dedim herhalde AMD ekran kartı sorumlu RTX 4070'e geçtim aynı mevzular takılmalar vs.
2-Ryzen 5 5600 vardı darboğaz oluyor dedik belkide Ryzen 7 7700'e geçtim yine aynı mevzu
3-1080P monitör keza darboğaz yapıyor dedik 2k monitör'e geçtik.
4-Arka plan uygulamaları vs her şey kapalı aklınıza ne gelirse.
5-Ekran kartına oc,İşlemciye oc undervolt her şeyi yaptım fayda etmedi.
6-OCCT test yaptım hepsi temiz çıktı.
7-Bios sıfırladım,bios güncelledim,format attım aynı terane
8-O kadar çok uğraştım bios ayarlarımıda bozdum JBAT1 kısa devre yapıp bios sıfırladım
9-Hatta dün CPU led ışığıda yandı kendini kapattı PC.Sonra pc'yi açtım 1 saat sorun yoktu yine ışık yandı yien kapandı.Bugünde tüm donanımları çıkartıp taktım şuanlık sorun yok gibi.
10-CPU sıcaklık 85'e kadar max çıktığı oluyor.Sıcaklık sorun oluyor desem undervolt yaptım vs yine aynı mevzular.Gerçi gücünü düşürdükten sonra sıcaklığı düşürsekte pek anlamı kalmıyor ama.Önemli olan sıcak 65 derece civarı gerçek gücünde çalışması.
11-RDR2,Spiderman 2,Tlou2'de özellikle FPS dalgalanmları,salisiyelik droplar yaşıyorum.Ve bunlarlada optimize ayar,mod aklınıza ne geldiyse yaptım.

Yardımcı olursanız farklı önerileriniz varsa bilen arkadaşlar uğraşalım beraber.

Mouse olarak ne kullanıyorsun? 1K hz ile kullan eğer 8K 4K gibi hertz kullanıyorsan.

Mousedan değil tamam.
PSU ile SSD kalmış onları da değiştir bari tam olsun :D

Ayrıca bu yaşadığın her oyunda mı geçerli yoksa sadece bir oyunda mı?

Mousedan değil tamam.
PSU ile SSD kalmış onları da değiştir bari tam olsun :D

Ayrıca bu yaşadığın her oyunda mı geçerli yoksa sadece bir oyunda mı?
Hepsinde geçerli.SSD'de değişti hocam.1 ay önce 2.el almıştım sağlı 100.Bir power değişmedi onunda 1 yıl garantisi falan kaldı.Powerla'da alakası olabilirmi ki? yani kapanma gibi durumları yok.MSİ MAG markalı iyi yani.Sence 16x16 yapsam ramleri nasıl olur? şuan 8+8 var.Gerçi 8+8+16'da denemiştim durum aynıydı ama belki 16x16 bellek aynı sence düzelmez mi?

Hepsinde geçerli.SSD'de değişti hocam.1 ay önce 2.el almıştım sağlı 100.Bir power değişmedi onunda 1 yıl garantisi falan kaldı.Powerla'da alakası olabilirmi ki? yani kapanma gibi durumları yok.MSİ MAG markalı iyi yani.Sence 16x16 yapsam ramleri nasıl olur? şuan 8+8 var.Gerçi 8+8+16'da denemiştim durum aynıydı ama belki 16x16 bellek aynı sence düzelmez mi?
Powerdan olabilir evet.

Bunu al sonra sisteme format at. Her şeyiyle temiz kurulum yap bakalım.

Powerdan olabilir evet.

Bunu al sonra sisteme format at. Her şeyiyle temiz kurulum yap bakalım.
Hocam bu fazla kaçar ya.3000t civarı bir şey olsa süper olurdu.Yarım modülde olurdu varsa tabii.

Yarı modüler olmasın ne olacak :D
Ne bileyim bu şimdiki yarı modüler değil ya acaba üst versiyona geçince performans farkı falan belki :)

✅ 3500 TL civarı

1.FSP Hydro K Pro 750W 80+ Bronze (Yarı Modüler)

• Fiyat: ~3400-3600 TL arası
  • Güvenilir marka
  • 750W, sistemin için fazla ama ileride ekran kartı upgrade'i düşünüyorsan avantajlı
  • Sessiz ve verimli çalışan bir model

2.Cooler Master MWE Bronze V2 750W (Yarı Modüler)

• Fiyat: 3300-3500 TL
  • Yarı modüler
  • 80+ Bronze, segmentinde başarılı
  • Kaliteli iç bileşenler, iyi termal performans

3.Thermaltake Toughpower GX1 650W 80+ Gold (Yarı Modüler)

• Fiyat: ~3500 TL
  • Gold sertifikalı, verimlilik açısından daha iyi
  • Sessiz fan yapısı
  • 650W ama daha kaliteli güç sunar

ChatGPT bunları sundu sen ne düşünüyorsun?

Modulerlik ile performansin uzaktan yakindan alakasi yok, ekstra olarak arkadasin attigi bunlarin 10 kalem ustu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun gecmemis hocam, gecmis olsun. Onceliginiz RAMi 32GB yapmak ve PSU degistirmek olsun daha sonrasinda format ile temiz kurulum yapiniz.

Modulerlik ile performansin uzaktan yakindan alakasi yok, ekstra olarak arkadasin attigi bunlarin 10 kalem ustu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun gecmemis hocam, gecmis olsun. Onceliginiz RAMi 32GB yapmak ve PSU degistirmek olsun daha sonrasinda format ile temiz kurulum yapiniz.
Sağolasın kral maalesef geçmedi yarın iade edip eski DP kullacağım.Sen ne diyorsun bu mevzuya POWER deneyip öyle almak istiyorum ya yine yanlışa düşüp bütçe harcamak istemiyorum boş yere.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,216
Üyeler
183,076
Son üye
darangel
Geri