RTX 50 serisi 60 bin bütçeli gaming laptop

saliiht

80+
Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar merhaba,
60 bine kadar gaming laptop arayışındayım. Başlığa 50 serisi yazdım ama fikirlerinizi merak ediyorum. %100srgb ve iyi nit değerine sahip olan kasası sağlam olup üzmeyecek laptop önerileriniz nelerdir.
Bu fiyat bandında 50 serisini zorlamak mı yoksa 40 serisinden devam etmek mi daha mantıklı olur, tavsiyelerinizi bekliyorum.

şahsen 4050 ve 4050 lı laptop kullanmış biri olarak 70 modeline geçmediğin sürece rtx40 ve 50 serisi arasında çok fark oalcağını zannetmiyorum. Tamam okey multi frame gen var ama bu sefer belleği yetmiyor, çok kullanılabilir olmuyor bu teknolojiler.

Bu fiyata 40 serisi almak enayilik olur.Bu laptopu al:
Benim de araştırdığım zaman ilk bu bilgisayarı ayırmıştım hocam kenara. Fakat excalibur serisinin aşırı fan sesli çalıştığını ve kasa kalitesinin normalin altında kaldığını duyuyorum. Sizin tecrübeniz var mı

Benim de araştırdığım zaman ilk bu bilgisayarı ayırmıştım hocam kenara. Fakat excalibur serisinin aşırı fan sesli çalıştığını ve kasa kalitesinin normalin altında kaldığını duyuyorum. Sizin tecrübeniz var mı
Hayır benim tecrübem yok,kullanmadım.Yani kasa kalitesi normalin altında ne demek anlamadım.MSI,Asus gibi markaların kasa ürettirdiği yerlerde Excalibur'da ürettiriyor.Ses seviyesi hakkında pek bir bilgim yokda rahatsız edici bir fan sesi olacağını sanmıyorum.

şahsen 4050 ve 4050 lı laptop kullanmış biri olarak 70 modeline geçmediğin sürece rtx40 ve 50 serisi arasında çok fark oalcağını zannetmiyorum. Tamam okey multi frame gen var ama bu sefer belleği yetmiyor, çok kullanılabilir olmuyor bu teknolojiler.
Evet hocam bu konu da benim aklımı karıştırıyor fakat ileriye dönük olması açısından, ilerleyen zamanlarda 40 serisi daha geride kalır mı diye düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayır benim tecrübem yok,kullanmadım.Yani kasa kalitesi normalin altında ne demek anlamadım.MSI,Asus gibi markaların kasa ürettirdiği yerlerde Excalibur'da ürettiriyor.Ses seviyesi hakkında pek bir bilgim yokda rahatsız edici bir fan sesi olacağını sanmıyorum.
Malzeme ve yalıtım kalitesinden bahsetmiştim hocam. Tavsiyeniz için teşekkür ederim

Lenovo loq modellerin ekranı prime seviye %100 SRGB ips kalitesi yüksek 300 nit parlaklık değerleride.

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Malzeme ve yalıtım kalitesinden bahsetmiştim hocam. Tavsiyeniz için teşekkür ederim
Malzeme kalitesine bir şey diyemem de üreticiler olağan bildiğince yalıtım koymuyor gaming laptoplara zira gaming çoğu laptopların altı çok kolay açılabilsin diye tasarlanıyor neredeyse hepsi benzer yapıya geçmiş vaziyette. Diyelim ki çok fazla yalıtım oldu zaten 6 ayda 1 temizlik yapacaksın bu sefer de kullanıcı açısından sorun.

Benim elimde vardı Asus'un çokta yalıtımı var açarken can çekişiyordum kasayı. Önce klavyeyi falan sökmek gerekiyordu.

Servise verme gereği duymadık zaten 8 9 yıl sorunsuz gidiyor genelde laptoplar ve çoğu firma 5 yıldan fazla garanti vermez yani kullanılabilirlik açısından söylüyorum çok yalıtımlı laptopun ağırlığı da çok olur portatif olma açısından da zayıf olur. Ofis laptoplarında bu dediklerim geçerli değildir, gaming laptopları eğer taşıyacaksan ağırlıklarına kesinlikle bak derim.

Son düzenleme:
%100 sRGB kapsama oranına ve 400 nit parlaklık değerine sahiptir.
Muhtemelen G870'in ekran kartı da çok wat çekemediğinden buna benzer performans verecek ama ekran kartı ağırlıklı işler yapacaksa G870, işlemci odaklı işler yapacaksa ve dizi film izleyecekse kütüphanede kullanacaksa senin attığın çok daha mantıklı. İki modelinde fiyatına oranla kötü olduğunu düşünmüyorum.

Asus fanların sesi konusunda çok daha avantajlı Excalibur G870'e göre. G870 alacak vatandaş tabii ki kütüphanede kullanamaz diye bir şey yok ama daha çok saf oyun için üretiliyor Excalibur.

Lenovo loq modellerin ekranı prime seviye %100 SRGB ips kalitesi yüksek 300 nit parlaklık değerleride.
Loq modellerinin panellerini ben de beğeniyorum, laptop olarak öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam şöyle bir genel özelliklerine baktım fiyatı uygun geldi. Aradığım özellikte bir güzel bir öneri olmuş, freedos bakarım diye teknoloji mağazalarını hiç kurcalamamıştım birazdan detaylı olarak inceleyeceğim teşekkür ederim

Geri