Neler Yeni

RTX 5000 Seri̇si̇ Ekran Kartları Beklenir Mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Burak Güçlü
Arkadaşlar iyi akşamlar iyi haftasonları herkese. Öncelikle elimde bulunan RTX3070 ekran kartım var. 1080p de iyi de olsa oled tv aldığım için 4k performansından memnun değilim.
Öncelikle sormak istediğim şey şunlar:
DLSS 3'ün geleceğini nasıl görüyorsunuz? Nvidia RTX5000 serilerinde farklı bir teknolojiye geçer mi? 5000 serisi beklenir mi?
Şu an 4k için en iyi F/P olan ekran kartı hangisi?
RTX 5000 serisi ne zaman çıkacak?
Sizce 3000 serisine DLSS 3 gelir mi?
Şu an ekran kartı almak için mantıklı bir zaman mı?
Ekran kartı almak yerine PS5 veye Xbox Series X'e geçmek mantıklı mı?
Okuduğunuz ve cevapladığınız için şimdiden teşekkürler :)

Flapers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
iskender
4K için minimum RTX 4080. DLSS3 3000 serisine gelmeyecek. Performansı zaten DLSS3 uçurmuyor FG uçuruyor o da 4000 serisinde mevcut. 3 yıl beklerim diyorsanız bekleyinde bir anlamı yok.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Elinde hali hazırda güçlü bir PC var, açmayacağı oyun yok. Ben olsam PS 5 pro çıkmasını bekler veya hali hazırda bir kaç ay sonra çıkacak olan slim versiyonunu alırdım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Burak Güçlü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4K için minimum RTX 4080. DLSS3 3000 serisine gelmeyecek. Performansı zaten DLSS3 uçurmuyor FG uçuruyor o da 4000 serisinde mevcut. 3 yıl beklerim diyorsanız bekleyinde bir anlamı yok.
Dlss 3 ten kastım fg ydi zaten. 3 yıl mı var 5000 serisi çıkmasına? Peki şu 4070 super 4080 super olayından haberiniz var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elinde hali hazırda güçlü bir PC var, açmayacağı oyun yok. Ben olsam PS 5 pro çıkmasını bekler veya hali hazırda bir kaç ay sonra çıkacak olan slim versiyonunu alırdım
İşte onun da 4k'sı, bazı oyunların 30 fps olması düşündürtüyor oyun fiyatları da cabası.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dlss 3 ten kastım fg ydi zaten. 3 yıl mı var 5000 serisi çıkmasına? Peki şu 4070 super 4080 super olayından haberiniz var mı?
Onlar göz boyama amaçlı. Bu sene kullanıcılar Nvidia'dan pek memnun değil, saf güç konusunda yeni kartlar, eski serinin üzerine neredeyse hiç bir şey katmadığı için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Burak Güçlü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Onlar göz boyama amaçlı. Bu sene kullanıcılar Nvidia'dan pek memnun değil, saf güç konusunda yeni kartlar, eski serinin üzerine neredeyse hiç bir şey katmadığı için.
İşte sinir olduğum noktalardan birisi de o ben 4080 ve 4090 almışken neden dlss açmak zorundayım full ultra ayarda oynamak için? Eskiden 1 tane baba ekran kartı vardı 1080 ti alıyordun her türlü oyunu ultra bir şekilde oynuyordun.

Flapers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
iskender
Onun için bir kaç ay daha var. Fiyatlandırma nasıl olacak, tr fiyatları ne kadar uçacak orası meçhul. 3090dan 4070e geçiş yaptım -200W + FG için. 4080e bütçe uygunsa alınabilecek bir kart.

Saf güç olarak eski nesillerin üstüne çok katılmadı evet ama teknoloji açısından üstüne baya konuldu. Yeni nesil oyunların çoğuna DLSS + FG ekleniyor. NVIDIA High end seviyesinde hala tek el. Kullanıcı olarak bir sonraki nesili bekleyim diyince yılların gidiyor siz bilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Ahmet Furkan Özçelik
İşte sinir olduğum noktalardan birisi de o ben 4080 ve 4090 almışken neden dlss açmak zorundayım full ultra ayarda oynamak için? Eskiden 1 tane baba ekran kartı vardı 1080 ti alıyordun her türlü oyunu ultra bir şekilde oynuyordun.
1080 ti hala oynatıyo diye biliyorum 😄

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Burak Güçlü
Onun için bir kaç ay daha var. Fiyatlandırma nasıl olacak, tr fiyatları ne kadar uçacak orası meçhul. 3090dan 4070e geçiş yaptım -200W + FG için. 4080e bütçe uygunsa alınabilecek bir kart.

Saf güç olarak eski nesillerin üstüne çok katılmadı evet ama teknoloji açısından üstüne baya konuldu. Yeni nesil oyunların çoğuna DLSS + FG ekleniyor. NVIDIA High end seviyesinde hala tek el. Kullanıcı olarak bir sonraki nesili bekleyim diyince yılların gidiyor siz bilirsiniz.
FG bundan sonra her oyuna çıkar mı işte o aklıma takılanlardan birisi. Karşılaştırma videolarına göre 4070 ti hem 4k açısından hem FP açısından baya uygun gibi geldi bana.

1080 tü hala oynatıyo diye biliyorum 😄
Aynen o kart hala oynatıyor nasıl bir şeyse

Alperen71

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
754
İsim
Alperen Çetin
Hocam bende de 3070 li bir sistem var işlemci olarak da i5 12400f kullanıyorum. Ben 5000 serisini bekleyip komple ddr5 ramli güncel işlemcili bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. Hikayeli oyunları PS5’de oynuyorum, özellikle Playstation özel oyunları 4k TV’de çok güzel görünüyor, boşuna ps5 pro beklemeyin çıkacağını sanmıyorum, fiyatları makul seviyedeyken alın geçin.

Flapers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
iskender
FG bundan sonra her oyuna çıkar mı işte o aklıma takılanlardan birisi. Karşılaştırma videolarına göre 4070 ti hem 4k açısından hem FP açısından baya uygun gibi geldi bana.
4070 Ti 12GB VRAM ile 4K geleceği yok gibi. Hatta şuan bile oyunlar 12GB üstüne çıkıyor. Cyberpunk 2K'da Overdrive, Path Tracing açık şekilde 11GB kullanıyor benim bilgisayarda belki daha üstüne bile çıkabilir.
FG tüm oyunlara demeyim ama çoğu oyuna eklenir. DLSS çıktı eski oyunlar bile içine koydu örnek olarak. FG nimetinden de yararlanmak için koyarlar illaki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Burak Güçlü
Hocam bende de 3070 li bir sistem var işlemci olarak da i5 12400f kullanıyorum. Ben 5000 serisini bekleyip komple ddr5 ramli güncel işlemcili bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. Hikayeli oyunları PS5’de oynuyorum, özellikle Playstation özel oyunları çok güzel görünüyor, boşuna ps5 pro beklemeyin çıkacağını sanmıyorum, fiyatları makul seviyedeyken alın geçin.
Hocam aynı benim sistemim de. Memnunum aslında 1080p performansından. Ama 4070 ti ile karşılaştırma yaptığımda FG ile efsane bir fps farkı var. 5000 serisinin de ne zaman çıkacağını bilmiyorum.
PS5'i 4k da denediniz mi. Fps oranları nasıl mesela?

4070 Ti 12GB VRAM ile 4K geleceği yok gibi. Hatta şuan bile oyunlar 12GB üstüne çıkıyor. Cyberpunk 2K'da Overdrive, Path Tracing açık şekilde 11GB kullanıyor benim bilgisayarda belki daha üstüne bile çıkabilir.
FG tüm oyunlara demeyim ama çoğu oyuna eklenir. DLSS çıktı eski oyunlar bile içine koydu örnek olarak. FG nimetinden de yararlanmak için koyarlar illaki.
Yani 4k için 4080 şart diyorsunuz. Yani 4080 40 k fiyatıyla şu zamanda pek alınmaz gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,049,502
Üyeler
166,550
Son üye
Exe00