RTX 5060 sorunsalı...İçeriye buyrun :/

riddLedSKL

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
264
Bu benim forumda açtığım ilk konu. Nvidia'nın gazatecileri açık açık tehdit etttiği ve kartı kötü göstermesinler diye inceleme ve yorum sildirdiği bir karttan bahsediyoruz.. RTX 5060 ile tanışın...

Tamam kabul ediyorum 5060 gibi bir kartı alacak insan da gidip 1440p'de kullanmayacaktır herhalde ama böylesine bir şekilde yerlerde sürünmesini de beklemezdim ben açıkçası.

Samimi söylüyorum trollük olsun diye açmadım bu konuyu ama abicim özellikle dakika 22:19'dan sonra izlediklerim bana " yok bu doğru değildir herhalde " dedirtti. Almayı düşünen varsa RX 9060 XT'yi beklesin bence. Eninde sonunda sürücülerle falan bir şekilde düzeltirler belki problemleri ama siz hatırlıyor musunuz bu kadar sorunlu çıkan başka bir seri ?

Bir kez daha görüyoruz ki GECİKME dediğimiz olay bir oyun bilgisayarında her şeydir. Teorik olarak darboğaz denen şeyden bir noktadan sonra istesekte kurtulamayız zaten ama videoda 2X MFG açıldığında sistem gecikmesini neredeyse 50ms olması aslında bize her şeyi anlatıyor....Valla alana, alacak olana hayırlu, uğurlu olsun. Ben bu konuyu, gülelim, eğlenelim diye açmadım ama 30K para verip bir ekran kartı alıyorsam ve aldığım fps kemiksiz 60fps bile olmayacak ise demek ki ekran kartı güncellemenin hiç bir mantığı yok teknik açıdan. Yanlış mıyım ?

Son düzenleme:
Dostum kart zaten kötü mfg haric hiçbir özelliği yok neredeyse. 4060 ın 3060 ustune birsey koyamamasi gibi oldu tekrar. Onun haricinde nvdia driverları nasıl bozmayı başardı asıl beni şaşırtan o oldu.

Dostum kart zaten kötü mfg haric hiçbir özelliği yok neredeyse. 4060 ın 3060 ustune birsey koyamamasi gibi oldu tekrar. Onun haricinde nvdia driverları nasıl bozmayı başardı asıl beni şaşırtan o oldu.

Hakikaten değil mi beni en çok şaşırtan şeylerden bir tanesi o oldu. Siyah ekranlar, donmalar, çökmeler. Normalde AMD ekran kartı kullanıcıları bunlara aşinadır ama kütür kütür çalışan Nvidia sürücülerinin de eskisi gibi olmaması enteresan...

Hakikaten değil mi beni en çok şaşırtan şeylerden bir tanesi o oldu. Siyah ekranlar, donmalar, çökmeler. Normalde AMD ekran kartı kullanıcıları bunlara aşinadır ama kütür kütür çalışan Nvidia sürücülerinin de eskisi gibi olmaması enteresan...
Hocam çok acayip aklınıza gelecek tüm oyunlarda çökme yaşadım birde thermalright soket güçlendirme kiti taktığım icin sokettemi sorun var acaba diye kasayı tekrar acip kapatmıştım 😅 sonra eski sürüme geçince hicbirsey kalmadı bu konuyuda forumdaki bir arkadas söyledi yoksa aklıma en son gelicek şey nvdianin driverları batiracagi olurdu

Bu benim forumda açtığım ilk konu. Nvidia'nın gazatecileri açık açık tehdit etttiği ve kartı kötü göstermesinler diye inceleme ve yorum sildirdiği bir karttan bahsediyoruz.. RTX 5060 ile tanışın...

Tamam kabul ediyorum 5060 gibi bir kartı alacak insan da gidip 1440p'de kullanmayacaktır herhalde ama böylesine bir şekilde yerlerde sürünmesini de beklemezdim ben açıkçası.

Samimi söylüyorum trollük olsun diye açmadım bu konuyu ama abicim özellikle dakika 22:19'dan sonra izlediklerim bana " yok bu doğru değildir herhalde " dedirtti. Almayı düşünen varsa RX 9060 XT'yi beklesin bence. Eninde sonunda sürücülerle falan bir şekilde düzeltirler belki problemleri ama siz hatırlıyor musunuz bu kadar sorunlu çıkan başka bir seri ?

Bir kez daha görüyoruz ki GECİKME dediğimiz olay bir oyun bilgisayarında her şeydir. Teorik olarak darboğaz denen şeyden bir noktadan sonra istesekte kurtulamayız zaten ama videoda 2X MFG açıldığında sistem gecikmesini neredeyse 50ms olması aslında bize her şeyi anlatıyor....Valla alana, alacak olana hayırlu, uğurlu olsun. Ben bu konuyu, gülelim, eğlenelim diye açmadım ama 30K para verip bir ekran kartı alıyorsam ve aldığım fps kemiksiz 60fps bile olmayacak ise demek ki ekran kartı güncellemenin hiç bir mantığı yok teknik açıdan. Yanlış mıyım ?
5060 alacak insan gidip 1440p de oyun oynamalı kart teknolojiler ile bunu karşılayacak güçte ama nvidia inatla 8gb bu arada sadece nvidia değil amd de 9060XT 8gb ile çıkacak benim düşüncem 16 da olmasın 8 de olmasın yapsınlar 12gb iki kartı da 2k da rahatça oynasın insanlar işte.

İşlemci konusunda kim ne derse desin, AMD şuan X3D işlemcilerle beraber "OYUN" Kısmında 1. sırada.

Ekran kartında da Nvidia'nın tekelliğini bitirmeye adım adım yaklaşıyorlar. 9000 serisi kartlar saf güç, FSR4 ile beraber tam f/p olmuşlar. Fiyatları ülkemizde pahalı olsa da, düştüğü zaman kesinlikle şüphesiz alınabilir kategorisine girecek gibi. Yazılım tarafını bilmiyorum ama. Hala kötüyse tek o konu düşündürür.

Nvidia böyle yaptığı sürece 6000 - 7000 serisi kartlarında ciddi bir yenilik ( fiyat / özellikler / güç gibi şeylerde ) yapmadığı sürece AMD yetişir, geçer bile.

4060 Laptop var, kasa toplamayı düşünüyorum ama 5060 cidden kötü be..

İşlemci konusunda kim ne derse desin, AMD şuan X3D işlemcilerle beraber "OYUN" Kısmında 1. sırada.

Ekran kartında da Nvidia'nın tekelliğini bitirmeye adım adım yaklaşıyorlar. 9000 serisi kartlar saf güç, FSR4 ile beraber tam f/p olmuşlar. Fiyatları ülkemizde pahalı olsa da, düştüğü zaman kesinlikle şüphesiz alınabilir kategorisine girecek gibi. Yazılım tarafını bilmiyorum ama. Hala kötüyse tek o konu düşündürür.

Nvidia böyle yaptığı sürece 6000 - 7000 serisi kartlarında ciddi bir yenilik ( fiyat / özellikler / güç gibi şeylerde ) yapmadığı sürece AMD yetişir, geçer bile.

4060 Laptop var, kasa toplamayı düşünüyorum ama 5060 cidden kötü be..
Katılıyorum. 9070 ler 26-29 9070xt ler 30-34 bandına gerilese mükemmel olucak. Onun haricinde 9080xt gibi bir model 40k bandında 5080 gucunde çıksa nvdia üst segment pazarinda elinde sadece 5090 kalacak onunda fiyatı malum amd gümbür gümbür geliyor.

Sevgili arkadaşlar aslında sorun Nvidia'nın s.çıp batırması falan değil. Tamam ülke ekonomisi nanay bir durumda o ayrı bir tartışma konusu ama kendimden örnek vereyim. Uzun zamandır AMD ekran kartı kullanmıyordum ve RTX 3060 çiçek gibi çalışıyordu, aklımda ekran kartımı güncellemekte yoktu. 250W güç tüketen 13700K'yı satıp yerine 65W güç tüketen efil efil bir AMD Ryzen 7 7700 işlemci aldıktan sonra da dürüst olayım biraz da çekinerek RX 7800 XT aldım 21K paraya...ASUS Dual model. Geçtiğimiz Kasım ayı idi, şu meşhur indirim dönemi işte.

Şimdi düşünüyorum da ne kadar da isabetli bir karar almışım...Tabii ki FSR 4, tabii ki daha yeni teknoloji falan filan ama abicim para kolay mı kazanılıyor ? 21K para nere, 30-35K para nere...Yani gücü olan insan zaten alsın, hayrını görsün ama 35K para da az, buz meblağ değil şu dönemde...

Kartı aldığım Kasım ayı döneminde yoğun olarak World of Warcraft oynuyordum ve taa 2023 yışının başlangıcından beridir oyunun AMD ekran kartları ile bir derdi vardı. Hatta resmi Battle.NET forumlarında bununla ilgili sayfalarca yorum bile vardı. Bir tek World of Warcraft oyunuında driver timeout hatası aldım. Sonra aylar içerisinde Dying Light 2, Diablo 4, Forza Horizon 5, Horizon: Zero Dawn ve şimdi de şu sıralar yoğun olarak Space Marine 3 oynamaktayım.

Vallahi nazar değmesin ama AMD tüm hatalarından ciddi ciddi arınmış. Eğer nuhnebiden kalma bellek ve taş devrinden kalma bir PSU kullanmıyorsanız AMD ekran kartları tıkır tıkır çalışıyor. Adrenalin yazılımı da tam sürüm kurulu. Ekstra hiç bir ayarda yapmadım. Anakartın BIOS versiyonunu hep son sürüm kullanıyorum.

Tabii şunu da özellikle belirtelim. Kartı satın almış ve hali hazırda kullanıyor olana lafımız yok. Medeni bir şekilde eleştirimizi dile getiriyoruz hepsi bu.

Son düzenleme:
Geri