Rtx 5060 Tİ veya RTX 5070

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar öncelikle buraya yeni kayıt oldum kurallara hakim değilim yanlış yaparsam kusura bakmayın ben yeni sistem alacağım şu iki sistemden birini almayı düşünüyorum aradaki 6 bin tl fiyat farkına sizce değer mi birde rtx 5070 12 gb vram belleğe sahip bu ileride çıkacak oyunlarda vram darboğazı sorunu yaşatır mı onu merak etmiştim ekranım 1080p bu arada yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

Merhabalar öncelikle buraya yeni kayıt oldum kurallara hakim değilim yanlış yaparsam kusura bakmayın ben yeni sistem alacağım şu iki sistemden birini almayı düşünüyorum aradaki 6 bin tl fiyat farkına sizce değer mi birde rtx 5070 12 gb vram belleğe sahip bu ileride çıkacak oyunlarda vram darboğazı sorunu yaşatır mı onu merak etmiştim ekranım 1080p bu arada yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

Usta aradaki fark aslında 6k değil 1. sistemin kasası hem daha ucuz hem 650w psu 2. kasa hem daha pahalı hem 750w psu, birinci kasada kule tipi sogutucu var ikinci kasada 240mm bir sıvı sogutma var. Bu şartlar ikinci sistemi çok daha fiyat performans yapıyor ayrıca 5060 ti 16 gb vramin tamamını kullansa bile açıkcası bunu karşılayabilcek gücü olduğunu sanmıyorum, ama 5070 12 gb vramin tamamını rahatlıkla karşılayacaktır. Bana sorucak olursan bu şartlar altında kesinlikle 2. sistem tercih edilmeli.Ayrıca bu vram muhabbeti 4k ,2k oyun oynamak istediğinde daha çok sıkıntı oluyor ama zaten 5070 güç olarak çok daha güçlü oldugu için açıkcası bir sorun olacagını sanmam. Kesinlikle 2. sistem çok daha mantıklı

Bu arada kendim 5060 ti 16gb kullanıyorum gayet memnunum şükürler olsun olmayanlar var ama tabii gönül isterdi ki 5070 olsun.Bilgisayar toplamak çocukluğumdan beri hayalimdi o yüzden hiç araştırmadan bir an önce erişmek için direkt aldım şu an biraz pişmanım biraz daha bakabilirdim siz öyle yapmayın.

bak sana soyle diyim. elimde 4060 8 gb vramli bir sistem var. iki adet 2k monitorum var. su ana kadar tek yasadigim sikinti su idi. yeni cikan bf6 oyunu vrami full ayarlarda 2k da tam 7.7 gb kullaniyor. buna gore sen hesap et. kisaca demek istedigim o iki sistem de gayet yeterli. ayrica ustteki arkadasin 750w psu ve sogutucu detaylari vermesini de goz ardi etme. ama bilki ikisi de seni memnun eder insallah.

Sistemlerin fiyyatınada bakmadom ama bütçe varsa 5070 fakst benim önerim bulursanız 9060xt 16gb veya 9070 serisi ha 7800xt de olur

Geri