RTX 5060 ve Ryzen 5 7500F drop sorunu

Ryan Gosling

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
120
Arkadaşlar RTX5060 ve Ryzen 5 7500F işlemcili bir bilgisayarım var. Bazen GTA Online olsun veya JEDİ Survivor olsun anlık gözle görülebilecek şekilde 1sn bile sürmüyor drop girip çıkıyor. Sağ üstten kullanım detaylarına baktığımda GPU anlık %3 ve %5 düşüyor. Nedeni anlamadım yardım ederseniz çok mutlu olurum. Not : Ekran kartı driver güncel , chipset güncel , bios güncel
Sistemin Diğer özellikleri ise ;

MSI spatium 1TB SSD
G-Skill 16GB DDR5 6000mhz cl36 1x16 olacak şekilde de RAM var.

Isınma varsa ondan veya ram yetmediğinden kaynaklı olabilir

Vram kullanımına dikkat ediyor musun? Kaç gb kullanıyor mesela o sıralarda. ?

VRAM kullanımına baktım herhangi bir 8GB aşma konusu söz değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Isı Değerleri gayet tatmin edici şekilde düşük
O zaman arkada başka uygulamalar açıksa ram yetmiyor olabilir ram kullanımı ne durumda? Bir de ramler kaç mhzde çalışıyor expo kapatıp veya mhz düşürüp de deneyebilirsin

O zaman arkada başka uygulamalar açıksa ram yetmiyor olabilir ram kullanımı ne durumda? Bir de ramler kaç mhzde çalışıyor expo kapatıp veya mhz düşürüp de deneyebilirsin
Ram sabit 6000Mhz Expo açık şekilde. Arkada herhangi bir uygulama açık değil o konuda titizim. Bir uygulamayı kullanacağım vakit diğer şeyleri kapatıyorum.

Sorun anlık girdiği için sinir bozucu herhangi bir kasma donma söz konusu değil anlık olarak böyle drop girip çıkması sadece sinir bozucu

Hatta James Donkey PSU güvenmediğim için elimde ki FSP HV PRO 550W güç kaynağını taktım.

PCI-e 5 arayüzlü 8 GB VRAM'li kartlar anakarttaki ekran kartı slotu PCI-e 4 veya daha aşağısını destekliyorsa darboğaz yaratabiliyor hocam ekran kartının yoğun kullanıldığı durumlarda

PCI-e 5 arayüzlü 8 GB VRAM'li kartlar anakarttaki ekran kartı slotu PCI-e 4 veya daha aşağısını destekliyorsa darboğaz yaratabiliyor hocam ekran kartının yoğun kullanıldığı durumlarda
hocam msı pro a620m b anakartım var

Ram sabit 6000Mhz Expo açık şekilde. Arkada herhangi bir uygulama açık değil o konuda titizim. Bir uygulamayı kullanacağım vakit diğer şeyleri kapatıyorum.

Sorun anlık girdiği için sinir bozucu herhangi bir kasma donma söz konusu değil anlık olarak böyle drop girip çıkması sadece sinir bozucu

Hatta James Donkey PSU güvenmediğim için elimde ki FSP HV PRO 550W güç kaynağını taktım.
O zaman son olarak expo kapatıp 4800mhzde denemeni tavsiye edebilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,114
Üyeler
187,291
Son üye
onurcv05
Geri