Öneri RTX 5070 ekran kartı 1440pde 3 sene götürür mü?

madem herkes onay veriyor çekiyom bi tane 5070, herkese teşekkürler...
Hocam arkadaşlar zaten gereken bilgileri vermiş ama ben de yazıyım dedim.
Aynı düşünceler ile çok fazla araştırma yaptım inceleme videoları rehber videoları rtx kaynakları. Hatta 3000 serisi ekran kartlarının şu andaki performansını bile inceleyerek 5070'in gelecekteki durumunu öngörmeye çalıştım.
O kadar araştırmadan sonra gönül rahatlığı ile 5070 aldım.
Yeni teknolojilere sahip olması çok büyük bir artı. Hatta mfg teknolojisinin ilk kullanıldığı seri 50 serisi.
Yani bu teknoloji yeni çıkan çoğu oyuna eklenecek 5070 daha uzun vadeli bir kullanım sunacak. DLSS ilk tanıtıldığında 2 seri sonra yeni sürümü yayınlandı. Şimdi aynı hikaye olursa 2028 belki 2030'da mfg + dlss4 ün üst sürümü yayınlanacak. Ki o durumda bile dlss 4 + mfg hala iş görür olacaktır.

Aynı düşünceler ile çok fazla araştırma yaptım inceleme videoları rehber videoları rtx kaynakları. Hatta 3000 serisi ekran kartlarının şu andaki performansını bile inceleyerek 5070'in gelecekteki durumunu öngörmeye çalıştım.
Yeni teknolojilere sahip olması çok büyük bir artı. Hatta mfg teknolojisinin ilk kullanıldığı seri 50 serisi.
Yani bu teknoloji yeni çıkan çoğu oyuna eklenecek 5070 daha uzun vadeli bir kullanım sunacak. DLSS ilk tanıtıldığında 2 seri sonra yeni sürümü yayınlandı. Şimdi aynı hikaye olursa 2028 belki 2030'da mfg + dlss4 ün üst sürümü yayınlanacak. Ki o durumda bile dlss 4 + mfg hala iş görür olacaktır.
Eyvallah hocam, siz de güle güle kullanın.
güle güle kullan
Teşekkürler...

yeni oyunlarda artık geliştiriciler yazılımlara sırtına dayıyor eskiye göre daha çabuk eskiyecek kartlar

piyasada agır oyunlardan bırı olarak gecen rdr 2 de bıle 8k 6gb vram kullanıyor
2k da 4 gb vram kullanıyor
yanı evet 2k da 12gb vram yeter
Rdr ağır değil. Aksine optimize çalısıyor. Ve eski bir oyunun dokusu ne kadar vram yiyebilir sence? Daha güncel triple A oyunlarla karşılastırmalısınız

Örn: part 2 9 10 gb vram kullanıyor 2kda

Rdr ağır değil. Aksine optimize çalısıyor. Ve eski bir oyunun dokusu ne kadar vram yiyebilir sence? Daha güncel triple A oyunlarla karşılastırmalısınız

dostum kendı yaptıgım orta yuksek grafıklerde 7 8 vram tuketıyordu herseyı en yuksek alırsan tabıkı 10 gb vram tuketır ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

paylasımlı hesaptan oynamıstım keske kaybetmeseydım de grafıkler le beraber vram tuketımını atardım fotograf olarak

piyasada agır oyunlardan bırı olarak gecen rdr 2 de bıle 8k 6gb vram kullanıyor
2k da 4 gb vram kullanıyor
yanı evet 2k da 12gb vram yeter
2k ultra ????
1759759644346.webp

2k ultra ??????
1759759661681.webp

Selam, ben RTX 5070 almayı düşünüyorum zira RTX 5070 Super 6 aydan önce çıkmayacakmış. Ama alacağım kartın VRAMi 12GB ve bu beni düşündürüyor, 1440p'de AMD7500F işlemci ile 3 sene Ultra-Very High ayarlarda oynatır mı oyunları? FPS oyunlarla işim yok, Render ve yayın açma falan da yok ayrıca 4K monitör alacak param da yok ilerisi için bekle veya Ti al derseniz. Sadece 1440p monitör için ve yüksek ayarlarda oynamayı düşünüyorum 3 sene. AMD ekran kartına soğuk bakıyorum, merak ettiğim dediğim gibi 12GB beni 3 sene götürür mü?
Vram darboğazı yaşanacaktır ama mfg ve dlss ile şu an kullanırsın rahatça. Zamanla path tracing falan kapatman gerekir ama 3 sene götürür.

2k ultra ????
Alıntıyı görüntüle
2k ultra ??????
Alıntıyı görüntüle

Vram darboğazı yaşanacaktır ama mfg ve dlss ile şu an kullanırsın rahatça. Zamanla path tracing falan kapatman gerekir ama 3 sene götürür.
nerde ben 2k ultra dedım ?

nerde ben 2k ultra dedım ?
hadı 2k ultra olsun yıne ne degıstı 5.5gb ??
1174180_16.webp

Ekler

• 1174180_15.webp
    1174180_15.webp
    99.5 KB · Hit: 6
kardeşim benim 5070 alıp lowest ayarda mı oynayacak eleman saçmalığa bak
BHGVŞLDFSUKIGHVBODGHBIFVIFDOUGVHIOUDFUDGHVIOFGDFHVIOŞG low ayarlarda da demedım oyunda gorutnyu cok etkılemeyen dusuruldugunde de fps arttıran ayarı neden kapatmayım ? kartı neden bosuna yorayım kı

işine geldıgı yone dogru goturuyorsun olayları

fecı gıcık oldum sana engelleyımde gormeyelım bırbırımızı

• Hahaha
Reaksiyonlar: Che_
BHGVŞLDFSUKIGHVBODGHBIFVIFDOUGVHIOUDFUDGHVIOFGDFHVIOŞG low ayarlarda da demedım oyunda gorutnyu cok etkılemeyen dusuruldugunde de fps arttıran ayarı neden kapatmayım ? kartı neden bosuna yorayım kı
hadi bunu geçtik diyelim cs bile 11,5gb vram??
ben 27 inç monitör kullanıyorum normal çözünürlüğüm 1280 1024'tü ekran çamur olduğundan 1920x1440 geçtim. Hala 11gb vram kullanımı görüyorum.

işine geldıgı yone dogru goturuyorsun olayları

fecı gıcık oldum sana engelleyımde gormeyelım bırbırımızı
engelle ben de bir
1759760091948.webp
tan kurtulurum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,769