şu an bütçemden dolayı 2k monitor alamayacağım rekabetçi tarzda oyunlar oynuyorum hikaye oyunları için zaten playstationum var 2k monitorumun olmaması benim için negatif olur mu ya da pc ye vs zarar verir mi bilmediğim için soruyorum.
Olur tam yükte çalışmaz. Buda fps i etkiler. Her oyun için geçerli değilşu an bütçemden dolayı 2k monitor alamayacağım rekabetçi tarzda oyunlar oynuyorum hikaye oyunları için zaten playstationum var 2k monitorumun olmaması benim için negatif olur mu ya da pc ye vs zarar verir mi bilmediğim için soruyorum.
PC ye zarar vereceğini zannetmiyorum. İşlemcin tam olarak nedir?şu an bütçemden dolayı 2k monitor alamayacağım rekabetçi tarzda oyunlar oynuyorum hikaye oyunları için zaten playstationum var 2k monitorumun olmaması benim için negatif olur mu ya da pc ye vs zarar verir mi bilmediğim için soruyorum.
Peki benim senaryo için ne diyorsunRekabetçi oyunlarda X3D işlemciler ön plana çıkıyor, sistemini tam yazarsan sana daha faydalı bilgiler gelecektir. Soruna gelecek olursam, günümüzde iyi bir işlemci ve orta seviye bir ekran kartı ile bile çok yüksek FPS'ler alınabiliyor 1080P için, kaldı ki 5070'in kas gücü zaten 1080P için fazlasıyla yeterli. Ama bana göre buradaki problem monitörün 165hz olması. Karttan yeterli verimi alamazsın, parayı boşa vermiş olursun, senin kullanım senaryona göre.
Sizinki için fena değil, yeterli gözüküyor. Eğer almadıysanız ve arkadaş gibi düşünceniz varsa, 1080P'de güç işlemciye daha çok biniyor, o yüzden ekran kartını 5060 Ti'a çekip ya da 9060XT'ye yönelip, işlemci olarak 9800X3D ya da 7800X3D daha faydalı olur bence.Peki benim senaryo için ne diyorsun
7500F + 5070 + 280 HZ 1920x1080p
Pcye zarar vermez ama istediğin hissiyatı alamazsınşu an bütçemden dolayı 2k monitor alamayacağım rekabetçi tarzda oyunlar oynuyorum hikaye oyunları için zaten playstationum var 2k monitorumun olmaması benim için negatif olur mu ya da pc ye vs zarar verir mi bilmediğim için soruyorum.
Monitör var zaten eldeki sistemi sattım parça parça toplamayı düşünüyorum işlemciyi yüksek alıp 16 gb 5060ti almak mı daha mantıklı yoksa güncel olması adına 7500F 5070 olması mı daha mantıklı bilmiyorumSizinki için fena değil, yeterli gözüküyor. Eğer almadıysanız ve arkadaş gibi düşünceniz varsa, 1080P'de güç işlemciye daha çok biniyor, o yüzden ekran kartını 5060 Ti'a çekip ya da 9060XT'ye yönelip, işlemci olarak 9800X3D ya da 7800X3D daha faydalı olur bence.
Dediğim gibi senaryonuz 1080P ise öncelik işlemci ve ben olsam sizin senaryonuzda 9800X3D'ye göre ya da en kötü 7800X3D alarak, daha sonra onun üzerine sistem dizerim ki zaten bu parçaları düşünüyorsanız, en az 45 bin bandında bütçe koydunuz ve 7800X3D için rahat yeter, 9800X3D bile zorlarsınız.Monitör var zaten eldeki sistemi sattım parça parça toplamayı düşünüyorum işlemciyi yüksek alıp 16 gb 5060ti almak mı daha mantıklı yoksa güncel olması adına 7500F 5070 olması mı daha mantıklı bilmiyorum
Fazlasıyla yeterli. Tabii ki gönül ister daha yüksek olsun ama bence idea ve yeterli bir FPS değeri 2K ve o kart için.2k 165 hz monitor ve 5070 alsam olur mu ? 2k da 240hz e bütçem yetmiyor şu an