Çözüldü✓ RTX 5070 İŞLEMCİ ÖNERİLERİ

Dsungur

80+
Reaksiyon skoru
12
Bütçe
10000
Arkadaşlar RTX 5070 sisteme 7500f düşünüyorum bütçem max 10k genelde 2k da hikayeli oyunlar oynayacağım sizce işlemciyi daha da yükseltmeye gerek var mı

7500f iş görür 5.5k fiyatı var bütçeniz cebinizde kalır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucu alırsınız 1k ya da tamamdır

7500f düşünüyorsanız 7600'e hiç gerek yok aynı performansı verir.
7600x baya iyidir ama fazla güç tüketir ve fazla ısınır. Bunun için de 700w bir psu ve 240 mm sıvı soğutma almanız gerekir.
İşlemci soğutucu olarak ne düşünüyorsunuz?

7500f düşünüyorsanız 7600'e hiç gerek yok aynı performansı verir.
7600x baya iyidir ama fazla güç tüketir ve fazla ısınır. Bunun için de 700w bir psu ve 240 mm sıvı soğutma almanız gerekir.
İşlemci soğutucu olarak ne düşünüyorsunuz?
Aklımda soğutucu yok aslında öneri verebilirseniz sevinirim

Abdullah Hacıgülün listesindeki Msi soğutucu 10 numara 5 yıldız ileride işlemci upgrade edersen de fazlasıyla işini görür İstanbul içinden alabileceksen değerlendir derim.7500f için biraz fazla kaçabilir ama uzun vadeli olur.Tabi daha iyi işlemci de alabilirsin ona bütçe ayırmak yerine keyfine kalmış görsel olarak da güzel duruyor.

Aklımda soğutucu yok aslında öneri verebilirseniz sevinirim
7500f alacaksanız, 4 bakır borulu 120mm hava soğutma yeterlidir. Gül gibi kullanırsınız.
7600x alacağım işlemcim daha iyi olsun diyorsanız maalesef hava soğutma yetmez, 240 mm çift fanlı sıvı soğutma almanız gerekebilir.
Soğutma ile işlemci için 10k bütçem var diyorsanız 7500f ve güzel bir hava soğutma alın geçin bence.
Hava soğutma daha iyi olsun diyorsanız 6 bakır borulu bir hava soğutma tercih edebilirsiniz.

Abdullah Hacıgülün listesindeki soğutucu 10 numara 5 yıldız ileride işlemci upgrade edersen de fazlasıyla işini görür İstanbul içinden alabileceksen değerlendir derim.
phantom spirit 120 mi dediğin soğutucu

Yok şuan forumda sabitlenen konu var başta.
Dediğin yeri bulamadım valla soğutucunun adını yazabilir misin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu nasıl peki hem fiyatı da ucuz ileride upgrade yapmayı düşünüyorum çünkü işimi görür mü sence
Yok şuan forumda sabitlenen konu var başta.

2k da oyun oynayacaksanız 7500f 9070xt alın işlemciye 10k bütçe ayırmak yerine

Geri