Neler Yeni

RTX 5090 ve Ryzen 9 9950x3d için donanım tavsiyesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan DERE
Başlıkta yazdığım gibi ekran kartım ve işlemcim şuanda elimde, ancak kalan bazı donanımlar için bir türlü karar veremedim. Buraya olabildiğince kısa bir şekilde yazacağım, kesinleştirdiğim ama almadığım parçalar için tavsiyede bulunabilirsiniz.

Anakart konusunda oldukça kararsızım. Başta Asus ROG Strix X870E-E düşündüm, ardından MSI Tomahawk X870E'ye yöneldim, sonra ise ROG Crosshair X870E Hero'ya döndüm ve kafam karıştı. Sizden ricam direkt olarak "şunu al" dememeniz, maksimum performans ve iyi bir sıcaklık değerleri için nasıl bir seçim yapabileceğim konusunda yardımcı olmanız. Bütçem yeterince yüksek, örneğin MSI X870 Godlike alamam, ancak ROG Crosshair X870E alabilirim. Buna göre yardımcı olursanız sevinirim.

Sıvı soğutucu: Asus ROG Ryujin III 360mm RGB'siz versiyonunu tercih ettim. (RGB meraklısı değilim)

RAM: Kıngston 64GB(2x32) 6000MT/S Ddr5 CL30 olarak düşündüm, modül olarak HYNİX A- kullanılmış, 1:2 de 8000MT çalıştırmayı deneyebilirim.
M2 SSD: Önceki sahip olduğum PC den kalma SAMSUNG 990PRO 1TB modeli var buna daha sonradan ekleme yapabilirim.

PSU konusunda da kafam karışık. Özellikle 5090’ın yüksek güç tüketimi nedeniyle kaliteli bir PSU almak istiyorum. İlk başta ROG STRIX 1200P PCIe 5.0 80+ Platinum seçtim ama yine de biraz daha araştırayım dedim, sonra çift rulmandan dolayı hafif yük altında ses yapabildiği yorumlarına denk geldim. Bu konuda yardıma çok açığım. İyi bir tercih mi yoksa daha iyi bir öneriniz var mı?

KASA: Corsair 7000D Airflow 3.0 Full ATX kasa tercih ettim.

(DİKKAT)= Arkadaşlar kasa tercihimdeki ilk etken toz korumasıydı, bulunduğum mahalle ve sokakta çok fazla inşaat olduğundan ötürü evim çok fazla toz alıyor, daha iyi toz koruyan kasa önerisine açığım.

Benim için önemli olan şeylerden biriside ses, zaten bu yüzden PSU da ses konusundan bahsettim. Kasada kullanacağım fanları NOCTUA almayı düşünüyorum, bu konuda da tavsiyeye açığım, sessiz olması önemli.

Son düzenleme:

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,900
İsim
efe araci
Başlıkta yazdığım gibi ekran kartım ve işlemcim şuanda elimde, ancak kalan bazı donanımlar için bir türlü karar veremedim. Buraya olabildiğince kısa bir şekilde yazacağım, kesinleştirdiğim ama almadığım parçalar için tavsiyede bulunabilirsiniz.

Anakart konusunda oldukça kararsızım. Başta Asus ROG Strix X870E-E düşündüm, ardından MSI Tomahawk X870E tercih ettim, sonra ise ROG Crosshair X870E Hero'ya döndüm ve kafam karıştı. Sizden ricam direkt olarak "şunu al" dememeniz, maksimum performans ve iyi bir sıcaklık değerleri için nasıl bir seçim yapabileceğim konusunda yardımcı olmanız. Bütçem yeterince yüksek, örneğin MSI X870 Godlike alamam, ancak ROG Crosshair X870E alabilirim. Buna göre yardımcı olursanız sevinirim.

Sıvı soğutucu: Asus ROG Ryujin III 360mm RGB'siz versiyonunu tercih ettim. (RGB meraklısı değilim)

RAM: Kıngston 64GB(2x32) 6000MT/S Ddr5 CL30 olarak düşündüm, modül olarak HYNİX A- kullanılmış, 1:2 de 8000MT çalıştırmayı deneyebilirim.
M2 SSD: Önceki sahip olduğum PC den kalma SAMSUNG 990PRO 1TB modeli var buna daha sonradan ekleme yapabilirim.

PSU konusunda da kafam karışık. Özellikle 5090’ın yüksek güç tüketimi nedeniyle kaliteli bir PSU almak istiyorum. İlk başta ROG STRIX 1200P PCIe 5.0 80+ Platinum seçtim ama yine de biraz daha araştırayım dedim, sonra çift rulmandan dolayı hafif yük altında ses yapabildiği yorumlarına denk geldim. Bu konuda yardıma çok açığım. İyi bir tercih mi yoksa daha iyi bir öneriniz var mı?

KASA: Corsair 7000D Airflow 3.0 Full ATX kasa tercih ettim.

(DİKKAT)= Arkadaşlar kasa tercihimdeki ilk etken toz korumasıydı, bulunduğum mahalle ve sokakta çok fazla inşaat olduğundan ötürü evim çok fazla toz alıyor, daha iyi toz koruyan kasa önerisine açığım.

Benim için önemli olan şeylerden biriside ses, zaten bu yüzden PSU da ses konusundan bahsettim. Kasada kullanacağım fanları NOCTUA almayı düşünüyorum, bu konuda da tavsiyeye açığım, sessiz olması önemli.
öncelikle parça seçimleri güzel kasa seçimi vb , ana kart olarak asus rog strix x870E-E daha iyi
sıvı soğutucu olarak onu alabilirsin ama şu an sıvı soğutucu listelerinde en iyi soğutma performansını veren soğutucu https://www.akakce.com/islemci-sogu...b-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,651687826.html ve fiyatı çok iyi düşmüş normalde 10k idi.
ram modeline tamamım
ssd seçimin güzel ama bence 2 tb al
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-vita-gm-gen5-1-1000-w-fiyati,800478654.html bu arkadaşın sesi çok yüksek değil ve gayet iyi.

xberke

80+
psu olarak bunu tercih edebilirsin.
anakart olarak hepsi üst seviye ama tomahawk yerine carbon serisini önerebilirim bu bütçelerde.

Son düzenleme:

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,900
İsim
efe araci
anakart olarak hepsi üst seviye ama tomahawk yerine carbon serisini önerebilirim bu bütçelerde.
raijintek psular ani voltaj düşüşü yaşanıyor 5090 da problem yaşatır , artctic güzel bir soğutucu ama top 1 değil FP olarak iyi bu bütçelerde daha iyi tercih edilmeli , asus rog strix 870E-E carbondan daha iyi.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,665
İsim
Baran Kut
öncelikle parça seçimleri güzel kasa seçimi vb , ana kart olarak asus rog strix x870E-E daha iyi
sıvı soğutucu olarak onu alabilirsin ama şu an sıvı soğutucu listelerinde en iyi soğutma performansını veren soğutucu https://www.akakce.com/islemci-sogu...b-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,651687826.html ve fiyatı çok iyi düşmüş normalde 10k idi.
ram modeline tamamım
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-vita-gm-gen5-1-1000-w-fiyati,800478654.html bu arkadaşın sesi çok yüksek değil ve gayet iyi.
Bu sıvı soğutma listesini nereden edindin, paylaşabilir misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan DERE
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ram modeline tamamım
Öncelikle teşekkür ederim, Rog strix x870E-E daha iyi derken birazcık daha detaylandırsanız benim için daha iyi olurdu.

Sıvı soğutma konusunda böyle bir başarıya sahip olduğunu bilmiyordum Gigabyte ın bu modelinin, yine çok iyi bir model fakat fan üreticisi hakkında bir açıklama bulamadım.

SSD'ye sonradan ekleme yapacağım.
PSU olarak baktığımda fanlar düşük kalite kullanılmış hocam, yorumlara baktığımda normal kullanımda sessiz fakat yük altında ses kayda değer miktarda yükseliyormuş. Birde 1000W çok düşük kalmaz mı? OC işine gireceğimi düşünmüyorum hatta Undervolt yapabilirim, ama yinede OC ye girecek olursam yetersiz kalmaz mı?

Teşekkürler, Raijintek PSU lar için pek iyi duyumlar edindiğim söylenemez,
Sıvı soğutma olarak Ryojin tercih etme sebebim Noctua fan kullanımından ses yüksekliği oldukça düşmüş, Baktığımda verdiğiniz soğutmada ses seviyeleri veya fan üreticisi hakkında bir açıklama göremedim.

Anakart olarak ise ASUS anakartlara daha yatkınım bios olarak alışkın olduğumdan ötürü.

Aykut D.

80+ Gold
En üst Rog Thor. Üstüne psu yok piyasada
Mesaj otomatik birleştirildi:

Böyle sistemi rajintek psu yakışmaz .

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan DERE
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En üst Rog Thor. Üstüne psu yok piyasada

Böyle sistemi rajintek psu yakışmaz .
Hocam ROG THOR modelini baya bir detaylı araştırdım, kullanılan platform olsun fakat şu anda bildiğim kadarıyla 1200W Modelini bulması çok zor yada aşırı absürt fiyatlara satılıyor, Ki zaten yine çift rulmandan ötürü düşük yük altında ondada ses oluyor diye biliyorum.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,900
İsim
efe araci
Öncelikle teşekkür ederim, Rog strix x870E-E daha iyi derken birazcık daha detaylandırsanız benim için daha iyi olurdu.

Sıvı soğutma konusunda böyle bir başarıya sahip olduğunu bilmiyordum Gigabyte ın bu modelinin, yine çok iyi bir model fakat fan üreticisi hakkında bir açıklama bulamadım.

SSD'ye sonradan ekleme yapacağım.
PSU olarak baktığımda fanlar düşük kalite kullanılmış hocam, yorumlara baktığımda normal kullanımda sessiz fakat yük altında ses kayda değer miktarda yükseliyormuş. Birde 1000W çok düşük kalmaz mı? OC işine gireceğimi düşünmüyorum hatta Undervolt yapabilirim, ama yinede OC ye girecek olursam yetersiz kalmaz mı?

Teşekkürler, Raijintek PSU lar için pek iyi duyumlar edindiğim söylenemez,
Sıvı soğutma olarak Ryojin tercih etme sebebim Noctua fan kullanımından ses yüksekliği oldukça düşmüş, Baktığımda verdiğiniz soğutmada ses seviyeleri veya fan üreticisi hakkında bir açıklama göremedim.

Anakart olarak ise ASUS anakartlara daha yatkınım bios olarak alışkın olduğumdan ötürü.
hocam faz sayısı daha yüksek , daha fazla gen 5 ssd yuvası bulunuyor ve usb desteği daha fazla idi asus rog strix 870e-e'nin
hocam 850w bile yetebiliyor 1000w biraz geleceğe yatırım olmuş olur asus rog thor serisine bakabilirsin NZXT C 1200 ve msi a1250gl ye de bakabilirsin kendim nzxt c750 kullanıyorum sessiz çalışıyor kulaklık takılı değil iken bile rahatsız etmiyor.

noctua fan kullanımı varsa oda tercih edilebilir kesinlikle hatta noctua fandan dolayı onu tercih edin 9000 serisi çok ısınan beri seri değil zaten işlemcide.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan DERE
hocam faz sayısı daha yüksek , daha fazla gen 5 ssd yuvası bulunuyor ve usb desteği daha fazla idi asus rog strix 870e-e'nin
hocam 850w bile yetebiliyor 1000w biraz geleceğe yatırım olmuş olur asus rog thor serisine bakabilirsin NZXT C 1200 ve msi a1250gl ye de bakabilirsin kendim nzxt c750 kullanıyorum sessiz çalışıyor kulaklık takılı değil iken bile rahatsız etmiyor.
NZXT C 1200 ve msi a1250gl ye de bakabilirsin.
noctua fan kullanımı varsa oda tercih edilebilir kesinlikle hatta noctua fandan dolayı onu tercih edin 9000 serisi çok ısınan beri seri değil zaten işlemcide.
Hocam yanlış bilgim yoksa iki anakart da 18+2+2 faz sayısına sahip,

MSI A1250GL yük altında sesli ve fan kalitesi segmente göre kötü, NZXT C1200 GOLD atx 3.0 olanı oldukça iyi diye biliyorum ama 3.1 olan nasıl bir bilgim yok ama teşekkür ederim değerlendireceğim.

Aykut D.

80+ Gold
Yurt dışı imkanın varsa seasonic focus al

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan DERE
Yurt dışı imkanın varsa seasonic focus al
Keşke olsa hocam, tartışmasız Seasonic tercih ederdim. ASUS ROG THOR modellerinde Seasonic geliştirilmiş platformu kullanılıyor diye biliyorum, fiyatları absürt olmasaydı THOR tercihinde bulunurdum

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,900
İsim
efe araci
Keşke olsa hocam, tartışmasız Seasonic tercih ederdim. ASUS ROG THOR modellerinde Seasonic geliştirilmiş platformu kullanılıyor diye biliyorum, fiyatları absürt olmasaydı THOR tercihinde bulunurdum
evet seasonic en iyi psu üreticisi olabilir trye gelse başka bir şey önermem insanlara , hocam kusuruma bakmayın x870e tomahawk almışsınız sandım sonradan rog crosshair x870e geçmişsiniz tabii ki alabilirsiniz bu ana kartı.

Bu sıvı soğutma listesini nereden edindin, paylaşabilir misin?
genel olarak en çok tercih edilen soğutucuların sıralaması buyurun tabii.

Ekler

• 1740228338853.png
    1740228338853.png
    352.4 KB · Hit: 18
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,079,788